YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sertleşmeye evde çözüm yolu! İşte iyi gelen yiyecekler

    Sertleşme sorunu, cinsel ilişki sırasında, cinsel ilişki için gerekli olan isteğin olmaması ya da bu isteğin devamının gelmemesi hali olmakla beraber, ereksiyonun (sertleşme) gerçekleşmemesi halidir. Peki sertleşmeye evde çözüm yolu var mıdır? İşte öneriler.

    Cinsel heyecan ya da uyarıya cevap olarak istemsiz olma durumu şeklinde gelişen sertleşme sorunu, cinsel organa yeterince kan akımının gerçekleşmemesine neden olmaktadır. Bundan dolayı da, herhangi bir cinsel uyarı olmadığı için, beyin, sinirler, kalp, kan damarları ve hormonlar uygun şekilde faaliyet gösterememektedir. Fakat sertleşme sorunu tedavi edilebilen bir sağlık problemidir. İçerdikleri birtakım özel bileşenler sayesinde bazı yiyecekler, sertleşme probleminin önlenmesine ve giderilmesine yardımcı olabilmekte. İşte sertleşmeye evde çözüm yollarını içeren makalemiz.

    Erkeklerin % 60’ı hayatlarının bir döneminde, geçici süreliğine ya da kalıcı olarak sertleşmeye bağlı, iktidarsızlık sorunu ile karşılaşmaktadır. Sertleşme sorunu, hem erkek hem de partneri olan kadın için olumsuz etkilere sahiptir. Kimi erkekler için doğal bir durum gibi karşılanan sertleşme sorunu, özellikle de yaşı genç olan erkekler için depresyon nedeni dahi olabilmektedir.

    Fakat sertleşme sorunu tedavi edilebilen bir sağlık problemidir. Sertleşmenin nedenleri ise, fiziksel, psikolojik ya da her ikisi birden olabileceği gibi, tanımlanamamış bir faktörden dolayı da gelişebilmektedir. Fakat sertleşmenin esas nedeni genellikle fiziksel faktörlerden kaynaklanmaktadır. Buna göre sertleşmenin fiziksel nedenleri genellikle; nörolojik iletim bozuklukları, cinsel organdaki anatomik bozukluklar, hormonal problemler ve damar problemleri şeklindedir.

    Birtakım sağlık sorunları bulunan kişiler ise sertleşme sorunu riski ile karşı karşıyadır. Şeker hastalığı olan kişiler, sigara ve alkol tüketimi yapanlar, bazı ilaçları kullanmak zorunda olan kişiler, ileri derecede bel fıtığı veya omurilik yaralanması bulunan kişiler, radyasyona maruz kalanlar, belli bir kaza, yaralanma ya da ameliyatların komplikasyonlarını yaşamış olan kişilerde sertleşme sorunu yaşanması riski daha yüksektir.

    Bunların dışında, yaşlanma etkileri de sertleşmeye neden olabilmektedir. Öte yandan, psikolojik ya da ruhsal nedenlerden dolayı sertleşme oluşması riski sadece % 15 oranındadır. Toplumsal baskılar, cinsel tabular, cinsel bilgi eksikliği ve eşler arası uyumsuzluk gibi diğer sosyal nedenler de sertleşme problemine neden olabilmektedir.

    Tedavisi mümkün olan sertleşme probleminde, tedaviden çekinip kaçınmamak oldukça önemlidir. Genellikle böyle bir sorun olduğunda doktora gitmeye çekinilmesinden dolayı, çoğu erkek sertleşme problemi ile yaşamaya devam etmektedir. Bundan dolayı, tedaviden çekinmemek ve tedaviyi yarım bırakmamak sertleşme sorununun giderilmesinde önemlidir. Ayrıca, dengeli ve yeterli beslenme de bir o kadar önemlidir.

    Sertleşmeye İyi Gelen Yiyecekler Nelerdir?

    İçerdikleri birtakım özel bileşenler sayesinde bazı yiyecekler, sertleşme probleminin önlenmesine ve giderilmesine yardımcı olabilmekte. Buna göre, sertleşmeye iyi gelen yiyecekler şu şekildedir;

    1. Bakla

    broad-bean-the-sutton

    Özellikle de Parkinson hastalığının tedavisinde son derece etkili olan bakla, yüksek miktarda L-dopa adı verilen bir bileşen içermektedir. L-dopa adı verilen bu bileşen, aşırı miktarda alındığında, acı verici ereksiyon haline neden olabilirken, yeterli ve uygun miktarlarda bakla tüketildiğinde ise, sertleşme sorununa iyi gelebilmektedir.

    2. Kadife Fasulyesi

    velvet_bean_seeds

    Kadife fasulyesi ya da kadife fasulyesi özünün afrodizyak özelliklerinin bulunduğu düşünülmektedir. Ayrıca kadife fasulyesi, tıpkı bakla gibi, L-dopa bileşeni içermektedir.

    Hatta, kadife fasulyesinin L-dopa içeriği, baklanın içerdiği L-dopa miktarından çok daha fazladır. Bundan dolayı, kadife fasulyesi sertleşme sorunu için doğal bir şifa kaynağı olabilmektedir.

    3. Tarçın

    cinnamon

    Hoş ve güzel kokusu ile tarçın, birçok sağlık sorununa iyi geldiği gibi sertleşme problemlerine de iyi gelmektedir. Erkeklerin kokulara verdiği tepkileri baz alınarak bir deney yapılmış ve erkeklerin cinsel organlarına ölçüm cihazı bağlanarak tarçın kokusu koklatıldığında, cinsel organlarına daha fazla miktarda kan akımının olduğu belirlenmiştir. Bundan dolayı da tarçının sertleşme problemine iyi geldiği düşünülmektedir.

    4. Kurt Kirazı

    cherries

    Yapılan bir araştırmaya göre, özellikle de 59 yaşından fazla olan erkeklerin, günde 50 gram kadar kurt kirazı tüketmeleri halinde, testesteron seviyelerinde yükselme meydana geldiği gözlenmiştir.

    Hormon dengelerinin düzelmesi de, sertleşme probleminin iyileşmesine yardımcı olduğundan, kurt kirazı sertleşme probleminin giderilmesini sağlamaktadır.

    5. Anason

    difference-between-anise-oil-anise-extract_ced2b63702de3eef

    Her ne kadar anason, östrojen hormonu içeren bileşenler içermesi ile bilinse de, uygun miktarlarda tüketilen anasonun sertleşme problemine iyi gelebileceği düşünülmektedir.

    6. Zencefil

    ginger-shutterstock_127542449

    Bazı bilim insanlarının yaptığı çalışmalara göre, zencefil özünün sperm sayısını artırdığı ve hareketliliğini önemli ölçüde desteklediği tespit edilmiştir. Bundan dolayı da zencefil, sertleşme problemlerine iyi gelmekte ve giderilmesine yardımcı olmaktadır.

    7. Yulaf

    Oat-Deal-bowl

    Yabani yulaf ile beslenen damızlık erkek atların, daha canlı ve verimli olduğu kabul edilmektedir. Yulafın, aynı şekilde insanlar üzerinde de etkili olduğu düşünülmekte ve sertleşmeyi gidermeye yardımcı olduğu tahmin edilmektedir.

    8. Çeşitli Bitkisel Yağlar

    Healing-Massage-Oils-Herbal-Home-Remedies

    Aromaterapist uzmanları, birtakım yağlardan elde edilen karşımın sertleşme sorununa iyi geldiğini düşünmektedirler. Özellikle de, adaçayı, yasemin ve gül yağı gibi bitkisel yağ karışımlarının, sertleşmeye iyi gelebileceği tahmin edilmektedir.

    9. Yabani Ebegümeci

    Pink-Hibiscus-Wild-Flower

    Efedrin adı verilen bir bileşen içeren ebegümecinin, içerdiği bu bileşen sayesinde, uyarıcı özelliklere sahiptir. Bundan dolayı da yabani ebegümecinin sertleşme problemine iyi gelebileceği düşünülmektedir.

    BONUS: Yaşlanmaya Meydan Okuyacak 7 Gençlik İksiri Yiyecek


    En Çok Aranan Haberler