YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sütlü Tatlı Tarifi

    Sütlü tatlılar, hem çok hafif hem de sağlıklı olmaları nedeniyle şerbetli tatlılar yerine insanlar tarafından daha sık tüketiliyor.

    Tarif Puanı
    Teşekkürler!
    Puanınız alınmıştır.
    Kaç Kişilik -
    Hazırlık Süresi 15dk
    Pişirme Süresi 35dk
    Kalori/Porsiyon -

    Sütlü tatlılar, hem çok hafif hem de sağlıklı olmaları nedeniyle şerbetli tatlılar yerine insanlar tarafından daha sık tüketiliyor. Özellikle diğer ağır tatlılara göre çok daha kolay hazmedilebilmeleri de bu tatlıların tercih edilme sebepleri arasında. Aynı zamanda sütlü tatlıların yapımı da çok pratik. Özellikle muhallebili kadayıf, tarifi itibariyle çok kısa sürede ve kolay bir şekilde yapılmaya müsait. Bu tatlıyı ister tatlı krizi anlarında isterseniz de misafirleriniz geldiğinde hazırlayabilirsiniz. Üstelik şık sunumu ve farklı görüntüsü ile de çok ilgi çekici olduğunu söylemek gerek.

    Malzeme Listesi

    400 gram yaş kadayıf
    1 su bardağı kadar ceviz içi
    2 yemek kaşığı kadar toz şeker
    3 yemek kaşığı kadar tereyağı
    1 çay kaşığı kadar tarçın
    1 kilo süt
    1 su bardağı kadar un
    1 su bardağı kadar toz şeker
    1 yemek kaşığı kadar buğday nişastası
    1 paket krem şanti

    (6-8 Kişilik - 50 dakika)

    Hazırlanışı

    Adım 1

    İlk olarak tarife başlamadan evvel kadayıfları yaklaşık 2 ya da 3 saat öncesinde derin dondurucuya ya da buzluğa koyarak donmasını sağlayın. Bu şekilde kadayıf çok daha kolay bir şekilde ufalanır.

    Adım 2

    Yeterince donduğundan emin olduğunuz kadayıfları derin dondurucudan çıkartın. Orta büyüklükteki bir tencerenin içerisine tereyağını koyun ve eritin. Bir yandan da kadayıfları eliniz ile küçük küçük ufalayın.

    Adım 3

    Ardından tereyağının üstüne kadayıfı koyun. Sonrasında üstüne toz şekeri de ekleyin. Bu şekilde kadayıfların rengi koyulaşana dek karıştırarak kavurun. Ocağın altını kapatmadan 5 dakika önce içine tarçın ve ceviz ekleyin. Sonrasında tencereyi bir kenara alıp bekletin.

    Adım 4

    Ayrı bir tencerede tatlının muhallebisini hazırlayın. Tencereye sütü, unu, toz şekeri ve nişastayı koyarak koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırın. Muhallebi iyice piştikten sonra altını kapatın. Kısa bir süre bekledikten sonra toz krem şantiyi tencerenin içerisine ekleyin. Biraz karıştırdıktan sonra muhallebiyi soğumaya alın.

    Adım 5

    Muhallebi yeterince soğuduktan sonra kupların içine bir kap muhallebi bir kat kadayıf olacak şekilde dökün. Burada dilediğiniz kadar kat yapabilirsiniz. Sonrasında bir süre iyice soğuması için cam kupları buzdolabına koyun. Devamında dolaptan çıkartıp üstünü dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.

    Püf Noktası

    Eğer krem şantiyi ağır buluyorsanız, muhallebiye krem şanti ilave etmeyebilirsiniz. Kupların üstünü süslemek için dövülmüş ceviz ve çeşitli pasta süsleri kullanabilirsiniz. Özellikle tarçın ile süsleyerek hem şık hem de lezzetli bir tatlı elde edebilirsiniz.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler