YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Tavada Lahmacun Tarifi

    Lahmacun, belki de mutfağımızdaki en lezzetli ve en özel yere sahip yemeklerden bir tanesi. Öyle ki her bütçeye uygun olması, çok doyurucu ve lezzetli olması ile hemen hemen herkesin daima tükettiği bir yemek haline gelebilmiş.

    Tarif Puanı
    Teşekkürler!
    Puanınız alınmıştır.
    Kaç Kişilik -
    Hazırlık Süresi 10dk
    Pişirme Süresi 15dk
    Kalori/Porsiyon -

    Lahmacun, belki de mutfağımızdaki en lezzetli ve en özel yere sahip yemeklerden bir tanesi. Öyle ki her bütçeye uygun olması, çok doyurucu ve lezzetli olması ile hemen hemen herkesin daima tükettiği bir yemek haline gelebilmiş. Aslında bu eşsiz lezzeti sadece dışarıya çıktığınızda restoranlarda yemek zorunda değilsiniz. Çok özel bir tarif ile bu özel lezzeti evinizde, tavada da hazırlayabilirsiniz. Hatta bu güzel lahmacunları hazırladıktan sonra ikram edeceğiniz ailenizi ya da misafirlerinizi de epey şaşırtabilirsiniz. Lezzetinin de kesinlikle restoranlarda yediklerinizden aşağı kalır bir yanının olmadığını söyleyebiliriz.

    Malzeme Listesi

    1,5 su bardağı kadar süt
    1 su bardağı ılık su
    2 yemek kaşığı sıvı yağ
    1 silme yemek kaşığı tuz
    1 paket kabartma tozu
    5 ya da 5,5 su bardağı elenmiş un
    400 gram orta yağlı kıyma
    2 adet orta boy kuru soğan
    3 adet orta boy yeşil biber
    1 adet orta boy domates
    5 ya da 6 dal maydanoz
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 yemek kaşığı acı biber salçası
    2 yemek kaşığı sıvı yağ
    Bir miktar tuz

    (6-8 Kişilik - 25 dakika)

    Hazırlanışı

    Adım 1

    Öncelikli olarak işe lahmacunun hamurunu yapmak ile başlayın. Derin ve büyükçe bir karıştırma kabının içine ılık sütü koyun. Kabın içine sıvı yağı ve tuzu ekleyin. Bunları karıştırdıktan sonra yavaş yavaş ve karıştırarak unu da ilave edin. Hamurun en doğru kıvamına ulaşmak için yine yavaş yavaş ılık suyu da ekleyin. Hamur yeterli kıvama geldiğinde yoğurma işlemini sonlandırın.

    Adım 2

    Tezgahın üstüne bir miktar un serpin. Ardından lahmacun hamurundan küçük bezeler yapın ve tezgahın üstüne koyun. Hamurların üstüne nemli bir bez örtün ve bu şekilde dinlenmeye bırakın.

    Adım 3

    Derin bir kasenin içine kıymayı koyun. Rondonun içine de soğanı ve yeşil biberi koyup ince bir şekilde çekin. Ardından bu malzemeleri kıymanın içine ilave edin. Sonrasında domates ve maydanozu da rondoda ince bir şekilde çekip kıymaya ekleyin. En son domates salçası, acı biber salçası, tuz ve sıvı yağı da kıymaya koyup iyice karıştırın.

    Adım 4

    Bir adet tavayı ocağa alın. Tavanın üstüne tek tek her bir bezeyi yerleştirin ve iyice açın. Ardından hamurun içine kıyma harcını koyun. Sonrasında tavanın üstünü kapak ile kapatın. Bu şekilde kısık ateşte pişirin. Tüm işlemi ayrı ayrı her bir beze için uygulayın.

    Püf Noktası

    Unun markasına göre kıvamı değişiklik göstereceği için lahmacun hamurunu yaparken unu yavaş yavaş ve kontrol altında tutarak ilave edebilirsiniz. Dilerseniz kıyma harcına isot baharatı da ilave edebilirsiniz.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler