YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Soğuk Havalarda İçinizi Isıtacak 7 Leziz Tarif

    Havalar soğudu... O kadar soğudu ki değil bakkala gitmek, yataktan çıkmak bile istemiyorsunuz, çünkü üşüyorsunuz! Ama mecbur o evden çıkılacak, işe gidilecek, arkadaşlarla buluşulacak. O zaman içinizi sıcak tutacak, üşümenizi engelleyecek bir şeylere ihtiyacınız var. Pekala, o zaman sıkı sıkı giyinmek yerine bunları tüketerek sıcacık bir kış geçirmeye hazır olun.

    Üşüyorsan söyle sevgilim ona göre bir şeyler pişireyim!

    Sadece kokusuyla mutluluk hormonu endorfini harekete geçirerek bile içimizi ısıtan çikolata pastayla birleşince mineral, kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir, çinko ve bakır etkisiyle kombo yaparak, vücudumuzun hızlıca ısınmasına ve mevcut ısının da sabit kalmasına yardımcı oluyor.


    Kanınız ısınsın!

    Üzüm ya da dut fark etmez, protein, mineraller, magnezyum, fosfor ve demir bakımından oldukça zengin olan pekmez, direk kanınızın ısınmasına neden oluyor. Ayrıca vücut direncini, bağışıklık sisteminin direncini arttırıcı ve güçlendirici özelliği sayesinde hastalıklara karşı koruyor.

    Pekmezli Tatlı Tarifi İçin Tıklayın

    Bonus: Ev Yapımı Pekmez


    Hem lezzetli hem sıcak tutuyor. Kırmızı et!

    Et, besleyici olduğu için vücudun ihtiyaç duyduğu enerjiyi yüksek oranda sağlıyor. Kanımızın demir ihtiyacını kırmızı et ile sağlayarak sıcacık bir kış geçirmemiz mümkün hale geliyor.


    Sofraların olmazsa olmazı baklagiller!

    Özellikle kış aylarında vücudumuzu hastalıklara karşı zırh gibi koruyan baklagiller, etten sonra en çok proteine sahip besin öğesidir. Et kadar protein içerip etten ucuz olması da bir diğer tercih sebebi aslında.

    Körili Nohut Tarifi İçin Tıklayın


    Kuru meyvelerle sıcacık bir kış

    Sindirim sisteminin dostu, lif açısından oldukça zengin olan kuru meyvelerin faydası saymakla bitmez. Ama şuan konumuz kışın üşememek olduğu için bedeni sıcak tuttuğunu ısrarla vurgulamakta fayda var. Özellikle üzüm ve dut kuruları, kış aylarının vazgeçilmezi olmalı!

    Kuru Meyveli Kek Tarifi İçin Tıklayın


    Yumurtayla ısının!

    Protein deposu yumurta, aynı zamanda vücuda ısı veren besinler arasında. Yumurtanın en büyük özelliklerinden biri, kırmızı ete oranla çok daha ucuz bir “kaliteli” protein kaynağı olması.


    Acı severler bu kış yaşadı!

    Acılı yemekleri sevenler bu kışta üşümeyecekler. İçinizi ısıtacak bol acılı her çeşit yemek sayesinde eksi 100 derecede bile kısa kollu ile gezecek hale geleceksiniz.

    Acılı Barbunya Tarifi İçin Tıklayın

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler