YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sade Kurabiye Tarifi

    Çay ile birlikte tükettiğimiz tatlıların en yaygın olanı ve en çok sevileni olan sade kurabiye, pratik tarifi ve eşsiz lezzeti ile adeta tatlı krizi anlarında bir kurtarıcı rolü üstleniyor. ​

    Tarif Puanı
    Teşekkürler!
    Puanınız alınmıştır.
    Kaç Kişilik -
    Hazırlık Süresi 15dk
    Pişirme Süresi 30dk
    Kalori/Porsiyon -

    Çay ile birlikte tükettiğimiz tatlıların en yaygın olanı ve en çok sevileni olan sade kurabiye, pratik tarifi ve eşsiz lezzeti ile adeta tatlı krizi anlarında bir kurtarıcı rolü üstleniyor.

    MALZEMELER

    • 1 su bardağı kadar yoğurt
    • 1 su bardağı kadar ayçiçek yağı
    • 1,5 su bardağı kadar toz şeker
    • 1 adet yumurta
    • 1 paket kabartma tozu
    • Aldığı kadar un

    TARİF

    • Derin bir karıştırma kabının içerisine 1 adet yumurtayı kırın. Ardından içerisine 1,5 su bardağı kadar toz şekeri ilave edin. İlk olarak bu iki malzemeyi tel çırpıcı ile bir süre iyice çırpın.
    • Sonrasında 1 su bardağı yoğurdu ve 1 su bardağı ayçiçek yağını kaba ilave edin. Tekrar bu malzemeler ile birlikte çırpın. Ayrı bir yerde unu iyice eleyin. Sonrasında kademe kademe ve yavaş yavaş unu kabın içerisine ekleyin. Bu süreçte bir paket kabartma tozunu da kabın içerisine ilave edin.
    • Tüm malzemeleri kabın içinde kıvamı kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurun. Özellikle hamuru çok sert olmamasına özen gösterin. Aksi takdirde hamur piştiğinde kurabiyeler çok katı olabilir. Sonrasında hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Her bir parçayı avuç içinizde yuvarlak bir hale gelene dek yuvarlayın. Bu işlemi tüm kurabiye hamuru için uygulayın.
    • Bir adet orta büyüklükte fırın tepsisi alın. Bu sırada fırını önceden ısıtmaya başlayın. Sonrasında fırın tepsisini bir sıvı yağ ile yağlayın ya da fırın tepsisinin içerisine yağlı kağıt serin. Devamında biraz aralıklı olarak yuvarlak hale getirdiğiniz tüm hamur parçalarını tepsiye dizin. Ardından tepsiyi fırın koyun. 180 derece sıcaklıkta yaklaşık 30 dakika boyunca sade kurabiyeleri pişirin. Özellikle üstleri kızarmadan önce fırından almaya özen gösterin. Kurabiyeler piştikten sonra fırından çıkartın ve bir süre ilk sıcaklığını atması için kenarda bekletin. Devamında fırın tepsisinden ayırıp servis edin.

    Püf Noktası

    Dilerseniz kurabiye hamurlarını pişirmek için, fırına vermeden hemen önce her birinin üstüne bir tutam toz şeker de serpebilirsiniz. Üstüne serpmek için dövülmüş ceviz de kullanabilirsiniz. Özellikle kurabiye hamurunun tam kıvamında olması için içine koyacağınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında bir süre bekletilmiş olmasına özen gösterebilirsiniz. Eğer kabartma tozu kullanmak istemiyorsanız ya da evinizde bulunmuyorsa, kabartma tozu görevi görmesi için limon ile kabarttığınız bir çay kaşığı karbonatı da kullanabilirsiniz.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler