YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sigarayı Bırakmak İçin Portakal Suyuna Bunu Karıştırın

    Sigaranın sağlığa ne kadar zararlı olduğunu ve vücudumuza neler yaptığını artık çok iyi biliyoruz. Eskiden sigara içmek modayken şimdi artık çoğumuz sigarayı bırakma ve bırakanlarda tekrar başlamama derdinde. Sigarayı hem bırakmaya hem de tekrar başlamamaya çalışan herkese bu içecek ilaç gibi gelebilir.

    Tartar Kremi Nedir ve Nasıl Kullanılır?

    Tartar kremi, şarabın mayalanma sürecinden arta kalan bir üründür. Telaşlanmayın hiçbir şekilde alkol içermeyen, aynı zamanda potasyum hidrojen tartrat olarak da bilinen, şarap fıçısının en dibinde biriken tortudur aslında.

    Bu beyaz tortu sigarayı bırakmak için birebir ve en etkili tüketim şekli portakal suyuyla birlikte karıştırıp içmek. Bunun nedeni portakalda bulunan C vitamini de vücudunuzdan nikotinin hızlı atılmasına yardımcı olur.


    Tarif

    Malzemeler

    1 bardak taze sıkılmış portakal suyu

    1 tatlı kaşığı tartar kremi

    Tartar kremini portakal suyuna iyice karıştırıp hemen için. Bu içeceği bir ay boyunca her gün yatmadan önce için.

    Ama tartar kreminin sigarayı bırakmaya yardımcı olma dışında daha bir sürü faydası da var…

    Akciğerleri Tertemiz Yapan Kür Tarifi İçin Tıklayın


    Artrit ağrılarını dindirir

    Magnezyum enflamasyona yol açan hücresel etkileşimleri düzenleyen bir mineraldir ve tartar kreminde bolca bulunduğu için artrit ağrılarını dindirmeye yardımcı olur.

    Yapmanız gereken tek şey bir küveti ılık suyla doldurup suya 2 yemek kaşığı tartar kremi ve 3 yemek kaşığı epsom tuzu ekleyip banyonun içinde 40 dakika dinlenmek. Bu işlemi günde 1-2 kere uyguladığınızda ağrılarınız hafiflemeye başladığını göreceksinizdir.


    Yüksek tansiyona yardımcı olur

    Yüksek tansiyonun genel nedenlerinden biri kandaki potasyum seviyelerinin düşük olmasıdır. Tartar kreminin bir diğer adı da potasyum hidrojen tartrat olduğuna göre potasyum yüklü olduğunu anlayabiliriz. Eğer yüksek tansiyonunuzun nedeni potasyum seviyeleriyle alakalıysa her akşam bir bardak suya 1 tatlı kaşığı tartar kremi ekleyip için.


    Kalp yanmasını iyileştirir

    Kalp yanmasının her zaman belli bir nedeni yoktur, yemek veya sadece stresle bile alakalı olabilir. Kalp yanması yaşıyorsanız ve çabuk iyileşmesini istiyorsanız bir bardak ılık suya 1/2 tatlı kaşığı tartar kremi ve 1/2 çay kaşığı kabartma tozu karıştırıp için.


    İdrar yolu enfeksiyonlarına iyi gelir

    Tartar kremi idrarın pH değerlerini kontrol edebildiği ve idrar yolunda enfeksiyona yol açan bakterilerle mücadele edebildiği için size yardımcı olabilir. Bir bardak ılık suya 1/2 tatlı kaşığı tartar kremi karıştırıp günde 1-2 defa için. C vitamini desteği için karışıma limon suyu da ekleyebilirsiniz.


    Sivilceleri tedavi eder

    Antioksidan özellikleri taşıdığı ve asitsi bir yapısı olduğu için tartar kremi cildinizi temiz tutmaya yardımcı olur. Sadece kesinlikle tartar kremini direk cildinize uygulamayın. 1 tatlı kaşığı tartar kremini 200 ml suya karıştırıp için. Bunu her gün birer kere uygulayın.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler