YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sıkı Bir Karın İçin 14 Sağlıklı Lezzet!

    Zevkle Kilo Verin: 14 Sağlıklı Atıştırmalığı Sizin İçin Biraraya Getirdik.

    Aslında, insanların çoğu yaz tatilinden önce diyet yapmaya başlarlar. Bununla birlikte, yüzde doksanı bırakırlar. Neden ? Acıktıkları ve atıştırmalık yemeye başladıkları için. Bu atıştırmalıklar genelde sağlıksız olur ve sadece kilo aldırırlar.

    Bu hatayı kolaylıkla düzeltebilirsiniz. Nasıl mı ? Tabii ki açlığınızı bastıracak sağlıklı atıştırmalıklar yiyerek. Ama hangi atıştırmalıkları yemeliyiz ? Merak Etmeyin; bu yazıda kilo verme yolculuğunuzda size eşlik edecek 14 sağlıklı ve lezzetli atıştırmalık tarifini bulacaksınız.


    1. Çikolata Dolgulu Frambuazlar

    Bu atıştırmalık tatlı düşkünü herkes için mükemmel bir tercih. Çikolata dolgulu frambuazlar diyetinizi bozmadan ve size kilo aldırmadan tatlı ihtiyacınızı karşılayacak, 28 kalori içeriyor ve inanılmaz lezzetliler. Yapmak için yarım kilo frambuaz ve biraz çikolata parçacıklarına ihtiyacınız var. Frambuazların içine çikolataları yerleştriyorsunuz. Bu kadar basit.


    1. Domates ve Salatalık Suyu

    Sebze suları genellikle atıştırmalık olarak sayılmıyorlar, ama kesinlikle sayılmaları gerek. Neden ? Sebze suları açlığı bastırmak için çok faydalıdır ayrıca vitamin ve mineral deposudurlar. Hatta, kilo vermenize bile yardımcı olabilirler.

    Malzemeler:
    **- Domates

    • Kereviz
    • Salatalık
    • Çeyrek çay kaşığı pul biber
    • Yarım çay kaşığı tuz**

    Eğer içeceğinizin tatlı olmasını isterseniz, birkaç parça şeker otu ilave edebilirsiniz.


    1. Parmesan ve Biberiyeli Kavrulmuş Nohut

    Bu atıştırmalık soğuduğunda inanılmaz lezzetli oluyor; işe ya da okula giderken yanınızda götürmek için ideal. Böylece evde değilken de sağlıklı besleniyor olacaksınız. Yarım bardağında yaklaşık olarak 151 kalori var. Protein ve lif bakımından oldukça zengin. Ve tabii lifin sindirim ve kilo vermedeki önemini hatırlatmakta fayda var.

    Bu süper lezzetli atıştırmalığı yapmak için 2 kutu nohut, rendelenmiş parmesan peyniri, biberiye, doğranmış sarımsak, sarımsak tozu, tuz ve bibere ihtiyacınız var. Öncelikle fırını 200 dereceye kadar ısıtın. Tüm malzemeleri karıştırın. Pişirme kağıdını folyoyla birlikte koyun ve üzerini pişirme spreyiyle kaplayın. Nohutlar altın kahve ve çıtır çıtır olana kadar 30 ila 40 dakika süresince pişirin.


    1. Yoğurtlu Donmuş Siyah Üzümler

    Bu hem sağlıklı hem de tatlı bir atıştırmalık. İhtiyacınız olan malzemeler: siyah üzüm, yağsız vanilyalı Yunan yoğurdu ve şekerotu. Yağlı bir kağıtla pişirme kağıdını serin, o arada yoğurt ve şeker otunu bir kasede karıştırın. Pişirme kağıdının üzerinde yoğurtlu malzemenizin üzerine siyah üzümle çatalla tek tek yerleştirin ve dondurucuya atın.


    1. Üzüm ve Cevizler

    Bu atıştırmalık için hiçbir hazırlık yapmanıza gerek yok. Tüm yapmanız gereken bir bardak üzüm ve bir avuç dolusu cevizi karıştırmak. Çok lezzetli olacak, üstelik protein, lif ve doğal şekerler bakımından da zengin.


    1. Kereviz ve Pancar Suyu

    Bu da kilo vermek için yapabileceğiniz en süper içeceklerden biri. Malzemeler: Kereviz, Pancar, Ispanak, Kişniş ve deniz tuzu. Tüm malzemeleri blendırdan geçiriyorsunuz. Kereviz ve pancar suyu toksinlerden kurtulmanıza ve kilo vermeniz için çok önemlidir.


    1. Fıstık Ezmeli Yoğurt Sos ve Elma Dilimleri

    Eğer karamelli elma seviyorsanız bu atıştırmalık sizin için son derece sağlıklı bir alternatif olacak. Bu sağlıklı ve lezzetli atıştırmalığı hazırlamak için sadece 20 dakika mikrodalgada eritilmiş fıstık ezmesine ihtiyacınız var.

    Sonra yoğurt, bal, vanilya ekstrası ve tarçını karıştırıyorsunuz. Yumuşak bir karışım elde edene kadar karıştırın. Elmaları dilimleyin ve soslayın. Çok basit.


    1. Şeftalili Smoothie

    Bu yağ yakan içeceği içmeyi bırakmak istemeyeceksiniz, kilo verdikten sonra bile. Lezzetli ve sağlıklı ayrıca içindeki salatalık aslında idrar söktürücü olarak çalışıyor.

    Gerekli malzemeler:
    **- Donmuş dilimlenmiş şeftaliler

    • Vişne suyu
    • Vanilya, yağsız yoğurt
    • Salatalık
    • Keten tohumu
    • Şekerotu**

    Tüm malzemeleri blendırdan geçirin ve tadını çıkartın. Ayrıca içeceğinizi daha da şenlendirmek için arzu ettiğiniz herhangi bir sağlıklı takviye de koyabilirsiniz.


    1. Pişmiş tatlı patates cipsleri

    Eğer patates cipslerini gerçekten bırakmak istemiyorsanız, bunu gördüğünüze sevineceksiniz. Bu tatlı patates cipslerindeki sır sizin diyetinize zarar vermeyecek olduğudur. Patatesleri incecik dilimleyin. Dilimlerin üzerine fırçayla zeytinyağı sürün ve tuz serpiştirin. Bir buçuk saat fırında pişirin, yarısında patatesleri çevirmeyi unutmayın.


    1. Kayısı tohumu barları

    Stresli bir gündesiniz ve hiçbir şey yapacak enerjiyi bulamıyorsunuz. Normalde markete gidip atıştırmalık bir şeyler alabilirdiniz ama diyettesiniz, lezzetli ve sağlıklı bir alternatife ihtiyacınız var.

    Kayısı tohumu barları enerji verir. Nasıl yapılacağına gelince, orta büyüklükteki bir kasede susam tohumlarını, chia çekirdeklerini, kenevir tohumlarını, ayçiçeği çekirdeklerini, kuru kayısı ve kuru dutları karıştırın.


    Orta büyüklükte bir kapta hindistan cevizi yağını ısıtın, hindistan cevizi nektarını, vanilya ekstrasını ve bir parça tuzu karıştırın. Karışım ısındığında tohumları ve ve kuru meyveleri de ekleyin. Sonra tüm karışımı bir pişirme tabağına koyarak buzdolabına atın. küçük dilimler halinde keserek bar haline getirin. - - - - - -

    1. Ispanak ve Elma Suyu

    Hem elma hem de ıspanak güç bombaları gibidirler. İkisini birlikte içmek sizi güçlendirecektir.

    İhtiyacınız olanlar:
    **- Elma

    • Ispanak
    • Limon suyu
    • Kırmızı lahana yaprakları ve havuç yeşillikleri
    • Çeyrek çay kaşığı pul biber**

    1. Limon ve Karpuz Suyu

    Kapruz su bakımından zengindir, eğer yeterince su içmiyorsanız sizin için oldukça faydalı olacaktır. Kilo vermede yardımcı olacak en basit ve çok faydalı bu içeceği yapmak için :

    **- Limon

    • Çekirdekleriyle birlikte karpuz
    • Nane yaprakları**

    Bu kadar. Limon ve karpuzu blendırdan geçirin, bir bardağa boşaltın, biraz buz ekleyin ve nane yapraklarıyla süsleyin. Sağlıklı içeceğiniz hazır.


    1. Ananas

    Karpuz gibi, ananas da su bakımından zengindir ve kalorisi çok azdır. Ananası doğrayın ve üzerine yeşil limon suyu serpiştirin ya da tatların karışımını istiyorsanız biraz tuz ilave edebilirsiniz.


    1. Hindi dilimleri

    Bu atıştırmalık da et sevenler için geliyor. 5 dilim hindi kızartmasını hardal ile karıştırın ve pul biber de ekleyin. Bu yiyeceğin yaklaşık 150 kilo içerdiğini biliyoruz ve en güzeli diyetinize kesinlikle zarar vermeyecek olduğunu da.. Harika !!!

    Yukarıdaki atıştırmalıkların hiçbiri diyetinizi bozmaz. Oldukça sağlıklı, hazırlanışı basit ve hayatınızdaki en güzel vücut şekline sahip olmanıza yardımcı olacak atıştırmalıklardır.

    BONUS

    Göbek Eriten Egzersizler İçin Tıklayın

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler