YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sahte Pirinç Nasıl Anlaşılır?

    Şuna bir açıklık getirelim; Pirincin içine plastik karıştırmak ve öylece satmak büyük sahtekarlık. Mynet Yemek olarak bu sahtekarlığa karşı nasıl harekete geçebileceğinizi araştırdık. Tüm Uğur Dündar tavrımızla üretim tesislerini tek tek kontrole gidiyoruz şimdi.

    Dünyanın her yerinde olduğu gibi, Türkiye'de de pirinç oldukça sevilen bir besin. Pilavını yapıyoruz, yetmiyor sütlaç yapıyoruz, dolma ya da sarmaları onsuz asla yapamıyoruz ve daha onlarca şey... Biz bu kadar tüketirken, elbette üreticileri de karşımıza yeni yeni yöntemlerle çıkıp bizi aldatmaya çalışıyor.

    Artan pirinç pilavınızın dec lezzete dönüştüğü 6 tarif

    Çin'den Türkiye'ye, Avrupa'ya, Amerika'ya kadar her yerde tüketilen bu enfes ve sağlıklı besin, iştahı kabaran üreticileri elbette belli başlı yollara sevk etmiş ve onlar da tüketiciyi aldatmak için yollar araştırmaya başlamış. Pirinci plastikle karıştırıp, hatta pirinç yerine bambaşka bir şey üretip satmayı uygun bulmuş olacaklar ki, buna girişenler var içlerinde. Araştırmacı gazeteciliğimizi, Uğur Dündar'lığımızı durduramıyoruz artık. Tutmayın bizi pirinç üretim tesislerini tek tek basacağız!

    Pilav Demişken, Temcit Pilavının Öyküsünü Biliyor musunuz?

    **Günün Tarifi: Kilo Aldırmayan Hamsi Tava

    **


    Bu buğdaygili taklit etmek için, patates nişastasını sentetik reçine gibi birçok farklı plastikle karıştırarak deyim yerindeyse "sahte" bir pirinç elde etmeyi bile başarmışlar. Bu ürünün tüketilmesiyle ilgili doktorlar oldukça endişeli, ve uyarıyorlar tüm tüketicileri. Öyle ki, bu yöntemle üretilen pirinçten üç porsiyon tüketmeniz, küçük bir plastik poşeti yemenizle aynı şeymiş. Peki bunu nasıl anlayabilir, sahte pirinci nasıl ayırt edersiniz? İşte birkaç basit yöntem:


    Su Testi

    Pişmemiş bir yemek kaşığı pirinci, bir bardak soğuk suya koyun. Eğer pirincin tamamı suyun dibine gömülürse, tamam. Bir sorun yok. Yok ama suyun yüzüne çıkarsa pirinç taneleri, burada bir sorun var demektir. Dikkatli olun.


    Ateşle Test (Evde deneyin ama dikkatli deneyin)

    Biraz pirinci çakmak ya da kibritle yakmayı deneyin. Eğer birden alev alırsa, bilin ki sahtedir.


    Havan ve Tokmak Testi

    Eğer bir tokmak ve havan yardımıyla birkaç pirinç tanesini ezdiğinizde bembeyaz bir toz haline geliyorsa sorun yoktur. Ama eğer bir sarılık varsa bu tozda, bildiğiniz plastiktir o.


    Küf Testi

    Eğer pirinci iyi bir şekilde pişirdiğinizi biliyorsanız ve zamanınız da varsa güzel bir deney daha var. Bunda da pirincin az bir kısmını alıp hava geçirmez bir kabın içerisine koyuyorsunuz. Birkaç gün sonra kapağını açtığınızda küflenmemişse, düpedüz sahtedir bildiğiniz plastiktir, market torbasıdır o! Pirincin küflendiğini unutmayın.

    Mis Gibi Tereyağı Kokulu 11 Pirin Pilavı

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler