YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Kahvaltıda ne yapsam diyenlere dev hizmet!

    Vaktiniz yok ancak kahvaltı da yapmak istiyor, her gecenin sabahı ne yesem diye düşünüyorsanız buyrun sizin için hazırladığımız kolay seçeneklere. Artık kahvaltıda ne yapsam diye düşünmeyeceğinizden eminiz.

    Hayatınız boyunca 'Kahvaltı günün en önemli öğünüdür' cümlesini işitip durmuşsunuzdur. Bu gerçekten de doğru. Yapılan araştırmalar sağlıklı bir kahvaltı yemenin, vitamin ve mineral sağlayarak günlük aktivitelerdeki konsantrasyonunuzu ve performansınızı yükselttiğini, güçlülük ve dayanıklılığınızı artırdığını ve kolesterolü düşürdüğünü gösteriyor. Kahvaltı yapmama alışkanlığınızdan vazgeçmek için daha iyi bir nedene ihtiyacınız yok. Çünkü kahvaltıda ne yapsam diye kara kara düşenenlerdenseniz size farklı alternatiflerle ve sağlıklı tariflerle geldik.

    İşte yoğun günlerinize başlamanız için sağlıklı ve hızlı kahvaltı alternatifleri:

    Meyve Ve Peynir

    Bu tarifin güzelliği bir gece önceden hazırlanmasında yatıyor. Tek yapmanız gereken gece birkaç meyve yıkayıp birkaç parça peynir ile beraber dilimlemek. Sabah herhangi bir hazırlık gerektirmiyor.

    Meyveler hem vücut fonksiyonlara yardımcı olan çeşitli vitaminleri sağlar hem de belirli hastalıklara ve sağlık sorunlarına karşı korur. Lif içerdikleri için daha tok hissetmenizi sağlar ve kilo yönetimine yardımcı olur. Buna ek olarak, peynirin içindeki kalsiyum, protein, fosfor, çinko, A ve B12 vitaminleri gün boyu sağlıklı ve enerjik olmanızı sağlar.


    Meyveli Yulaf

    Yulafın hem besin değeri yüksektir hem de sabahları kahvaltı hazırlamak için çok zamanı olmayan kişiler için mükemmel bir seçimdir . Badem sütü, dilimlenmiş armut ve muz, biraz tarçın, chia çekirdeği ve biraz da bal ile klasik yulaflı kahvaltıya alternatif lezzetli bir kahvaltı hazırlayabilirsiniz.

    Sağlık açısından faydalarına gelince; yulaf sahip olduğu yoğun lif içeriği ile iştahı düzenlemeye yardımcı olur. Ayrıca tüm gün enerjik hissetmenizi sağlayacak kompleks karbonhidratlar içerir. Aynı zamanda, vücutta oksijen iletimini sağlayan demir açısından zengindir. Farklı meyveler eklemek hem lezzeti hem de besin değerini artırır.


    Yumurtalı Avokado Tostu

    Bu dilerseniz farklı meyvelerle çeşitlendirilebilecek temel bir tarif. Bir gün önce birkaç yumurta haşlayıp sabah çok tahıllı tost ekmeğinin üzerine avokado ile beraber koyun. Avokadoda protein ve sağlıklı tekli doymuş yağ asitleri bulunur. Bunu tahıllı tostla birleştirince de kahvaltı lif açısından çok zengin hale gelir ve uzun süre tok tutar. Ayrıca C vitamini ve potasyum gibi çeşitli vitaminler açısından da zengindir.

    Tarifi burada.


    Yer Fıstığı Ezmeli Waffle

    Waffle severler için klasik kahvaltıya alternatif bu sağlıklı tarif denemeye değer. Waffle'ı hazırlamak için lif içeriği yüksek olan tam buğday veya kepekli un kullanın. Üzerine de, yine lif açısından zengin, tekli doymuş yağ asiti içeren, E vitamini, potasyum ve B6 vitamini gibi güçlü antioksidanlara sahip yerfıstığı ezmesi sürün. Dilerseniz üzerine kuru üzüm ve susam çekirdeği serpiştirerek lif içeriğini daha da artırabilirsiniz.


    Yeşil Sebze Suyu

    Klasik meyve smoothie'sinin sebzeli versiyonu. Pişirme gerektirmiyor. Sadece sebzeleri kesip meyve sıkacağına atın. Hızlı, besleyici ve çok kolay. Ispanak, maydanoz, kereviz, salatalık, elma, yeşil limoni avokado.

    Bu içecek hem besleyici hem de sağlıklı. Günlük alınması önerilen sebze miktarını daha hızlı ve kolay şekilde almanızı sağlıyor. Sebzeler açısından zengindir ve uzun süre tok kalmanızı sağlarken aynı zamanda sindirime yardımcı olur ve kolesterolü düşürürür. Ek olarak meyveler ilave ederseniz hem lezzetini hem de besin değerini yükseltirsiniz.


    Yulaflı Cupcake

    Bu yulaflı cupcakeleri hazırlarken beyaz şeker yerine daha az endüstriyel katkı maddesi içeren esmer şeker kullanabilirsiniz. İçine de bol bol kuru üzüm koyun. Yulaf lif açısından zengin olduğu için sizi gün boyunca tok tutar ve aynı zamanda mineraller açısından da zengindir. Yumurtalar ve yağsız süt kullanmanız düşük yağlı proteini sağlarken, meyve ve sebzeler de enerjik kalmanızı sağlayacak birçok vitamin ve mineral içerir.

    Tarifi burada.


    Tam Buğday Ekmekli Sandviç

    Tam buğday ekmekli sandviçleri hazırlamak sabahları neredeyse hiç zamanınızı almaz ve içine neredeyse her şeyi koyabilirsiniz. Yapılan araştırmalar tam buğday ekmeğinin bağırsakların daha sağlıklı olmasını sağladığını, kalp hastalıkları riskini düşürdüğünü ve zihin sağlığını yükselttiğini gösterdi. Tostun içine biraz yer fıstığı ezmesi, marul, domates, ıspanak ve süzme peynir koyup hem lezzetini artırabilirsiniz hem de farklı besleyici özellikte gıdalar eklemiş olursunuz.


    Kolay Chia Pudingi

    Son zamanlarda ülkemizde de ilgi görmeye başlayan chia çekirdeğinin çok düşük kalori karşılığında yüksek miktarda besleyici özelliği olduğunu gösteriyor. Antioksidanlarla dolu olan chia çekirdeklerinin karbonhidrat içeriği düşük, lif içeriği ve kaliteli protein içeriği yüksek. Kemik sağlığı için gerekli olan kalsiyum, fosfor, magnezyum açsından zengin. Hepsinden önemlisi de günlük yemeklerinize katması oldukça kolay. Örneğin bu chia pudingini yapmayı deneyebilirsiniz.

    Tarifi burada.


    Tortilla Ekmeğinde Sandviç

    Mikrodalgada pişen bu tarif hem hızlı hem de güne başlamak için sağlıklı bir alternatif. Yumurtalar, börülceler ve peynir gün boyunca uyanık ve enerjik olmanızı sağlayacak proteini içeriyor. Düşük karbonhidratlı tortillla ve az yağlı peynir kullanarak kalori alımını düşürebilirsiniz. Bu tarifin güzelliği, içine istediğiniz her sağlıklı malzemeyi eklemenize olanak tanıması.

    Tarifi burada.


    Yer Fıstığı Ezmeli Elma Sandviç

    Bu tarif önceden gördüğünüz yerfıstığı ezmeli sandviçlere benzemiyor. Ne demişler: "Günde bir elma yemek doktoru uzak tutar." Elmaların C ve B vitaminleri açısından zengin olduğu düşünülünce bu gayet normal. Ekmek alternatifi gıda adayları arasında elma da oldukça iddialı.

    Tarifi burada.


    Üç Tahıllı, Cevizli Ve Kuru Meyveli Kahvaltı Gevreği

    Eğer kahvaltı gevreği yiyecekseniz kahvaltınızı bu tarifle biraz renklendirmeye ne dersiniz? Bir kâse yulafa dilediğiniz her şeyi ekleyebilirsiniz amabu tarif üretken bir gün için gerekli olan yüksek miktarda besin değeri ve antioksidanı sunuyor. Yüksek lifli yulaflar daha uzun süre tok hissetmenizi sağlarken içine ilave edilen ceviz ve kuru üzüm de gün boyu enerjik hissetmenizi sağlar. Aroma katmak için de şeker yerine tarçın ve bal kullanabilirsiniz.

