YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Soğuk Su Mu Yoksa Ilık Su Mu? Sadece Biri Gerçekten Faydalı!

    Birçok insanın sabah kalktığında yaptığı ilk şey önce bir bardak soğuk su içmektir. Hatta ayılamayanlar ardından bir fincan da kahvesini eksik etmez. Ancak size çok basit bir önerim var. Hepsini bir kenara bırakın sabah kalkar kalkmaz sadece ılık bir bardak su için.

    Her şeyden önce uyanır uyanmaz ılık suyun tüketilmesi size çeşitli tıbbi avantajlar sunar ve sağlıklı bir güne başlamak için en ideal şeylerden biridir. Peki artık güne ılık su içerek başlamaya karar verdiniz. Metabolizmanızda ne gibi bir değişiklik olacak?

    1. Kronik ağrıları dindirir

    Uyanır uyanmaz içtiğiniz ılık su şişmiş, tahriş olmuş ve kurumuş gırtlağınızın tedavisinde yardımcı olabilir. Ilık su, boğazdaki şişmeyi azaltacak ve kısaca ağrıyı rahatlatacaktır.

    Her sabah kuru bir boğazla uyanıyorsanız (gece nefes almakta zorluk çekenler ağızları açık uyuyabiliyor) ve yutarken acı hissediyorsanız, ılık su sizin için çok faydalı olacaktır. Ilık suyu içtikten sonra çok hızlı bir şekilde rahatlama yaşayacağınıza emin olabilirsiniz.

    Mide kaslarını rahatlatır ve krampları hafifletir.

    2. Bağırsak hareketlerini iyileştirir

    Ilık su içmenin etkisi sadece anlık değil. Tüm gün boyunca sindirim sisteminizi rahatlatıcı bir özelliği de var. Nörogastroenteroloji ve Motil Dergisi'nin liderliğinde yapılan bir araştırmada, akallizi sorunu yaşayan (boğazın alt kısmındaki kasların rahatlamadığı ve gıdanın mideye girmesini önleyen bir durum) insanların ılık su sayesinde tüm gün boyunca oldukça rahatladıkları görülmüş.

    Katılımcıların %58'inin ılık su içmenin faydalarını 1 hafta içinde gördüklerini belirttiler. Aç karnına içilen ılık su sindirilen besinlerin çok daha kolay bir şekilde taşınabilmesi için kolona çok yardımcı olur. Bu, vücudunuzu gün içinde yaklaşan gıda emilimine hazır hale getirir.

    3. Dolaşımı kolaylaştırır

    Ilık su tüketimi vücudunuzun dolaşım sistemindeki kan akışını artırabilir. Araştırmalara göre, insan vücudu sıcakla temas ettiğinde, kan hücrelerindeki akışın çok daha yüksek seviyelerde arttığını gösterdi.

    Ilık su tüketimi aynı zamanda vücudun dolaşımını düzeltir çünkü ılık su aslında vücudun ısınmasına neden olur.

    4. Kilo Verme

    Kilo vermenin en basit ve ucuz yolu bol su içmektir. Ilık su içmenin en büyük avantajı ise yağ yakım hızını arttırmasıdır.

    Journal of Natural Science bir araştırmasında kilolu kadın üyeleri bir araya getirerek sabahları ılık su içmenin kilo verme üzerindeki etkisini inceledi.

    İki ay sonunda üyelerin vücut kütle ağırlığında genel yeme isteklerinde bir düşüşle karşılaştıklarını keşfettiler.

    Peki soğuk su neden sağlığınız için kötü?

    Sıcak bir yaz gününde terden su kesilmişken soğuk su tüketmek muhteşem hissettirebilir. Saniyeler içinde ferahlamanıza neden olur ancak soğuk suyun vücudunuza ne yaptığını bilmediğiniz konusuda bahse girerim!
    Soğuk su içtiğinizde, vücudunuzun suyu kullanabilmesi ısınmasını sağlamak zorunda!

    Soğuk su damarları sıkar bu yüzden su ve emilimini azaltır.

    Soğuk su içmek, yemeklerinizdeki yağları sertleştirir ve vücudunuzun bu sert yağları işleyebilmesi için daha fazla çalışması gerekir.

    Soğuk su, mukusun solunum sisteminizde birikmesini sağlar. Akciğer ve boğaz hastalıklarını sürekli yaşıyorsanız bu durum sizi diğer insanlardan daha fazla etkileyecektir. Ne diyelim, tercih sizin.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler