YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Tatlı Krizi Yaşayan Biçarelere: Islak Kek Tarifleri ve Lezzeti İkiye Katlayan Püf Noktaları

    Çayın bir numaralı ekürisi, herkesin severek tükettiği ender yiyeceklerden biridir ev keki. İnce belli bardakta içilen çayın yanına kim istemez mis kokulu yumuşacık bir kek? Evet, biz de susuyoruz :) Birden fazla çeşidi yapılan kekler arasında öyle bir tarif var ki, o da şüphesiz ıslak kek. Kekin makbulü ise bol soslu ıslak kek olanı! İşte soslu ıslak kek yapmanın püf noktaları ve kek çeşitleri!

    Islak kekin basit bir hata sonucu ortaya çıktığını biliyor muydunuz?

    Bir rivayete göre Islak kek (dünyadaki adıyla brownie), mutfakta yapılan basit bir hata sonucu ortaya çıkmış. Bir başka rivayete göre ise, 1905 yılında Amerikalı Fanny Farmer'ın dikdörtgen bir tavada pişirerek çerez niyetine çatalla yediği kekin kuru olduğuna karar vermesi üzerine, keki hafif su ve sütle ıslatmasıyla oluşmuş.

    Islak kekin oluşmasında birden fazla hikaye karşımıza çıkıyor. Bunlardan birisi; bir şefin yaptığı kek karışımına yanlışlıkla erimiş çikolata ilave ediyor olması. Bir başka aşçı ise "Bir gün kek yapıyordum ve yeterince unun olmadığını fark ettim. Un yerine başka bir malzeme eklemeyerek daha cıvık bir karışım elde ettim" diyor.


    Islak kek nasıl yapılır?

    İster çay, isterseniz de sütle... Yanına neyi koyarsak koyalım yakışacak, bundan eminiz! Beş çayı için özel bir tarifiniz olsun istiyorsanız ıslak kek tarifi tam da sizin için:

    Islak Kek Tarifi

    İlk adım olarak 3 adet yumurta ve 1 su bardağı şekeri köpürtene kadar çırpın. Üzerine bir bardak süt ve bir çay bardağı sıvı yağı ilave edin ve tekrar karıştın.

    Ardından 4 yemek kaşığı kakao, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı da ilave ederek karıştırmaya devam edin. Son olarak 2 su bardağı unu da ekleyip tüm malzemeleri güzelce karıştırıyoruz. Hazırladığınız ıslak kek hamurunu borcama alıp yaklaşık 30 dakika kadar 165 derece fırında pişirin. Kek hamurunuz hazır!

    Islak Kek Sosu

    Bir su bardağı toz şeker, 1 çay bardağı sıvı yağı, 2 yemek kaşığı kakaoyu ve 2 su bardağı sütü derin bir kapta çırpın. Ardından karışımı tencereye alın ve kısık ateşte iyice ısınana kadar ısıtın ve ocaktan alın. Kaynamamasına özen gösterin. Islak kek sosunu soğumaya bırakalım.

    Pişen keki dinlendirdikten sonra, sos ılık olacak halde dilimlediğiniz kekin üzerine eşit bir şekilde paylaştırın. Islak kek hazır! Afiyetle yiyebilirsiniz :) Hindistan cevizi, ceviz ya da fındık kullanarak kekinizi süsleyebilirsiniz...


    Sıra geldi kusursuz bir ıslak kek yapmanın püf noktalarına!

    En çok tercih edileni basit ıslak kek tarifi!

    Az malzeme kullanıp harikalar yaratmak isteyenlerin sıklıkla başvurdukları bir tarif. Çaylı, cevizli, vişne soslu gibi birçok çeşidi bulunsa da, en çok tercih edileni basit ıslak kek tarifi. Muazzam bir ıslak kek yapmak istiyorsanız püf noktası da aslında oldukça basit: Kekin son derece ıslak olması! Buradaki en büyük iş, ıslak kek sosuna düşüyor.

    Kekinizi fırından çıkarır çıkarmaz sosunu dökmeyin. Yaklaşık 3/4 dakika kadar dinlendirdikten sonra keki dilimleyin. Ardından sosu dökmeye başlayın. Islak kek sosunu dökerken de elinizi korkak alıştırmayın! Her bir diliminin tamamen ıslandığındann emin olun. Keki ıslattıktan sonra yaklaşık 1 saat kadar dinlendirin...


    İnce belli bir bardak çayın yanına eşlik edecek enfes ıslak kek tarifleri...

    Çay tiryakileri bu ıslak kek tariflerine bayılacak! Haydi, beş çayınızı süslemeye var mısınız? O zaman başlıyoruz...


    Sen ağlama, bir damla göz yaşın yeter: Ağlayan ıslak kek tarifi

    Çikolataya doyacağınız nefis bir ıslak kek tarifi. Islak kek sosunun oldukça yoğun olduğu tarifimizin kalorisi azıcık yüksek... Ama ne yapalım canım! Lezzetli şeyler hep böyle olmak zorunda mı? :(

    Pratik Ağlayan Kek Tarifi İçin Tıklayın


    Kek değil pasta adeta: Yaş Kek

    Üstelik pastadan daha hafif! Bol kakaolu, yumuşacık ve ıslak bir keke kimsenin karşı koyamayacağını biliyoruz! Bu tarifimizde ufak bir değişiklik yapıyoruz: Normalde ıslak kek sosunu ılık döküyorduk. Şimdi ise sosumuz kekin üzerine sıcakken dökülecek. Bu keklerin her çeşidi makbul <3

    Yaş Kek Tarifi İçin Tıklayın


    Puf puf: Islak Kek Tarifi

    Nasıl da zarif duruyor öyle... Sanki evin bir köşesinde duracak biblo gibi :) Görüntüsü sizi yanıltmasın. Bu ıslak kekimiz meşakkatli dursa da aslında oldukça kolay bir tarif. Ne demiştik, işin sırrı ıslak kek sosunda ;),

    Islak Kek Tarifi İçin Tıklayın


    Tatlıya doyacağız!: Kolay Islak Kek

    Sıkı durun! Birkaç malzeme ile harikalar yaratacaksınız. Habersiz çıkagelen misafirleriniz olsun, aniden bastıran tatlı isteği olsun... İşte ilacınız tam olarak karşınızda :) Basit ıslak kek tarifi için;

    Kolay Islak Kek Tarifi İçin Tıklayın

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler