YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sıradaki Lezzet Trendi: Külahta Kahve

    Dondurma külahı, kahve ve çikolatanın muhteşem kombinasyonu.

    Instagram bizi sık sık ilginç yiyecek trendleriyle tanıştırdı. Şimdi ise sırada dondurma külahında sunulan kahve var. Bu ilginç içecek sunumunu birkaç ay önce duymuştuk, ama külahta kahve bugünlerde sosyal medyada ivme kazanmaya başladı.


    Bu ilginç trendin sorumlusu, içeceğe imza atan Güney Afrika'nın Johannesburg şehrindeki The Grind Coffee Company isimli bir kahve dükkanı. İçi çikolatayla kaplı bir dondurma külahında biraz latte... Ve işte karşınızda hem lezzetli hem de sıra dışı bir Instagram paylaşımı.


    Güney Afrika'yı kasıp kavuran bu icadın arkasında, Dayne Levinrad adında bir barista var. Levinrad, bir web sitesine verdiği röportajda, bu fikrin yurt dışında senelerce kahve danışmanı ve dijital pazarlama uzmanı olarak çalıştıktan sonra, ülkesine döndüğünde aklına geldiğini ve ardından külahta kahve fikri ile internetin kahveye olan aşkını sosyal medya aracılığıyla birleştirme fikrinin doğduğunu anlattı.


    Levinrad, görünüşüne aldanıp hazırlaması kolay sanılsa da aslında hazırlanışının arkasında bilimin inceliklerinin yattığını belirtiyor. İlk denemelerinde, iç kısmı çikolata kaplı bir kornet külahının içine kahve döken Levinrad ve ekibi, önce başarısız oldu, çünkü kornet çok inceydi:

    "Kendi makinemizi aldık ve kendi kornet külahlarımızı yapmaya başladık. Farklı aromalar kullandık, ama çikolata yine eridi. Hiçbir şekilde külahtan sızıntı olmaması gerekiyordu."


    Bu muhteşem tatlıyı ortaya çıkarmak için Levinrad, külahların içini farklı oranlarda kakao ile sertleştirilmiş dört çeşit çikolatalı karışımla kat kat kapladı. "Yani çaba gerektiren bir süreçti" diyor ve şu an tüm patentini alma işlemlerini bitirdiklerini belirtiyor.

    Kahveyi içenlerin, dört çikolata tabakası erimeden önce kahveyi bitirmek için 10 dakikaları var.

    Bu kahveyi, dünyada Instagram üzerinden en fazla paylaşılan kahve olarak tanımlayan Lavinrad, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Külahı, kahvenin Instagram'da paylaşılabilir bir ürün haline gelmesinin bir yolu olarak kullandık. İnsanlar gelip selfie çekiyorlar ve #coffeeinacone (külahta kahve) etiketiyle paylaşıyorlar."


    Whatsapp hattından sipariş almak için de bir çalışan tutan Levinrad'ın pazarlama stratejisi, Afrika Facebook Creative Shop'tan Aviv Weil'in sosyal medyada dikkatini çekti. Bunun yıllardır gördüğü en yenilikçi kahve fikri olduğunu söyleyen Weil, Levinrad ile iletişime geçip ona Facebook'un küçük işletmelere yardımcı olmayı amaçlayan programı Creative Shop aracılığıyla "marka stratejisinden yaratıcı konseptlere ve hedeflere dek her alanda" destek olmayı teklif etti.

    Weil, Levinrad'a Facebook, Instagram, Whatsapp ve Messenger platfomalarını kaldıraç olarak kullanarak yaratıcı pazarlama ve reklamcılık ekosistemini inşa etmesinde rehberlik yaptı.

    Levinrad sözlerini şöyle tamamlıyor:

    "Ardından sosyal medyada açtığımız etiketin nerelere ulaştığını izledik ve tüm dünyaya yayıldığını gördük."




    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler