YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sarımsak yutmanın faydaları

    Dolaşım ve sindirim sistemini iyileştirmek, bağışıklık sistemini güçlendirmek, kan basıncını düşürmek, kalp hastalığına karşı savaşmak, toksinleri yok etmek gibi birçok hastalığa deva olan sarımsak, nefesiniz için iyi etkiler bırakmayabiliyor. Koku nedeniyle sarımsak yiyemeyenlerdenseniz sizin için sarımsak yutmanın faydalarını derledik.

    'Gıdalar ilacınız, ilacınız gıdanız olsun' sözüyle de bilinen tıbbın babası Hipokrat, genellikle hastalarını tedavi etmek için sarımsak reçete ediyordu. Modern bilim de sarımsağın sağlık yararı olduğunu doğruluyor. Ancak keskin aroması nedeniyle pek tercih edilmeyen sarımsak başka şekilde kullanılabilir mi? Sarımsak yutmanın faydalarını öğrenince denemek isteyeceksiniz.

    GECE YATMADAN ÖNCE BİR DİŞ SARIMSAK YUTUN

    Saçların kuvvetlenmesinden, kalp hastalıklarına kadar pek çok sorunun giderilmesinde fayda kaynağı olan sarımsak, yemeklere katmaktan çay hazırlamaya kadar birçok farklı şekilde tüketilmektedir.
    Bir bardak su ile yutacağınız bir diş sarımsak sağlık için size çok katkı sunacaktır.

    SARIMSAK YUTMANIN FAYDALARI

    Sarımsak yutmak kişilere yüksek enerji verecektir ve gün boyu zindelik kazandıracaktır.

    Halsizlik ve bıkkınlık gibi sıkıntıların giderilmesinde son derece faydalıdır.

    Saç dökülmesi sıkıntısını giderecektir ve saçların parlak olmasını sağlayacaktır.

    Cinsel gücü arttırdığı için özellikle iktidarsızlık sorunu yaşayan kişilerin sorunlarına deva olacaktır.

    Saçkıran hastalığına neden olan faktörlerin giderilmesinde faydalıdır. Bu sayede saçların daha güçlü ve gür olmasını da yarar sağlamaktadır.

    Kireçlenmeye karşı faydalı olur. Vücutta var olan kesik ve yaraların iyileşme sürecini kısaltır.

    Zehirlenme gibi durumlarda kişilerin yutması fayda sağlayacaktır. Bunun için kişinin ilk önce bilincinin açık olması gerekir.

    Sarımsak yutmak kişilerde akciğer bronşlarının açılmasında fayda sağlamaktadır. Açılan bronşlar sayesinde daha rahat nefes alınıp verilecektir.

    Grip, soğuk algınlığı, nezle ve difteri gibi hastalıkların iyileştirilmesinde fayda sağlamaktadır.

    Kabızlık sorunu olan kişiler için her gün gece yatmadan önce bir diş sarımsak yutulması önerilmektedir. Bu sayede bağırsalar da bulunan parazitlerin de yok olmasını sağlayacaktır.

    Hazmı kolaylaştırıcı etkisi vardır ve bağırsaklar da bulunan kurtların düşürülmesinde faydalıdır.

    Kanın sulanmasında fayda sağlar ve akışkanlığını arttırır.

    Her gün düzenli olarak sarımsak yutmak kanser riskini engelleyecektir ve çitli hastalıklara karşı kişide direnç kazandıracaktır.

    Doğal bir ilaç olarak görülen sarımsak vücudun ihtiyacı olan mineral ve vitamini karşılayabilecek niteliktedir.

    Bağışıklık sisteminin de güçlenmesinde fayda sağlayacaktır.

    Aşırı kilosu olan kişiler için sarımsak çok faydalıdır. Bunun için kişinin her gün sarımsak yutması önerilir ve uygun diyet listesi ile kilo verme süreci hızlandırılabilir.

    Vücutta bulunan yaraların hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlar ve deri de bulunan olumsuzlukları giderir. Özellikle gençlerde çok görülen akne ve sivilce gibi cilt sıkıntılarını iyileştirir.

    Kolesterol hastalığına karşı iyi gelir.

    Oluşan kanser hücrelerinin yayılmasını ve büyümesini engeller.

    İdrar söktürücü özellik yaratır.

    SARIMSAK YUTMANIN YAN ETKİLERİ

    Sarımsak faydasına rağmen, aşırı sarımsak yutmak kişilerde mide sıkıntılarına neden olabilir. Özellikle midesinde gastrit ve reflü problemi olan kişilerin sarımsak yutarken en fazla bir diş olacak şekilde yutmaları önerilir.

    Fazla yutulması halinde midede veya mideye giden yolda tahrişe, yanmaya ve acı hissine yol açabilir. Düzenli olarak kullanılan ilaçlar var sarımsak yutmadan önce kişinin doktoruna danışması daha yararlı olacaktır.

    Emziren anne ve hamile olan anne adaylarının sarımsak yutmaları sakıncalı olabilir. Bunun için öncelikle doktorlarına sormaları gerekir. Ancak emzirme sürecinde annenin sarımsak yutması süt alan bebekte karın ağrısına yol açabilir. Sarımsak yuttuğunuz zamanlarda karın ağrısı, mide bulantısı, vücutta kızarıklık ve kaşıntı gibi belirtiler gözleniyorsa sizde yan etki yaptığının göstergesidir. Böyle durumlarda kişinin sarımsak yutmaması daha iyi olabilir.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler