YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sebze Ve Meyve Cenneti Türkiye'den Göç Etmek İsteyenler Bir Kez Daha Düşünsün!

    Coğrafi konumu dolayısıyla Türkiye gerçek bir sebze ve cenneti. Oysa diğer ülkelerde yaşayanlar bu kadar şanslı değiller. Biz pazarlardan ve manavlardan en taze sebze ve meyveleri kiloyla alırken yurt dışında yaşayanlar çileği bile tane alacak konuma geldiler! İşte ağız sulandıran tariflerle yabancı ülkelerde yaşayanları kıskandıracak bir haber!

    Her yemeğe yakışan domatesi tek tek paketleyip satıyorlar!

    Aslında bir meyve olan domates ABD'de 1893 yılında sebze olarak sınıflandırılmıştır. Yabani sarı renkli bir domates türü Bolivya ve Peru'da keşfedilmiş daha sonra Meksika'da yetiştirilmeye başlanmıştır. Kristof Kolomb'un Amerika'yı keşfinden sonra Avrupa'ya gemilerle gönderilmiştir.

    En büyük üretimi yapan ülkeler arasında Çin ilk sırayı 50 milyon ton domates ile alırken, 17,5 milyon ton ile Hindistan ikinci sıradadır ve Amerika 13,2 milyon ton domates yetiştirerek üçüncülüğe oturmuştur. 11,3 milyon ton ile Türkiye diğer ülkelerden sonra dördüncü olarak en çok domates yetiştiren ülkedir. Ama gelin görün ki domates en ucuz Türkiye'de satılmaktadır. Özellikle Amerika'da vatandaşlar domatesi kilo ile değil adet olarak satın almak zorunda kalırlar. Çünkü domatesin kilosu ülkemizde ortalama 1.5 TL iken Amerika'da tanesi ortalama 6 TL arasında satılmaktadır.

    Kahvaltıların da vazgeçilmezi domatesle yapabileceğiniz enfes bir lezzet...

    Lutenitsa Tarifi İçin Tıklayın


    Bir kilo patates mi daha pahalı bir adet patates mi?

    Sorduğumuz soru kadar saçma ama maalesef patatesin tanesi bile onlarda çok pahalı!

    Anavatanı Güney Amerika olan patates, keşfedildiği ülkede tanesi 5 liradan satılıyor. Türkiye'de ise patatesin kilosu ortalama 2.5 TL!

    Bol bol yapın, tadını en ucuza siz çıkartın!

    Pırasalı Patates Çorbası Tarifi İçin Tıklayın


    Kilo ile değil tane ile soğan!

    Türklerin vazgeçilmezi olan soğanın kilosu pazarlarda ortalama 1.5 TL'ye satılırken, Amerika'da tanesi 1.5 liraya satılıyor. Salatalarda ve yemeklerde olmazsa olmazlarımız arasında bulunan bir gıda olan soğan; kükürt, lif, B ve C vitamini açısından zengin bir besin kaynağıdır.

    Fırında Soğanlı Kaşarlı Ekmek Tarifi İçin Tıklayın


    Olamaz! Elma bile tane ile...

    En yakın akrabaları armut ve malta eriği olan elmanın ilk olarak Kuzey Anadolu'da, Güney Kafkaslar, Rusya'nın güneybatısında kalan bölgeler ve Orta Asya (Kazakistan'ın doğusu) dolaylarında ortaya çıktığı iddia ediliyor. Çin, ABD ve İran'dan sonra Türkiye'de en çok üretilen elma yine en ucuz ülkemizde satılmakta. Kilosu ortalama 2 TL'ye satılırken Amerika'da ise tanesi ise 3 lira!

    Elmalı Nefis Kek Tarifi İçin Tıklayın


    Adetle patlıcan bizi oldukça üzdü...

    Kızartması, közlemesi ve oturtmasıyla çok sevdiğimiz patlıcanın ilk yetiştiriciliği M.Ö 5.yy'da Hindistan'da gerçekleştirilmiştir. Bu tarihten sonra Afrika'ya sonra Doğu Akdeniz'e ve Avrupa'ya getirilmiştir. Avrupa'ya getirilmesi 16. yy'da İspanyollar tarafından gerçekleştirilmiştir.

    Ülkemizde patlıcanın kilosu ortalama 2.2 TL iken Amerika'da yetiştirilmediği ve pek fazla bilinirliği olmadığı için tanesi 9 liradan bazı marketlerde satışa sunuluyor.

    Fırında Kaşarlı Patlıcan Yemeği Tarifi İçin Tıklayın


    Hop dedik orda kal portakal!

    İpek yolunun Anadolu'dan geçtiği dönemlerde portakal, Hindistan civarından gelen ticari bir üründü. En kaliteli Washington cinsi portakal Antalya'da Finike ilçesinde yetiştirilmektedir. Finike Çavdır köyü portakalı, en iyi portakal ödülü almıştır.

    Bir kilo portakal ortalama 3.5 lira ile ülkemizde satılmakta. Amerika'da ise tanesi 3 liraya marketlerde satışa sunulmaktadır.

    Zerdeçallı Portakal Tatlısı Tarifi İçin Tıklayın


    Karpuzlar bile dilimle!

    Kilosu ortalama 3 TL olan, mevsim meyvesi olarak tezgahlarda yerini alan karpuzlar ise yurt dışında dilim olarak satılıyor ve tanesi 12 TL.

    Karpuz Reçeli Tarifi İçin Tıklayın

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler