YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sağlıklı Beslenmek İsteyenler İçin 7 Basit Öneri

    Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda yeşil iksirler ve karmaşık tarif görüntüleri akılda döner dururlar. Bu kadar zor ve sıkıcı olmamalı... İhtiyacınız olan ve istediğiniz dengeli diyeti başarma basitliğini yıkıp geçelim.

    Mutfak Dolaplarınızı Boşaltın

    Şeker zulası ve cips paketleri artık gitmek zorundalar. Üçten fazla yapay içeriği olanlar, işlenmiş gıdalar, çok fazla miktarda şeker ve sodyum içeren her şey atılmalı. Mikrodalgada pişebilen ve paketlenmiş etlere veda edin.

    Buzdolabınızı temizleyip, dolabınızı boşalttıktan sonra ceplerinizi ve çantalarınızı kontrol edin. Belki saklanmış veya unutulmuş atıştırmalık bir şeyler, şekerler vardır ki onların da atılması gerekiyor. Gözden uzak olan ağızdan da uzak olur.

    Önce temizlikten başlayın ki sonrasında daha akıllıca seçimler yapın.


    Bir Su Filtresi veya Taşınabilir Cam Su Şişesi Alın.

    Muhtemelen bunu duymaktan bıktınız ama tekrar etmeye değer. Vücudunuzun, organlarınızın, beyninizin, ağzınızın ve midenizin suya ihtiyacı var. Bunu vücudunuzun elektriği olarak düşünün. Her sağlıklı ve dengeli diyet yeterli miktarda sıvı alımıyla başlar. Hedef her güne bir litre su, tabii ki yediğiniz yiyeceklerdeki sudan bahsetmiyoruz.

    Yanınızda taşıdığınız su şişesi size günlük almanız gereken su miktarını hatırlatırken evinize koyduğunuz su filtresinden suyunuzu doldurmanız plastik su şişelerin kullanımını sınırlandırdığı için paradan tasarruf etmiş olursunuz.


    Beslenmeyle İlgili Temel Gerçekleri Öğrenin.

    Besin tablolarını neredeyse her şeyin yanında ve arkasında bulabilirsiniz. Yiyeceğin besin değerini bilmek çok önemlidir. Bu size vücudunuzu etkili bir şekilde besleyecek yiyecekleri seçmenizde oldukça yardımcı olacaktır. Besin değerleri tablosu sizi kalori, yağ, sodyum, protein ve lif açısından bilgilendirir. Bunu bilmek daha iyi tercihler yapmanız için ürünleri kıyaslama fırsatı sunar ve zaman içinde iyi ürünleri seçmenizi sağlar.


    Yiyecek Bütçenizi Belirleyin.

    Mutfaktan sağlıksız yiyecekler çıkartıldı, susuz kalmamak için bir bebek balık gibi su içiyorsunuz, ve bu etiketlerdeki rakamların aslında ne anlama geldiğini anladınız. Bir dönemeçtesiniz ve süper yiyecekler, antioksidan meyveler ve kendi bahçenizi yapmak için limonlar almaya hazırsınız.

    Fakat alışverişinize başlamadan önce cüzdanınıza bir iyilik yapın ve yiyecek alışverişiniz için haftalık ya da aylık bir rakam belirleyin. Bu sizin fazla harcama yapmanıza engel olacaktır. - - - - - -

    Alışveriş Listesi Yapın.

    Bu kısım eğlenceli. Bütçeler ve listeler finansal yönetimin çekici yönüyle bağlantılı. Alışveriş listenizi, besin piramidinden en az bir öğe içerecek şekilde çeşitlendirin. Meyve, sebze, tatlı patates, fasulye ve fındık gibi yiyeceklerden stok yapabilirsiniz. Eğer tatlıyı seviyorsanız tatlı mevsim meyvelerine yönelin elma, mango, kivi, üzüm gibi... Eğer cipslere zaafınız varsa onların yerine fıstık almayı deneyin.


    Yaratıcı Olun.

    Sağlıklı beslenmeyle birlikte modunuz olumlu anlamda değişir, enerjiniz fark edilebilir ölçüde artar ve kilo kontrolü kolaylaşır. Bununla birlikte bu değişim sürecinde rahat yiyeceklere geri dönerek bir mola vermek isteyebilirsiniz.

    Yemeyi sevdiğiniz ve vücudunuzun aslında ihtiyacı olan yiyecekler arasında dengeyi bulmak çok önemlidir. Yemekten vazgeçemeyeceğiniz yiyecekler yerine daha sağlıklı alternatifler bulun.

    Eğer tüm gün boyunca su içmek size zor geliyorsa yeşil çay, karpuz, salatalık ve havuç alın. Örneğin dondurma yemeden duramıyorsanız dondurma yeme sıklığınızı azaltın ve onun yerine tatlı kuru meyve karıştırdığınız yoğurt koymayı düşünün. Doğal meyveli içecekler de alternatif olabilir. - - - - - -

    Sabırlı Olun.

    Nadiren yaptığınız kaçamaklar yüzünden kendinizi suçlamayın. Yaşam tarzınıza göre neyin sizde işe yarayacağını veya yaramayacağını ayarlamaya çalışırken hata yapmak mümkündür. Eğer sabırlı ve meraklı kalırsanız diyetinizi iyileştirmede artan değişiklikler eğlenceli olabilir. Tüm çabalarınıza rağmen ısrarlı istekler besin yetersizliğinin işaretleri olabilirler. Biraz araştırma yapın.

    Sağlıklı beslenmek sevdiğiniz şeylerden mahrum kalmak demek değil, yemeyi çok sevdiğiniz ve vücudunuzun ihtiyacı olan yiyecekler arasındaki dengeyi bulmaktır. Vücudunuzun en iyi şeklinde çalışmaya ihtiyacı vardır.

    Kendiniz için bu denge yolculuğuna çıkmanızı öneririz!

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler