YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Soya Yoğurdu

    Çocuklarınıza, vegan beslenenlere, laktoz intoleransı olan herkese uygun harika bir tarifle mutfağınıza çeşit katmaya ne desiniz?

    Tarif Puanı
    Teşekkürler!
    Puanınız alınmıştır.
    Kaç Kişilik -
    Hazırlık Süresi 5dk
    Pişirme Süresi 15dk
    Kalori/Porsiyon -

    Malzeme Listesi

    1 lt soya sütü ya da badem sütü
    3 yemek kaşığı soya mayası ya da
    8 adet yeşin biberin sapı ya da
    4 adet keçiboynuzu
    1 paket probiyotik(eczaneden alınız)
    1 tatlı kaşığı esmer şeker
    1 adet yoğurt yapma makinesi

    (5-6 Kişilik - 15 dakika)

    Hazırlanışı

    Adım 1

    1 litrelik hazır soya sütümüzü (büyük marketlerde hazırını bulabilirsiniz) 3 yemek kaşığı soya mayası, 4 adet minik keçi boynuzu ya da 8 adet yeşil biberin sapı ve 1 paket hazır probiyotiği de ilave edip besin değerini arttırabiliriz.

    Adım 2

    Soya sütümüzü ılık bir kıvama gelene dek tencerede pişiriyoruz ve ardından sütümüzü büyük cam bir kaseye alıyoruz ve üzerine maya ilave ederek fazla karıştırmadan mayayı süte yedirerek ve toz probiyotiğimizi de ilave ederek tahta ya da porselen bir kaşıkla karıştırıyoruz.

    Adım 3

    Mayamız yoksa 4 adet keçiboynuzunu ortalarından ikiye bölerek veya birer biber sapını her bir kavonozun içine ekliyoruz. Ardından yoğurt makinesindeki cam kavanozlara özenle yerleştirip uygun saat ayarına getirdiğimiz cihazımızın bir köşede sütlerimizin mayalamasını bekliyoruz. Mayalama işleminden sonra yoğurtları dolaba alıyoruz ve en az üç saat dolapta bekletip ister cacık ister yoğurt ister ayran olarak tüketebiliyoruz.. Sağlıkla afiyet olsun.

    Püf Noktası

    Farklı bir tarif olarak ta 40 adet organik kuru nohutu 1 litre sıcağa yakın, kavanozun içinde ılık soya sütünün içine koyup,kavanozumuzun ağzını kapatıp üzerine sıcak tutucak örtler örterek 24 saat beklettikten sonra bu karşımı süzgeçten süzüp nohutları kenara alıyoruz ve süzgecin üzerine biriken bu doğal maya ile sütümüzü mayalandırıp daha sonra yoğurt makinesinde yoğurt olmaları için 8 saate kurup bekliyoruz. Bu da enfes bir yoğurt elde etmemizi sağlıyor :)

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler