YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sadece Karaciğer Dostu Olmakla Kalmıyor: Enginarın Hastalara Şifa Olan 8 Faydası

    Enginar karaciğer dostu olarak bilinir, kesinlikle doğru ancak faydaları saymakla bitmiyor bu değerli sebzenin! Onlar neler mi? Buyursunlar.

    Kolestrolü dengeler

    Yapılan araştırmalar sonucunda enginarın kolesterol seviyesini düzenlediğini ve özellikle de yapraklarının kötü kolesterolü hızlıca düşürdüğünü göstermektedir.

    Sindirime yardımcı olur

    Enginar, içinde barındırdığı yararlı asitler sayesinde midede bulunan zararlı asitlerle savaşır ve mide rahatsızlıklarını önler.

    Kabızlığa iyi gelir

    Artık hepimizin bildiği üzere yüksek oranda lif içeren meyve ve sebzeler kabızlığa çok iyi gelmektedir. Enginar da bunlardan birisidir.

    Anemi hastalığını önlemeye yardımcı olur

    Vücudun bir anda demir eksikliğine maruz kalması anemi hastalığını tetikler. Enginar ise demir açısından çok zengin bir sebzedir. Düzenli olarak tüketildiğinde bu hastalıktan sizi korumaya yardımcı olur.

    Karaciğer dostudur

    Enginar, kolesterolün yükselmesi sonucu ortaya çıkan kalp ve karaciğer rahatsızlıklarını önler. Enginar yapraklarının kaynatılmasıyla elde edilen kür ise bu konuda oldukça yardımcı olacaktır.

    İdrar söktürücüdür

    Enginarı yapraklarıyla birlikte tüketerek idrar söktürücü özelliğinden faydalanabilirsiniz.

    Bağışıklık sistemini güçlendirir

    Enginar antioksidan özelliği gibi çok güçlü bir C vitamini deposudur. Bir porsiyon enginar vücudun ihtiyacı olan C vitaminin yüzde 35 ile 40’ını tek başına karşılar.

    Kemikleri güçlendirir

    Enginarın içerdiği vitaminler sadece C vitamini değil. Yüksek oranda K vitamini içeren ender sebzelerden birisidir ve kalsiyumu destekleten süt ve kefir gibi kemik sağlığını destekler.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler