YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sizi İskenderinden Alıp Kemalpaşasına Götürecek Enfes Yöresel Bursa Lezzetleri

    Osmanlı'ya bir dönemler başkentlik yapmış ve o tarihi mirasını yemeklere dönüştüren ayrıca iskenderiyle gönlümüze taht kuran Bursa'nın diğer lezzetlerini tatmak istemez misiniz? İşte görür görmez iştahınızı açacak Bursa'nın 10 yöresel lezzeti!

    Mihaliç Peyniri

    Öncelikle kahvaltıların olmazsa olmazı besini peynirle başlayalım... Bursa'da ünlü olan ve Karacabey ilçesinde üretilen Milhaliç peyniri, koyun ve inek sütünün karıştırılıp pişirilmesiyle yapılıyor. Peynir çok fazla gözenekli olup ayrıca oldukça da tuzlu.


    Bursa Simidi

    Bursa'ya özgü olan bu simit diğerlerine göre halka bakımından daha geniş duruyor. Eğer bir gün Bursa'da simit yemek isterseniz ünlü tarihi Abdal Simit Fırının'dan simit yemeyi unutmayın. Pişman olmanıza neredeyse imkan yok.


    Yumurta Dolması

    Yumurta dolması, genelde kahvaltılarda yiyebileceğiniz haşlanmış yumurtayla yapılan Bursa'nın özellikle Mudanya ilçesinde yapılan bir yemek türü. Yapımı oldukça kolay. Haşlanmış yumurta maydanoz ve pul biberle güzel bir yemek yemenizi mümkün kılan bir lezzet.

    Yumurtanın faydaları nelerdir?


    Oğmaç Çorbası

    Bursa Marmara Bölgesi'nde olmasına rağmen yemek kültüründe oldukça ağır lezzetlere sahip. Bu sözümüze örnek yemek ise çorba görünümlü ana yemek; oğmaç çorbası. Oğmaç, un ve su ile hamurun iki elde topak hale getirilmesine deniyor. Genelde sade yapılan bu çorbayı fasulyeli ya da mercimekli de bulabilirsiniz.


    Gelincik Böreği

    Bursa'ya özgü gelincik böreği, her ne kadar ıspanaklı gibi gözükse de gelincik otuyla yapılıyor. Lor peyniri ilave edilerek yapılan böreği çeşitli şekillerde görmeniz mümkün. Ayrıca çarşaf böreği de deniliyor.


    İskender

    Ülkemizin en lezzetli ve en popüler yemeklerinden olan iskender döner veya kebap olarak listeleniyor. 1867'de Bursa'daki Kayhan Çarşısı'nda yapılmaya başlanan iskenderii iskender yapan; tereyağı, domates sosu ve altındaki pide parçaları olmuştur. Uludağ kekiğiyle harmanlanarak servis edilen İskenderi Bursa'dan yerseniz müptelası bile olabilirsiniz.


    İnegöl Köfte

    110 küsür yıldır aynı lezzette Bursa'nın İngel ilçesinde yapılan bu yemek, köfte denilince akıllara ilk gelenlerden. Dana eti ve kuzu eti kullanılarak yapılan bu lezzeti Bursa'ya Balkanlardan gelen Türklerin getirdiği söylenir. İster Türk ister Mozambikli getirsin, köftenin lezzetine gölge düşüremez!


    Cantık Pide

    Bursa denilince akıllara gelen bir başka lezzet de cantık pide... Genelde Bursa'ya gidenler ana yemek seçerken ya iskenderi ya da İnegöl köfteyi seçiyor olabilir ancak siz Bursa'ya giderseniz içi et dolu ve normal pidelerden biraz daha küçük olan tadına doyamayacağınız cantık pide'yi es geçmeyin.


    Kemalpaşa

    Gelelim tatlılara... Bursa'da Osmanlı kültüründen birçok esinti kaldığı için tatlı denilince akıllara direkt şerbetli tatlılar geliyor. Onlardan en önemlisi de kuşkusuz Kemalpaşa tatlısı. Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesindeki küçük süthanelerde yapılan bu tatlıya peynir de giriyor. Genelde bu tatlımızın satışları Ramazan aylarında patlıyor desek yanlış olmaz sanırım.


    Dilberdudağı

    Baklava hamurundan yapılan dilberdudağı tatlısı her ne kadar Bursa'ya özgü gibi gözükse de Elazığ'da da sıkça yapılır. Şerbetli tatlılar arasında oldukça popüler olan dilberdudağı tatlısının en güzelini Bursa'da bulabilirsiniz.


    Kestane Şekeri

    Kestane ve şerbetin karışmasıyla yapılan kestane şekeri, Bursa'ya has tatlılardan biri. Enfes şekerlemelerin çikolata vb. tatlarla kaplı türleri bile var.


    Cevizli Lokum

    Bursa'nın aklımıza gelen son yöresel lezzeti de kuşkusuz cevizli lokumu. Un, Yenibahar, toz şeker, yumurta ve cevizle yapılan bu tatlımızı bir yiyen ikinci porsiyonu daha ağzındaki bitmeden istiyor. Eğer Bursa'ya yolunuz düşer ve canınız tatlı isterse cevizli lokumu mutlaka deneyin.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler