YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sinüzit Ağrılarını Azaltmak İçin 10 Özel Tarif

    Sinüslerin iltihap dolmasıyla başlayan sancılı süreç ne yazık ki insana dünyayı dar eder. Bahar alerjisi yaşayanların ise sinüs sorunlarına yakalanma ihtimali oldukça yüksektir. Yüzlerce antibiyotik içmenize rağmen bir türlü atlatamadığınız kronik hastalığa çare olacak, 14 ev ilacı sizin için...

    Baş ağrısını hafifletmek için: Tarçın

    Su ile bir yemek kaşığı tarçın tozunu karıştırılarak bir macun hazırlayın. Bunun içine, yarım çay kaşığı sandal ağacı tozu ekleyin. Bu macunu alnınıza sürün. Baş ağrınız hızlı bir şekilde hafifleyecektir.


    Tıkalı burunu açıp baş ağrılarını azaltan: Tuzlu sprey

    Sıcak su ile tuzu karıştırın. Bu karışımı her iki burun deliğine püskürtün. Burun boşluğunu rahatlatacağı için sinüs ağrılarınızı da hafifletecektir.


    Sinüs ağrılarını kesen ve mukoza yatıştıran: Naneli buhar

    Bir tencerede biraz su kaynatın. Bu kaynar suya nane yağı ve okaliptüs yağından birkaç damla ekleyin. Suyun buharında nefes alın. Nefes almayı kuvvetlendirmek için tencere ile başınızı bir örtü ile örtebilirsiniz. Bu yöntem mukozayı yatıştırır ve sinüs ağrınızı rahattır.


    Dumanı üzerinde tüten bir çorba sizi kendinize getirecek

    Çorba hazırlayın ve sıcakken için. Çorbanıza küçük bir miktar karabiber ekleyebilirsiniz. Sinüs ağrınıza iyi gelecektir.

    Soğuk Algınlığını Yanınıza Bile Yaklaştırmayacak 11 Çorba Tarifi İçin Tıklayın


    Sinüs ağrılarına karşı belkide en etkili gıda: Zencefil!

    Anti-inflamatuar özellikleri nedeniyle, zencefil sinüs ağrılarına karşı çok etkilidir. Zencefil suyunu çıkarın ve için. Bir başka seçenek de toz zencefilin içine su veya süt ekleyerek bir macun oluşturun. Bu macunu alnınıza sürerek masaj yapabilirsiniz.

    Zencefil Hakkında Merak Ettiğiniz Her Şey Burada!


    Burun tıkanıklıklarını temizlemeye yardımcı: Baharatlı yiyecekler

    Baharatlı yemekler, burun tıkanıklığının temizlenmesinde size yardımcı olacaktır. Burun tıkanıklığı temizlendikten sonra, baş ağrısı doğal olarak geçecektir.

    Baharatlı Sebze Çorbası Tarifi İçin Tıklayın


    Sinüzit ağrısı için fesleğen ile alın bölgenize masaj yapın

    Birkaç fesleğen yaprağını ezin. bir çay kaşığı toz zencefil ve bir çay kaşığı karanfil ekleyin. Bu karışımı baş alın bölgenize masaj yaparak sürün.


    Soğuk kompres ağrıya paralel oluşan şişliklerin giderilmesinde etkili olacak

    Sadece gözlerinin altındaki torbalara buz uygulayın. Bu, enflamasyon şişlikleri giderecek ve sinüs ağrılarınızı hafifletecektir.


    Uçucu yağlar sinüzit ağrıları için birebir

    Okaliptüs, lavanta, kekik ve nane yağı gibi uçucu yağlar sinüs ağrıları tedavisinde çok faydalıdır. Bütün yağlar birleştirin ve ağrıyı azaltmak için boyun, kulak ve alına masaj yapın.

    Kokusuyla Mest Eden Lavantanın Sağlığa Olan 8 Faydası İçin Tıklayın


    Burun boşluklarını rahatlatmak için Neti Pot uygulaması

    Ilık suya karbonat ve yarım çay kaşığı tuz ilave edin. Bu karışımı neti pota dökün. 45 derecelik bir açı ile neti potu bir burun deliğine sokun ve içindeki suyu yavaşça boşaltın. Burnunuzdan giren su diğer burun deliğinden dışarıya çıkacaktır. Aynı uygulamayı diğer burun deliğine de yapın. Uygulama bittiğinde iki burun deliğinizden dışarıya doğru hava verin. Bu yöntem burun boşluğunu rahatlattığı için sinüs ağrılarını da yok edecektir.

    Sinüzit belirtileri nelerdir?


    En Çok Aranan Haberler