    Tarifi burada.


    Böğürtlenli Ve Bademli Cupcake

    Geceden pişirdiğiniz bu cupcakeler sabah aceleniz olduğunda hızlıca ısıtıp yiyin. Bu cupcake, tam buğday unundan gelen B vitamini ve süt ile yoğurttan gelen kalsiyum ile dolu. Böğürtlenler antioksidan sağlarken günlük yağ ihtiyacı da bademdeki tekli doymuş yağ asitlerinden ve kanola yağından sağlanıyor.

    Tarifi burada.


    Mochalı Muzlu Smoothie

    Ülkenin dört bir yanındaki kahve severler bu kolay tarife bayılacaklar. İçindeki yulaf daha uzun süre tok kalmayı sağlayıp kilo kontrolüne yardımcı olurken, badem sütü ve yoğurt da önünüzdeki gün içerisinde ihtiyacınız olacak enerjiyi sağlıyor. Ve tabi ki kahve! Kahve insanın daha az yorgun hissetmesini sağlarken enerji seviyesini yükseltiyor.

    1 bardak yulaf, 1 bardak badem sütünü bir kavanozda çalkalayıp karıştırın ve kavanozun kapağını iyice kapatıp buzdolabında bir gece bekletin. Ardından bu karışıma yardım bardak badem sütü, 1 dilimlenmiş muz, 1/4 bardak yoğurt, 1 çay kaşığı kakao ve 1 yemek kaşığı espresso'yu ilave edip blender'da çekin. Kıvamının daha koyu olmasını isterseniz badem sütü ilave edin. İşte bu kadar!


    Vegan Kahvaltı

    Yapılan araştırmalar vegan beslenme şeklinin doymuş yağ asiti tüketimini ve kolesterolü düşürmek gibi birçok faydası olduğunu gösteriyor. Bu da uzun vadede iyi kolesterolü yükseltirken kalp hastalıkları riskini düşürüyor. Tam buğday ekmeğinin arasında soya sosu ve zeytin yağı sürüp rendelenmiş vegan peynir koyup üzerine dlimlenmiş kırmızı biber, ıspanak ve mantar gibi sebzeler ilave edebilirsiniz.


    Portakallı, Yaban Mersinli Cupcake

    Bu cupcakeleri önceden pişirin ve sabah işe gitmek için evden çıkmadan önce ısıtıp yiyin. Buğday tohumu bağışıklık sistemini güçlendirmesinin yanı sıra, yaşlanma karşıtı özelliğe sahip ve zihinsel kıvraklığı, kas gelişimini ve dayanıklılığı olumlu yönde etkilemesiyle biliniyor. Lifler ise sindirme yardımcı olurken kilo kontrolünü sağlar ve enerjik tutar.


    Şeftali ve Mangolu Smoothie

    Malzemeleri bir blendera koyun, karıştırın ve işte hazır! Yoğun sabahlar için hızlı, kolay ve mükemmel bir kahvaltı. Mango potasyum ve lifler açısından zengin olup sindirime yardımcı olur. Yapılan araştrımalar lifli besinler tüketmenin, bazı kanser türleri ve kalp sorunları da dahil olmak üzere dejeneratif rahatsızlıkları önlemeye yardımcı olduğunu gösteriyor.


    Salamlı ve Peynirli Kinoa Topları

    Yüksek protein içeriğine sahip bu düşük kalorili kahvaltılık tarifi, bir gün önceden hazırlanıp kahvaltıda yenmek için birebir. Kinoa ve salam size gün boyu enerji verecek ve tok hissetmenizi sağlayacak sağlayacak proteini içerir. Tarifi burada.


    'Kahvaltı Yapmaya Vaktim Yok' Kahvaltısı

    İşte hızlı ve kolay kahvaltı sabahları kahvaltı yapmaya vakit bulamayanların favorisi olacak başka bir alternatif kahvaltı tarifi. İçindeki yulaf ve chia çekirdekleri sağlıklı ve enerjik olmanızı sağlayacak lifleri ve temel besleyici maddeleri içerir. Sütten, bademden ve yoğurttan gelen protein ve kalsiyuma ek olarak, meyveden gelen vitamin ve mineraller ile balın harika lezzeti, bu tarifi güne başlamak için harika bir kahvaltıya dönüştürüyor. Tarifi burada.


    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler