YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Size Çocukluk Travması Bamyayı Bile Sevdirecek 9 Sebze Yemeği

    Özellikle çocukluk zamanlarında yemekten hoşlanmadığımız çoğu ev hanımınında pişirmeyi sevmediği bamyayı bile iddia ediyoruz ki size sevdirebiliriz. Yaşımız ilerledikçe değişen damak zevkimiz ve Mynet Yemek'in sizlere sunduğu başarılı tarifler sayesinde et yemeklerinden daha çok sağlıklı sebzeler tercih edilmeye başlanıyor.

    Restoranlar et yemeklerinden daha çok sebze yemekli menülere geçiş yapıyor!

    Özellikle çocuk yaşlarda en sevdiğimiz köfte-patates kombinesi yerine patatesli sebzeli köftelere bırakıyor. Özel soslarıyla et yemeklerinden bile güzel olabilen sebzeyle yapılmış yemekler eğer tariflerine uygun olarak yapılırsa çok lezzetli oluyor ve sebze sevmeyen çocukların bile bayılarak yemelerine olanak sağlıyor.

    Sebzeyle yapılan yemeklerin sunumları da et ile yapılan yemeklere göre daha ağız sulandırıcı ve dikkat çekici oluyor.

    Hemen şimdi ev halkını sebze ile imtihan etmek istiyorsanız bu tarifi denemelisiniz!

    Kabaktan Pizza Sandalı Tarifi İçin Tıklayın


    Et yemeden doymayanlar et porsiyonunu azaltan sağlıklı sebze yemeklerine yönlendiren nefis tatlar!

    Birçoğumuz et yemeden doymuyoruz. Ama özellikle kırmızı etin fazlasının geç yaşlarda dezavantajları ortaya çıkabiliyor. Size 'asla et yemeyin' demiyoruz ama et porsiyonlarını azaltmanızı tavsiye edebiliriz. Bunun için et yemeklerinin yanında hem doyurucu hem de çok sağlıklı sebze yemekleri tüketmenizde yarar var.

    Et Yemekten Vazgeçirecek Bir Lezzet Közlenmiş Sebze Tarifi İçin Tıklayın


    Et yerine yüksek oranda protein ve tüm temel amino asitleri içeren kinoa!

    Çocuklara sebze yedirmek ve sevdirmek zordur. Bunu tüm ebeveynler bilirler. Makarna ve et, patates ve köfte, pilav ve sosis çocukların en sevdiği menülerdir. Dikkat edin hiçbirisinde sebze yok! Şimdi gelin sizinle küçük bir oyun oynayalım ve bu öğününüzde çocuğunuza çok lezzetli sebzeli köfteler yedirelim! İçerisine katacağınız Kinoa sayesinde çocuğunuz etten aldığı proteinlerin daha fazlasını çok daha sağlıklı ve lezzetli bir şekilde kazanacak!

    Sebzeli Kinoa Köfte Tarifi İçin Tıklayın


    Bamya yemek de pişirmek de keyfe dönüşsün!

    Bamya sevilmiyor bunu kabul edelim! Ama gerçek anlamda iyi bir aşçı size bamyayı sevdirebilir. Lif açısından zengin, ülser ve katarakt önleyici, stres ve depresyonun düşmanı, C vitamini deposu bamya öyle ya da böyle bir şekilde tüketilmeli ve sofralarımızda sağlığımız açısından yerini alması gereken bir besindir. Bamyayı illa ki yemek olarak tüketmeniz gerekmiyor! Yazının başında bamyayı sevdireceğimizi iddia etmiştik... Şimdi bu iddiamızın arkasında duruyor ve bir kere tadanın asla vazgeçemediği bir lezzetle sizi tanıştırmak istiyoruz!

    Nefis Ve Alışkanlık Yaratan Çok Sağlıklı Bamya Çorbası Tarifi İçin Tıklayın


    Sebze ve eti buluşturan aşırı hafif ve çok lezzetli bir fırın yemeği!

    Fırında ne pişerse pişsin çok leziz oluyor öyle değil mi? Özellikle kaşarla hazırlanan yemekler fırında pişirildiğinde adeta bir lezzet şölenine dönüşüyor! Az et ve bol sebze ile yapacağınız bu tarif asla ertesi güne kalmayacak emin olun!

    Fırında Kaşarlı Patlıcan Yemeği Tarifi İçin Tıklayın


    Siz hiç sebzeden hamur yapmayı denediniz mi?

    Hamurişi sevmeyen yoktur! Ama ne kadar seversek sevelim o kadar az tüketmeye çalışırız. Hamurlu yiyecekler aşırı kalorili olduğu için kilo almamıza olanak sağlar. Ama öyle bir hamur var ki şimdiye kadar çok az kişi karşılaşmış ve tadına bakanlar kıskançlıklarından tariflerini paylaşamamışlardır. Ispanak ile yapılan bu hamur özellikle misafirlerinizi ağırladığınız günlerde inanılmaz lezzetli ve sizi bir adım öne çıkaracak bir tat olacaktır.

    Ispanak Hamurlu Leziz Dilimler Tarifi İçi Tıklayın


    Lokma seviyoruz peki ama sebzeli lokma için neler düşünüyoruz?

    İllaki hamurişi yemek istiyorsanız hafif bir kaçamak yapabilirsiniz. Aman dikkat edin alışkanlık yapmasın! Yuvarlak hamurların kızgın yağa atılmasıyla elde edilen lokmalar şimdi çok daha lezzetli! Çay saatlerinin vazgeçilmesi haline gelecek olan bu lezzet sizi büyüleyecek!

    Sebzeli Lokma Tarifi İçin Tıklayın


    Siz kabak kızartmadan başka bir türlüsünü yemiyor musunuz?

    Kabak zayıflamayı kolaylaştırır ve cilt sağlığınızın korunmasına yardımcı olur! Kabak kızartması en sevdiğimiz tarifler arasındadır. Kabak dolmasının lezzetine de diyecek yoktur. Ama kabakla yapılan ve çok az kişinin bildiği bir tarif vardır ki yoğurtla birleştiğinde parmaklarınızı yemenize neden olur. Sizinle paylaşacağımız tarif Adana'nın meşhur yemeklerindendir ama bir kebap kadar meşhur olamamıştır.

    Kabak Çıtması (Kabak Çintmesi) Tarifi İçin Tıklayın


    Belkide sebze seversiniz ama asla aradığınız lezzete ulaşamıyorsunuz. Peki nerede yanlış yapıyorsunuz?

    C vitamini bakımından oldukça zengin olan sebzeleri doğru pişiriyor muyuz? Doğru yıkama, doğru pişirme ve doğru şekilde tüketmek için gelin birlikte inceleyelim.

    Lezzetli Sebze Pişirme Tarifleri İçin Tıklayın

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler