YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sağlıksız Olarak Bildiğimiz Ama Aslında O Kadar da Zararlı Olmayan 11 Gıda

    Bu yemeklerin aslında size söylenildiği kadar zararı yok.

    New York Langone Tıp Merkezi'nde diyetisyenlik yapan Samantha Heller ünlü stil dergisi Cosmopolitan'ın editörlerine dengeli beslenme programlarına belirli oranda dahil olabilecek ve aslında o kadar da korkulmaması gereken 11 gıdayı açıkladı:


    1. Beyaz Patates

    Sağlıklı yan ürünlerle beraber kızarmış patates ya da fırında patates kolestronülüz için tehlike olmaktan çıkar. Üstelik C ve B6 vitaminleri açısından çok zengin bir gıda.


    1. Fıstıkezmesi

    İki çorba kaşığında 200 kalori olsa da içerdiği yağlar diğer gıdalardan aldığınız vitaminlerin enzimine katkıda bulunur. Doğru oranda tüketildiği sürece her kalorinin hakkını verir.


    1. Tereyağ

    Tereyağ doğru oranda tüketildiği zaman, margarinle karşılaştırıldığında o kadar da zararlı değil. Güncel bir araştırma doymuş yağın kalp hastalıkları ile direkt bir bağlantısı olmayabileceğini ortaya attı. Tabii ki yine de sıvı yağ ile karşılaştırılınca daha riskli.


    1. Şeker

    Şeker genellikle yüksek kalorili ve pek besleyici olmayan gıdalarla özdeşleştirilir. Oysa vücutta parçalanarak glukoza dönüşen şeker hücre yenilenmesi için önemli kayklardan biri. Ayrıca sağlıklı beslenme programlarında bol bol meyve yenmesi tavsiye edilir ve meyvelerde bolca şeker bulunur.


    1. Sıcak Çikolata

    Kakao, polifenol denilen ve hastalıklara karşı direnç sağlayan bir kimyasal içerir. Fakat işlenmiş sütlü çikolatalar ve çikolata soslarında bu kimyasal bulunmaz. Sıcak çikolata bu kimyasalı almanın en rahat yoludur. Üstelik az yağlı veya soya sütüyle hazılanırsa ve çok az tatlandırılırsa sağlığınız için hiç tehlike oluşturmaz.


    1. Pizza

    Biraz pizza yemek kimseyi öldürmez. Fakat yine de çıtır hamur, daha çok sebze malzemesi olan ve az peynirli pizzaları tercih etmeniz dengeli beslenmek için yeter de artar.


    1. Patlamış Mısır

    Tabii ki tereyağ ve tuz banyosundan geçirilen patlamış mısırlardan bahsedilmiyor. Fakat yağsız, tuzsuz ya da az tuzlu tüketilen patlamış mısır en sağlıklı atıştırmalıklardan biri.


    1. Spor İçecekleri

    Spor yapmıyorsanız tabii ki hiç işinize yaramaz ama sıkı bir çalışmadan sonra kaybettiğiniz enerjiyi daha hızlı kazanmanıza sağlayacak şeker ve karbonhidratları spor içeceklerinden almanın hiçbir sakıncası yok.


    1. Karbonhidrat

    Tam tahıllı gıdaları tükettiğiniz sürece karbonhidratın zararından çok faydası var.


    1. Peynir

    Az yağlı ve yağlı peynirleri dengeli bir şekilde tüketirseniz yüksek tansiyon riskiniz azalır, kilonuzu dengede tutar hatta ömrünüzü bile uzatabilir. Tabii ki dengeli tükettiğiniz sürece olduğunu tekrar hatırlatalım.


    1. Salata Sosu

    Zeytinyağı ve Ayçiçek yağı ile hazırlanan salata sosları, bu sosların içinde diğer besinlerden alacağınız vitamin ve minerallerin kana karışmasına yardımcı olan yağlar bulunduğu için gayet sağlıklı soslar. Mayonez ve benzeri malzemelerle hazırlanan, daha krema görünüşlü soslar için aynı şeyi söyleyemiyoruz.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler