YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Protein İçeceği Şişmanlatır Mı?

    Kilo vermeye çalışırken protein desteği alıyor musunuz? Protein içeceği sağlımızı olumsuz etkiler mi? Yanıtları bu yazıda...

    Düşündüğünüz gibi sağlıklı değil!

    Protein tozu sağlıklı gıdalara alternatifi olarak pazarlanırsa da doğal gıdaların yerini tutamaz. Oldukça ağır işlenme sürecinden geçerek, yeniden yapılandırılan süt parçacıklarından oluşan besindir ve doğal gıdalardan daha pahalıdır.
    Biraz pahalıya mal olsa da tüketiciler, protein takviyelerini diyetlerini desteklemek amacıyla kullanıyorlar. İnsanlar protein tozunu, kullanmaya başladıklarında hemen sağlıklı olacaklarını düşünerek satın alıyorlar.


    Kilo yapabilir!

    Kilo vermeye çalışırken protein gereksinimini fındık, bir bardak süt, biraz yoğurt, iki haşlanmış yumurta, fıstık ezmesi ile kepekli ekmek gibi gıda seçenekleriyle karşılayabilirsiniz. Hem lezzetli hem de daha sağlıklıdır. Çiğneyerek yediğiniz de yemek yediğinizin farkında olursunuz.
    İçerek kalori almak yiyerek almaktan daha kolaydır. İçeceklerde sindirim sürecini yavaşlatacak herhangi bir lif bulunmaz, vücut daha fazla kalori emilimini sağlar, kilo almaya neden olur.


    Ne zaman kullanmalı?

    Protein tozunun spordan hemen sonra içilmesinin sebebi 30 dakika aralığından faydalanmaktır. Spordan sonra vücudunu kaslarınız yorgundur ve acil onarılmaya ihtiyaç duyarlar. Takviye içecek parçaladığınız kaslarınızın onarılmasını sağlar. Günün herhangi bir saatinde gelişi güzel takviye alımı yanlıştır. Yoğun çalışma sonrasında içmelisiniz. Eğer kilo vermeye uğraşıyorsanız destek amaçlı protein tozunu diyet programına ekleyebilirsiniz.


    Kullanım dozu nasıl olmalıdır?

    Protein tozu, vücut ağırlığı başına 1,2 gram kullanımı idealdir. Günlük ihtiyacınızdan fazlasını aldığınızda protein tozları zararlıdır. Çoğu insan alması gereken proteinin fazlasını doğal yollardan alır. Fazla protein, vücutta kemik erimesi ve kalsiyum kaybına neden olabilir. Protein kanın Ph değerlerini etkiler ve metabolizma kalsiyum ve sodyum dengelerini değiştirir.

    Diyette hatalı protein tüketimi nedir?


    En Çok Aranan Haberler