YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sen Neden Fit Olmayasın? Bu 15 Basit Öneriyle Kuş Gibi Hafif Hisset!

    Yumurta 36 saat iştah yönetimi üzerinde olumlu etkiye sahip.

    Mutlu mesut diyet yapan var mıdır? Hiç sanmıyorum! O yüzden diyet yapmak yerine istediğiniz görüntüye kavuşabilmek adına bazı püf noktalarını hayatınıza eşlik ettirmelisiniz. Diyet geçicidir... Yapmanız gereken tek şey; yaşam biçiminizi değiştirmek. Aşağıdaki 15 öneriyi iyice sindirin çünkü sizi gerçekten çok mutlu edecek.

    Her gün 1 adet yumurtayı kahvaltınızda bulundurun. Yumurta 36 saat iştah yönetimi üzerinde olumlu etkiye sahip. Selenyum ve Omega- 3 ile zenginleştirilmiş yumurta metabolizma dostudur. Diyetiniz için zenginleştirilmiş yumurta seçmenizde fayda var.

    Lorlu Omlet Tarifi İçin Tıklayın


    Şeker yerine ne kullansak?

    Şeker yerine mutfağınızda stevia veya sucroloz ya da tagatoz bulundurun. Bunlar masum tatlandırıcılar. Bu tatlandırıcılar ile hazırladığınız yiyeceklerle hem tatlıya karşı zaafınızı kontrol altına alır hem de iştahınızı kolay yönetirsiniz.


    Hindistan cevizi suyu tüketerek hem genç hem de fit kalın.

    Her gün 1 su bardağı hindistan cevizi suyu tüketerek hem fit hem de genç kalabilirsiniz. Yağ yakımını hızlandırmak için bir su bardağı hindistan cevizi suyunu akşam yemeğinden sonra 100 gr meyve yerine içebilirsiniz.


    İşte bu çay doğadan bir armağan!

    Günde üç fincan beyaz çay ile metabolizmanızın hızına hız katabilirsiniz. İşte bu çay doğadan bir armağan. Hem metabolizmanızı hızlandırıyor hem genç kalmanızı sağlıyor hem yağ yakımına destek oluyor hem de cilt elastikiyetini koruyor.


    Diyetinizin kalorisi metabolizma hızının altında olmamalı.

    Unutmayın vücudunuz çok iyi bir makine ve ona yeterli yakıtı vermezseniz kalıcı şekilde zayıflayamazsınız. 1200 kalorinin altındaki diyet listeleri açlık listeleri. Bir gün mutlaka tekrar kilo aldırır. Metabolizma hızını öğrenmek için mutlaka vücut analizi yaptırın.


    Bu yağlar yağ yakıyor.

    Diyet dostu yağları diyetinizde mutlaka bulundurun. Zeytinyağı, balık yağı (Omega-3 takviye olarak) avokado, çiğ badem, yer fıstığı, kakao, keten tohumu, hindistan cevizi sütü... Bu yağlar yağ yakıyor.


    Sihirli baharatlar!

    Yemeklerinizin baharatı; acı kırmızı biber, kimyon, zerdeçal, köri olsun. Bu baharatlar diyetin sihirli baharatları ve kullanmayı sakın ihmal etmeyin.


    Protein diyetlerinden uzak durun!

    Protein diyetlerinden uzak durun; yaza bu diyetlerle mutlu kışa mutsuz girersiniz.Artık umutsuz bir diyet insanı olmayın. Diyetlerdeki protein ve açlık tuzaklarına düşmeyin.


    Kilo kaybını en net destekleyen sıvı; su

    Diyette suda mazerete yer yok. Kilo kaybını en net destekleyen sıvı; su. Günlük 2-3 litre civarında su tüketmek diyetin ihlal edilmemesi gereken kuralı. Sabah kalkınca iki bardak su için. Öğün öncelerinde birer bardak su için. Yatmadan önce bir bardak su için. Banyoya girmeden önce bir bardak su içinç Bardaklarının büyüklüğünün 330-550 ml su alacak şekilde omasına özen gösterin.


    Bir diyet partneriniz olsun.

    Sizi sağlıklı yaşam ve diyet konusunda destekleyecek ve takip edecek bir partner seçin. Uzmanından aldığınız diyet listesinin bir örneği onda olsun ve sizi takip etmesine, motive etmesine izin verin.


    İnsülin direnci veya tiroid probleminizin olup olmadığını mutlaka öğrenin.

    İnsülin direnci veya tiroid probleminizin olup olmadığını mutlaka öğrenin. Başarısız bir diyet sonucu ile karşılaşmak istemiyorsanız hormonlarınızın düzgün çalıştığından emin olmalısınız.


    Diyetinizden sakın karbonhidratı çıkarmayın.

    Dünyanın en uzun, en sağlık ve en fit insanlarının bulunduğu Okinawa Adası'na yönelik besin piramidinde günlük beslenme programının yüzde 55-65'i rafine edilmemiş karbonhidratlardan oluşuyor. Doğanın en cömert armağanı olan meyveler, sebzeler, tahıllar, kuru baklagiller ile ilgili diyet efsanelerine inanmayın. Doğru miktarlarda diyetinizde bulundurun ve fit kalarak yaşayın.


    Şok egzersizden uzak durun!

    Dünya Sağlık Örgütü'nün önerisi doğrultusunda haftada 150 dakika minimum, 300 dakika maksimum orta şiddette egzersiz yapmak yeterli. Yüksek kiloda ise kalp-damar ile ilgili riskiniz varsa mutlaka doktorunuzla görüşerek egzersizlere başlayın.


    Uyku en fit besin!

    Siz uyumazsanız metabolizmanız uyur. Beş saatten az uyuyanlarda insülin direnci, kilo problemi, tansiyon problemi ve kortizol seviyelerinde yükselme gibi sağlık riskleri artıyor. Özellikle 23.00-05.00 saatlerindeki uyku metabolizmanın düzenli çalışması ve fit bir vücuda sahip olmanız için oldukça önemli.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler