YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Tarçınlı Kek Tarifi

    Tarçın severlere bugün menüde tarçınlı kek tarifi var.

    Tarif Puanı
    Teşekkürler!
    Puanınız alınmıştır.
    Kaç kisilik 8
    Hazırlık Süresi 5dk
    Pişirme Süresi 45dk
    Kalori/Porsiyon 203kal

    Tarçın severlere bugün menüde tarçınlı kek tarifi var. Sütlü tatlıların, Ramazan şerbetinin, kışın sahlebin bozanın üstüne, üşüyünce çayın içine giren, tansiyonu ve şekeri dengeleyen, günümüze Güneydoğu Asya Bölgesi'nden gelen tarçının faydaları saymakla bitmez. Sadece tatlıların ve şerbetlerin değil, etli yemeklerin de gözdesidir tarçın. Biz de tarçını alıp kekin içine kattık, çayın yanında servis ettik. Hatta yetmedi içine bir de ceviz ilave ettik. Sonra düşündük ki havuçla tarçın bir araya gelsin tarçınlı kek taçlansın. Tarçınlı kekinize diğer bir alternatif ise üzümlü tarçınlı kek yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

    MALZEMELER

    • 3 adet yumurta
    • 1 su bardağı toz şeker
    • Yarım su bardağı sıvı yağ
    • 1 su bardağı yoğurt eğer yoğurt yoksa yerine yarım su bardağı süt kullanılabilir
    • 3 su bardağı kadar un
    • 1 tatlı kaşığı tarçın tarçını çok sevenler ölçüyü bir miktar daha artırabilir
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 paket vanilya

    TARİF

    • Tarçınlı keki yapmaya başlamadan önce kek kalıbını yağlayın. Sonra yağladığınız kalıbın üstüne un serpin ve bir kenarda kek malzemelerini harmanlayana kadar bekletin. Böylece kekinizi piştikten sonra daha kolay bir şekilde kalıptan çıkarabileceksiniz.
    • Tarçınlı kekin hamurunu oluşturmak için önce derin bir kapta 3 adet yumurta ve 1 bardak toz şekeri, yumurtalar beyazlayana kadar ve şekerler içinde eriyene kadar mikser yardımıyla iyice çırpın. Yumurta ve şekeri beyaz krema kıvamına gelene kadar çırpın. Böylece tarçınlı kekiniz daha güzel kabaracak. Sonra çırptığınız malzemenin içine yoğurdu ekleyin ve biraz daha çırpın. Aynı şekilde sıvı yağı da ilave edin ve tüm malzemeyi çırpın. Daha sonra bu karışımın içine unu eleyerek yavaş yavaş ilave edin ve tahta kaşıkla karıştırın. İçine tarçın ve vanilyayı da eleyerek ilave edin. Son olarak 1 paket kabartma tozunu da bu karışımın içine eleyip ilave edin ve tüm malzemeleri güzelce karıştırın. Karıştırma işlemini tahta kaşık yardımıyla yapın. Ancak, eğer kekin hamurunda topaklanma oluşmuş ise mikser kullanarak hamuru çırpın.
    • Hazırlamış olduğunuz tarçınlı kekin hamurunu, önceden yağlayıp unladığınız kalıba dökün. Ve 180 derece ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirin. Tarçınlı kekin üzerini dilerseniz pudra şekeri ile süsleyerek servise sunabilirsiniz.

    Püf Noktası

    Tarçınlı keki pişer pişmez hemen fırından çıkarmayın. Kek piştikten sonra fırının kapağını açın ve keki fırının içinde 10 dakika kadar bekletip sonra servis edin.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler