YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sedefe İyi Gelen Yiyecekler

    Sedef hastalığı insanların sıklıkla karşılaştığı ve oldukça zorlayıcı olan, inatçı bir cilt hastalığıdır.

    Sedef hastalığı cilt üzerinde kronik bir şekilde ilerleme göstermektedir. Ciltte kimi zaman kuruluk olarak belirmesinin yanı sıra, iltihaplı şekilde de gözükebilmektedir. Sedef hastalığında cilt üzerinde genellikle pullanma ve kaşıntı olmaktadır.

    Sedef hastalığı, hastalığa yakalanan kişileri oldukça fazla rahatsız etmektedir. Normal zamanda cilt kendini yaklaşık bir ay sürede bir yenilemektedir. Ancak sedef hastalığında cilt daha fazla yenilendiğinden bu süre kısalır ve cilt üzerinde birtakım yamalar belirebilir.

    Cilt hastalığı insan vücudunda genellikle sırt bölgesinde, saçlı deride, diz ve dirseklerde ya da eklemlerde görülebilmektedir. Sedef hastalığı kalıtsal nedenler ile de ortaya çıkabilmektedir. Aynı zamanda kimileri tarafından bu hastalığın strese bağlı olarak ortaya çıktığı ve yine strese bağlı olarak arttığı söylenmektedir.

    Sedef hastalığının tedavisi için bazı yiyecekler mevcuttur. Bu yiyeceklerin düzenli olarak tüketilmesi, sedef hastalığının iyileşme sürecine katkıda bulunur ya da sedef hastalığının olumsuz etkilerinin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Bu nedenle sedef hastalığına iyi gelen yiyeceklerin düzenli olarak tüketilmesinde fayda vardır. Ancak hiçbir gıda aşırı miktarda tüketilmemelidir. Çünkü her gıdanın aşırı tüketimi vücutta bazı başka rahatsızlıklara da neden olabilmektedir.

    Sedefe İyi Gelen Yiyecekler Nelerdir?

    1. Ceviz

    Ceviz-Suyu-ile-Zayıflama

    Ceviz insan vücudu için çok sağlıklı bir besindir. Aynı zamanda ceviz besin değerleri bakımından da çok zengin bir gıdadır. Ceviz aynı zamanda sedef hastalığına da çok iyi gelmektedir. Bu nedenle düzenli olarak ceviz tüketimi sedef hastalığının tedavi sürecinde çok önemlidir. Ancak ceviz tüketiminde aşırıya kaçmamak çok önemlidir. Çünkü aşırı miktarda tüketilen her gıda birtakım başka olumsuzlukları da beraberinde getirebilir.

    Ceviz, pek çok farklı tatlıya, salataya, kahvaltılara, böreklere ya da bazı yemeklere çok fazla yakışmaktadır. Bu nedenle sedef hastalığına iyi gelmesi için cevizin kullanılabileceği pek çok farklı alan vardır. Yine de en güzeli her gün belirli bir miktar, sade bir şekilde ceviz tüketmektir.

    Bir avuç ceviz yediğinizde 4 saat bakın neler oluyor!

    2. Mantar

    kapak-mantar-24072014

    Mantar oldukça sağlıklı ve aynı zamanda da lezzetli bir besindir. Mantar pek çok farklı yemeğe çok yakışmaktadır ve hem tadı hem de sağlığı düşünülerek düzenli olarak tüketilebilir. Mantarın insan vücudu için pek çok farklı yararı vardır. Mantar aynı zamanda sedef hastalığına da çok iyi gelmektedir. Çünkü içeriğinde çinko bulunduran gıdalar sedef hastalığına oldukça fazla iyi gelmektedir. Mantar da içerisinde bol miktarda çinko bulundurur. Bu nedenle sedef hastalığı şikayeti bulunan kişiler tarafından düzenli olarak tüketilmesinde sakınca yok, fayda da fazlaca vardır.

    Ancak diğer tüm yiyeceklerde olduğu gibi mantarın da aşırı tüketimi beklenmeyen birtakım olumsuzluklara gebe olabilmektedir. Bu hususta ekstra dikkatli olmakta yarar vardır. Mantarı düzenli olarak yemeklerinize ilave ederek tüketebilirsiniz.

    Mantarlı Burger İçin Tıklayın

    3. Ispanak

    ispanak-4

    Ispanak faydaları herkes tarafından özellikle çocuk yaşlardan itibaren bilinen oldukça faydalı bir yiyecektir. Ispanak da içeriğinde bol miktarda çinko bulundurması sebebi ile sedef hastalığına çok iyi gelmektedir. Bu nedenle eğer sedef hastalığından ve onun vücudunuzda bıraktığı olumsuz etkilerden şikayetçi iseniz düzenli olarak ıspanak tüketmenizde fayda vardır.

    Akşam yemeğinize mutlaka ekleyin: Ispanaklı Turta

    4. Peynir

    031220130217158360115_2

    Peynir herkesin düzenli olarak tüketmesi gereken çok önemli bir besindir. Peynirin insan sağlığı için genel faydalarının yanı sıra sedef hastalığı için de büyük faydaları vardır. Çünkü peynir içeriğinde bol miktarda çinko bulundurur. Bu özelliği ile peynir sedef hastalığına çok iyi gelmektedir.

    Evde Peynir Yapımı İçin Tıklayın

    5. Balık

    grilledFish_2616085b

    Balık da sedef hastalığı için oldukça yararlı besinlerden bir tanesidir. Çünkü balık da içerisinde sedef hastalığına iyi gelen çinko maddesini bol miktarda bulundurmaktadır.

    Harika bir tarif: Balık Nuggets

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler