YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Süte biraz karbonat atarsanız ne olur?

    Özellikle, sokakta satılan sütlerin içerisine atılan karbonatın, sütün çabuk bozulmasını önlediği hazmedilmesini de kolaylaştırdığı belirtildi.

    Sağlıklı beslenme, gıda güvenliği açıklama yapan uzmanlar, özellikle açık sütler konusunda da uyarılarda bulundu.

    Sütte oluşan süt asitini nötleştiren maddelerin başında alkali karbonat ve bikarbonatların geldiğini belirten uzmanlar bu maddelerin katıldığı sütlerde, “Pıhtılaşmanın geciktiğini, proteini parçalayan bakteriler için elverişli bir ortam oluştuğunu söyledi.

    Kesilmeyi engelliyor

    Karbonatlar, özellikle sıcak yaz aylarında sütlerin kesilmesini engellemek amacıyla kullanılır. En çok kullanılan şekli sodyum bikarbonat olup kabartma tozu olarak bilinmektedir. Halk arasında ‘süte soda katmak’ olarak ta tanımlanır. Sodyum karbonatlar genellikle, soğuk suda çözündüğü ve ucuz olduğu için yaygın olarak kullanılır.

    Karbonat (soda) katılmayan sütlerde, hafif esmerimsi portakal rengi bir renk oluşur. Sütte, gül pembesi bir rengin oluşması, süte karbonat (soda) katıldığının bir işareti olarak kabul edilir.

    Karbonatın faydaları;

    Diş ve diş etleri için yararlıdır, dişleri beyazlatır.

    Ayaklarda meydana gelen yorgunluk, mantar ve buna benzer enfeksiyon sorunlarına karşı etkilidir. Parmaklar arasında bulunan bakterileri yok eder.

    Özellikle yaz aylarında karşılaşabileceğiniz sivrisinek ve diğer böcek ısırmaları için karbonat ve su ile bir karışım yapın. Bu karışımı böcek ısırıkları veya bu nedenle oluşan yaralar üzerine sürün.

    Ülser ağrısına iyi gelir.

    Yüz cildine faydalıdır. Ölü hücreler nedeniyle meydana gelen sorunların ortadan kalkmasını sağlar.

    Detoks etkisi vardır, yorgunluğunuzu giderir, sakinleştirici özelliği vardır. Vücut temizliğine de inanılmaz katkı sağlar.

    Saç sağlığınız için saç diplerine uygun miktarda karbonat serpiştirebilirsiniz. Bu uygulama sayesinde hem saçlarınızın güzel bir görünüm yakalamasını sağlarsınız hem de temizliğini sağlarsınız.

    Sivilceleri tedavi eder: Özellikle ergenlik yaşlarında olan gençlerin sık yaşadığı sorunlardan olan sivilce tedavisi için faydalanılabilir.

    Karbonat, oje ve sigaradan dolayı oluşan sarılıklara karşı çok etkili ve doğal bir temizleyici maddedir.

    Güneş yanığının tedavisinde etkilidir.

    Kabartma tozunun performansı arttırıcı özelliği vardır ve vücuda enerji depolar.

    Karbonatın doğal asit giderici özelliği, evde oldukça yaygın olarak kullanılmasının sebeplerinden biridir.

    Bir bardak suyla seyreltildiğinde, karbonat iltihaplanmayı ve gazı önler. Bu da hazımsızlıktan daha hızlı kurtulmanızı sağlar.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler