YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sebze Burger Tarifi

    Köftesi yeşil mercimekten, ekmeği ızgara patlıcandan yapılan nefis bir burger tarifi geliyor.

    Tarif Puanı
    Teşekkürler!
    Puanınız alınmıştır.
    Kaç Kişilik -
    Hazırlık Süresi 15dk
    Pişirme Süresi 30dk
    Kalori/Porsiyon -

    E hep köftesiyle ekmeğiyle klasikleşen burgerden yiyecek değiliz ya... Hava sıcaksa, çok da hafif beslenmek istiyorsak, bir de diyetteysek her şeyden burger yapılabilir. Köftesi yeşil mercimekten, ekmeği ızgara patlıcandan yapılan nefis bir burger tarifi geliyor... Kalorisi düşük, tadı leziz, yedikten sonrada pişmanlık yaratmayan bir burger:)

    Malzeme Listesi

    1 kase yeşil mercimek (köfte için)
    1/4 kase ince bulgur
    4 diş sarımsak (2 diş köfte için, diğer 2 diş patlıcan dilimleri ve sos için)
    göz kararı maydanoz
    1 adet yumurta
    göz kararı baharatlar (yenibahar, kimyon, kekik, karabiber, tuz) ve de ekmek içi
    1 adet bostan patlıcan
    2 adet domates
    1 yemek kaşığı salça
    göz kararı dilediğiniz peynir (yağsız kaşar peynir, beyaz peynir, parmesan olabilir)

    (3 Kişilik - 45 dakika)

    Hazırlanışı

    Adım 1

    İlk iş burgerimizin köftesini hazırlamak. 1 kase yeşil mercimeği yeterli miktarda su ile pişirin. Mercimeğin pişmesine yakın ince bulguru ilave edin ve birlikte 10 dakika daha pişirdikten sonra altını kapatıp bir kenara alın (Kapağı kapalı olsun ki bulgurlar ısının etkisiyle tamamen pişsin). Pişen mercimeğin içerisine 1 adet yumurta, dilimlenmiş maydanoz, göz kararı ekmek içi, sarımsak ve diğer baharatları da ekleyerek köfte gibi dökün.

    Adım 2

    Burger ekmeği yerine geçecek olan patlıcan dilimlerinde sıra. 1 adet bostan patlıcanı yıkadıktan sonra orta kalınlıkta dilimleyin (Her bir burger için iki dilim gerekecek). Patlıcanların her iki tarafına da zeytinyağı, tuz ve sarımsak tozu (ya da kendisi) serpiştirin. Çok az zeytinyağı eklenmiş tavada yalnızca tavanın izi çıkacak kadar ters düz yaparak pişirin (5-7 dakika).

    Adım 3

    Ara katı oluşturan sos için domatesleri orta ebatta doğrayın. Zeytinyağı, salça, sarımsak ve tuzu ilave ederek domatesler kavurun.

    Adım 4

    Sunum zamanı. En alt tabana ızgara edilmiş 1 dilim patlıcanı ve onun üzerine nefis kokan domates sosunu koyun. Üzerine mercimek köftelerini de yerleştirdikten sonra bir dilim daha patlıcanla burgeri bitirin. En üste de dilediğiniz peynirden rendeleyebilirsiniz.

    Adım 5

    Ve kalorisi azıcık lezzeti kocaman burgerimiz hazır. Eğer üzerindeki peynirler erisin isterseniz yalnızca 5 dk kadar fırına koyabilirsiniz en son (Ben fırına girmeden yemeyi tercih ediyorum).

    Püf Noktası

    Bu miktarlarla bol malzemeli 3 adet burger çıkıyor. Siz kişi sayınıza göre ekleme çıkarmalar yapabilirsiniz. Mercimek karışımının yoğunluğunun köftelik kıvamda olmasına dikkat edin. Lezzet garantili bir burger, afiyetle:)

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler