YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Rulo Kek Tarifi

    Kek pişirmek için misafir beklemeye gerek yok. Canınız tatlı bir şeyler istediğinde ya da okuldan gelen çocuklarınızı sevindirmek için, kahvaltı sofrasını çeşitlendirmek ya da bir davete eli boş gitmemek için, günün herhangi bir saatinde kolayca yapabilirsiniz.

    Tarif Puanı
    Teşekkürler!
    Puanınız alınmıştır.
    Kaç Kişilik -
    Hazırlık Süresi 10dk
    Pişirme Süresi 30dk
    Kalori/Porsiyon -

    Kek pişirmek için misafir beklemeye gerek yok. Canınız tatlı bir şeyler istediğinde ya da okuldan gelen çocuklarınızı sevindirmek için, kahvaltı sofrasını çeşitlendirmek ya da bir davete eli boş gitmemek için, günün herhangi bir saatinde kolayca yapabilirsiniz. Öyle çok fazla malzemeye de ihtiyacınız yok! Mutlaka hepimizin ezberinde bir "şipşak" kek tarifi bulunur. Fakat misafirler söz konusu olduğunda, harikalar yaratmak isteriz. Daha önce tatmadıkları, görünümüne hayran kalacakları ve tarifini almak için sıraya girecekleri bir şeyler yapmak isteriz. Burada temel tarifini vereceğimiz rulo kek yani pandispanya, süslemesiyle fark yaratabileceğiniz bir tarif. Taze mevsim meyveleri, çikolata, kuruyemişler, değişik krema ve soslarla istediğiniz değişiklikleri yapabilirsiniz.

    Malzeme Listesi

    4 adet yumurta
    1 su bardağı toz şeker
    1 bardak un
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    2,5 su bardağı süt
    2 yemek kaşığı un
    1/2 yemek kaşığı nişasta
    3 yemek kaşığı toz şeker
    1 yumurta
    1 tatlı kaşığı tereyağı
    Krem şanti ya da hazır soslarla süsleyebilirsiniz.

    (6-8 Kişilik - 40 dakika)

    Hazırlanışı

    Adım 1

    Pandispanya için: Dört yumurta ve şekeri mikserin düşük ayarında çırpmaya başlayın. Ayarı giderek yükselterek, şekerin tamamen erimesini sağlayın.

    Adım 2

    Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek, yavaş yavaş yumurtaya ekleyin ve çırpmaya devam edin. Bu sırada fırını yakıp, 190 derece sıcaklığa ayarlayın.

    Adım 3

    Tam boy fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Kek karışımını tepsiye boşaltın ve bir spatula yardımıyla üstünü düzeltin. Tepsiyi, 190 derecede önceden ısıttığınız fırına yerleştirin. Kekin pişmesi için 10 dakika yeterli olur.

    Adım 4

    Fırından aldığınız keki, mutfak masası ya da tezgahının üzerine, tepsiyi ters çevirerek çıkarın. Üzerinde kalan pişirme kağıdını kaldırın. Keki sıcakken, altındaki nemli bezle birlikte rulo yapın. Kremayı pişirinceye kadar bu şekilde bir kenarda bekletin.

    Adım 5

    Kraması için: Un, nişasta, vanilya ve şekeri bir tencereye koyun ve karıştırın. Sütü ve yumurtayı da ekleyerek, tüm malzemeyi çırpma teliyle iyice karıştırın.

    Adım 6

    Tencereyi ocağa alın ve sürekli karıştırarak pişirin. Krema, muhallebi kıvamına geldiğinde ocağı söndürün. Bir tatlı kaşığı tereyağını ekleyip hızlıca çırparak soğutun.

    Adım 7

    Rulo şeklinde kenarda bekleyen keki alın ve yavaşça açın. İyice soğumuş olan kremayı, kekin tamamına sürün. Bu aşamada, arasına koymak istediğiniz meyve varsa, onları da dizin.

    Adım 8

    Keki tekrar, tabi bu kez arasında krema olduğu için daha kalın bir rulo şeklinde sarın. Bu şekilde buzdolabında 2 saat kadar bekletin.

    Adım 9

    Buzdolabından çıkan kekin üzerine benmari usulü erittiğiniz bitter çikolata gezdirin ve servis edin.

    Püf Noktası

    Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, malzemelerin oda sıcaklığında olması.Kuru malzemeleri eleyerek karışıma eklerseniz, kekiniz daha iyi kabarır.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler