YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sonbahar Aylarında Bağışıklığınızı Çelik Gibi Yapacak Detoks

    Havaların yavaş yavaş soğuduğu ve kışın yüzünü gösterdiği bu günlerde hastalıklarda gün yüzüne çıkmaya başladı. Başta küresel grip salgını, soğuk algınlığı ve enfeksiyon hastalığında görülme sıklığı bu aylarda artmakta, aman dikkat!

    Günde 4-5 porsiyon meyve tüketimi bağışık sistemini güçlendirir.

    Hastalıklarla baş etmek için özellikle bu aylarda hijyene, yeterli ve dengeli beslenmeye dikkat etmek lazım. Sonbahar aylarından itibaren mutlaka C vitamini içeren meyve ve sebzelerden bolca tüketmek gerekiyor. Özellikle mandalina, portakal, kivi gibi yüksek oranda C vitamini içeren meyveler bağışıklık sistemini güçlendirecektir. Kilo problemi yaşamıyorsanız eğer, günde en az 4-5 porsiyon meyve tüketimi bağışıklığınızı artıracaktır.

    A ve C vitamini gibi bağışıklığımızı güçlendiren sebzeleri de unutmamak lazım. Brokoli, havuç, lahana, maydanoz, karnabahar gibi sebzeleri de her gün beslenme günlüğümüze eklemeyi ihmal etmeyelim. Önemli bir nokta, bu besinlerin haşlama suyu kesinlikle dökülmemelidir.

    Brokoli Köftesi Tarifi İçin Tıklayın


    E vitamini vücudu toksinlerden temizler.

    E vitamini, antioksidan yapıya sahiptir ve vücudu toksinlerden temizler. Aynı zamanda bağışıklığı artırıcı etkisi vardır. Fındık, ceviz, yeşil yapraklı sebzeler, bakliyatlar da bolca bulunmaktadır. Günde 1 kez ara öğünlerde mutlaka kuru yemiş tüketilmeli ve haftada 2 defa bakliyat tüketmeye özen gösterilmeli...

    Yanınızda Taşıyabileceğiniz 21 Sağlıklı Atıştırmalık


    Sıvı alımı önemli!

    Vücudun toksinlerden temizlenmesi için günde 2 litre su tüketimi önemli! Yeteri kadar su içmek, bağışıklık sistemini güçlendirerek enfeksiyonlara karşı koruma sağlayacaktır. Ateşli hastalıklarda sıvı alımını artırılmalıdır. Sıvı alımını artırmak amaçlı ıhlamur, nane limon, taze zencefil gibi çaylar tüketilebilir.


    Taze zencefil tam bir bağışıklık dostu.

    Zencefil, bağışıklık sistemini artırır ve vücuttaki toksinleri temizler. Askorbik aside yakın bir antioksidan içermektedir. Hazımsızlık ve mide bulantılarında kullanılır. Vücut ısısını artırarak bağışıklığı kuvvetlendirir ve enfeksiyonlarla savaşmayı kolaylaştırır. Özellikle farenjitte kullanılabilir.

    Enerji Veren Zencefilli Karışım İçin Tıklayın


    El Hijyenine dikkat edilmeli!

    Yeterli ve dengeli beslenme yanı sıra, el hijyenine dikkat edilmelidir. Eller sürekli temiz tutulmalı, gıdalarla, mutfak araç ve gereçleriyle temastan önce, çiğ et, tavuk ile sebzeye ve yumurtaya dokunduktan sonra, artık gıdalar ve çöplere dokunduktan sonra, ellere öksürme, aksırma ve el mendili kullandıktan sonra, tuvaletten önce ve sonra, sigara içtikten ve yemek yedikten sonra, saçlara dokunup taradıktan sonra sabun ve ılık su ile en az 20 saniye süreyle iyice yıkanmalıdır.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler