YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sofrada Meze Olmamak İçin Mutlaka Bilmeniz Gereken 10 Sofra Adeti

    Hepimiz sofrada dikkat edilmesi gereken kuralları anne babamızdan öğrendik. Ama yurt dışındayken işler biraz daha zorlaşıyor. Çünkü her ülkenin birbirinden garip sofra kuralları var. Yabancı ülkelerin sofralarında gülünç duruma düşmemek için dikkat etmeniz gereken kurallar...

    1. Tayland'da sakın yemeği çatalla ağzınıza götürmeyin

    Tayland'da pişmiş pirinç yemeğinizi çatalla ağzınıza götürmek yerine çatalı kaşığa yemek koymak için kullanabilirsiniz. Biliyoruz çok tuhaf, ama görgü kuralıdır ne diyelim. Pirinç bazlı olmayan öğünlerde çatal kullanmakta özgürsünüz tabii. Aman dikkat! Tayland'da geleneksel pirinç yemeği yerken yapabileceğiniz en ayıp ikinci şey; yemeği chopstick kullanarak yemeye çalışmak.

    2. Japonya'da yemek sırasında chopsticklerinizi kaseye dik şekilde koymayın

    Japonya'daki cenazelerde tabutun yanına pirinç kasesi içinde dik duran chopsticklerle yerleştirilir. Bu yüzden sofrada chopstciklerinize kaseye dik şekilde yerleştirmek onlar için büyük saygısızlıktır. Yudumlarınız arasında chopstickleri masanın kenarına paralel şekilde önünüze yerleştirerek Japonlardan artı puan toplayabilirsiniz.

    3.Hindistan'da sol elinizi sofraya koymayın bile!

    Sol elle yemek yemenin ayıp olması bize çok uzak değil. Hatta zorlayınca herkes bu konuda büyüklerinden en az bir kez azar işittiğini hatırlar. Ancak Hindistan'da yemek yerken sol elle tabağa dokunmak bile ayıp kabul ediliyor. Çünkü sol elin bedensel işlerde kullanıldığı için pis olduğuna dair yaygın bir inanç var.

    4. Meksika'nın ünlü yemeği taco'yu çatal bıçakla yemeye kalkmayın

    Meksikalılar tacoyu çatal bıçakla yiyenlerin oldukça gülünç ve züppece göründüğünü düşünüyorlar. Onlara kalırsa tacoyu çatal bıçakla yemeye çalışmak, hamburgeri gümüş çatal bıçakla yemeye çalışmakla aynı şey.

    6. İtalya'da cappuccinonuzu öğleden sonraya bırakmayın

    Bazı İtalyanlar geç içilen cappuccionun mideyi rahatsız ettiğini, bazılarıysa yemekten önce tıkadığını düşünürler. Sebep ne olursa olsun, bir İtalyanı öğleden sonra bir kafede cappuccino sipariş ederken göremezsiniz. Bunu yaptığınız anda turist damgası yersiniz. İlla da kahve içmek istiyorum diyorsanız, espresso tercih edebilirsiniz.

    7. Şili'de hiçbir şeyi elinizle yemeye kalkmayın!

    Şili sınırlarında bulunuyorsanız patates kızartmasını bile çatalla yemenizi öneririz. Şilililer kendi kültürlerini Avrupa kültürüyle özdeşleştirmek istedikleri için her şeyin çatal bıçakla yenmesi gerektiğini düşünüyorlar. Sofra adabı konusunda diğer Afrika ülkelerine göre daha katı oldukları için çatal bıçağı elden bırakmamakta fayda var.

    8. Kore'de yaşça büyük biri içki ikram ederse, iki elinizi hazırlayın

    Kore'de sizden büyük biri size bir bardak uzattığında bardağı almak için iki elinizi birden kaldırmanız bir saygı göstergesidir. İki elle bardağınızı aldıktan sonra başınızı eğip özenle içeceği yudumlamanız gerekiyor. Yine Kore sofra adetlerine göre; sofradaki en büyük erkek yemeğe başlamadan yemeğe başlamamalı, o bitirmeden sofradan kalkmamalısınız.

    9. Bedevilerle kahve içtiğinizde bardağınızı sallayın

    Göçebe çadırlarıyla çölde yaşayan Bedevilerle kahve içme fırsatı elde ederseniz, bardağınızı sallamanız gerekecektir. Neden mi? Bedevi kültüründe kahve bardağını sallamak daha fazla kahve istemediğiniz anlamına gelir. Eğer bardağınızı sallamazsanız, misafirperver Bedeviler kahvenizi sürekli tazeleyeceklerdir.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler