YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sebze Soyacağı Olmadan Patates Soyma Yöntemleri

    Sebze soyacağı olmadan patates soymak çok fazla tecrübe ve beceri gerektirir, ve herkes buna sahip olmayabilir. Patates yemeği yapabilmek içinse ne tecrübeye ne de yeteneğe ihtiyaç olmağından, kolay yemek yapmanıza bir bıçağın engel olmasına Mynet Yemek olarak göz yumamayız. O yüzden bugün sizlerle sebze soyacağı olmadan kolay patates soymanın yöntemlerini paylaşacağız.

    1. Haşlayıp buzlu suda bekletme yöntemi

    Yapacağınız yemek için patatesleri haşlamanız gerekiyorsa bu işleme başlamadan önce patatesleri iyice yıkayıp temizlemeniz gerekir. Daha sonra soyulmamış patatesleri soğuk su dolu bir tencereye koyun. Üzerini kapatın ve kaynamasını bekleyin.

    Bu sırada başka bir kaba buzlu su hazırlayın.

    Patatesleri çatal batırıldığında yumuşak hissedilene kadar haşladıktan sonra, kaynayan sudan alıp buzlu suya daldırın ve 15-20 saniye bekletin. Patatesleri sudan aldıktan sonra elinizle kolayca soyabilirsiniz.






    1. Normal bıçakla soyma yöntemi

    Patatesi yıkadıktan sonra, aşağıdaki fotoğraflarda görüldüğü gibi iki ucundan da küçük iki parça kesin ve daha sonra patatesi dik bir şekilde kesme tahtasının üzerinde tutun ve soymaya başlayın.

    Patatesin etli kısmından çok kesmemeye özen gösterin. Mümkün olduğu kadar sadece kabuğunu soyun. Patatesi çevirerek tüm kabuğu soyun.

    Kalan kabukları ve bozuk kısımları da dikkatli bir şekilde soyduktan sonra patatesi dilediğiniz gibi kesip pişirebilirsiniz.





    Afiyet olsun! :)

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler