YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Televizyon Tarihine Ustalığıyla Nam Salmış Unutulmaz 10 Dizi Karakteri

    Televizyon tarihimizde birçok farklı temada birçok dizi çekildi, yemek de bu temalardan biriydi. İşte yemek temasını özümsemiş, efsanevi aşçı ve lokantacı karakterleriyle hatırlanan 10 dizi.

    Aşkım Aşkım - Tarık Usta

    Engin Günaydın’ı çok seviyoruz, televizyon tarihimize de Burhan Altıntop gibi, Zabıta İrfan gibi karakterlerle de damgasını vurmuştu. İşte Tarık Usta da Engin Günaydın’ın en iyi karakterlerinden birisi. Makikosan’a duyduğu aşkı, Durul Bazan’ın oynadığı Necati’yle atışmalarını unutmak mümkün mü? Diziyi hatırlayanlar ve tüm sevenler için Tarık Usta’dan geliyor: “Kapat gözlerini kimse görmesin, bir tek benim için bak Japon Japon!”

    Olacak O Kadar - Mevlüt Usta

    "Meeevlüd usdaaaa" Bahse gireriz, bunu ister istemez şivesiyle birlikte okuyacaksınız. Hayırla andığımız, her zaman yüzümüzü güldüren büyük usta Levent Kırca'nın Mevlüt Usta skeçlerinde neler neler olmuyordu ki? O kazanın içine çizmeden araba tekerleğine, Mevlüt Usta’nın yardımcılarından futbol taraftarına kadar her şey girmişti.

    7 Numara - Ballıoğlu Mantı ve Çiğbörek Salonu

    Bu listemizde nostaljinin dibine vuruyoruz. 7 Numara’daki gibi bir samimiyet ve sevimlilik artık hangi dizide var? Şöyle bir düşünün diziyi, hemen yüzünüze bir gülümseme yerleşiyor değil mi? Diziyi izlerken hangimizin canı Zeliha Yenge ve Asiye’nin kendi elleriyle yaptığı mantılardan çekmedi? Daha önemlisi hangimiz Ballıoğlu Mantı ve Çiğbörek Salonu’nun ve 7 Numara’nın bir parçası olmak istemedik?

    Üsküdar'a Giderken - Erdem

    Ne güzel diziydi Üsküdar’a Giderken... Selçuk Aydemir, Çalgı Çengi sonrası televizyondaki ilk dizisinde yine kahkahayı garantiliyordu. Öyleydi tabii ama tutmadı, sadece 13 bölüm dayanabildi Üsküdar’a Giderken. Ağzımıza bir parmak balı çaldı gitti. Üsküdar’a Giderken’in başrolünde de bir aşçı karakteri vardı; okumak için gittiği Londra’dan yemek aşkıyla dönmüş Erdem. Canı sıkılınca kilolarca reçel yapan, Çin mantısının üzerine sarımsaklı yoğurt döküp füzyon yapan Erdem, unutulmaz aşçı karakterlerimizden biriydi.

    Yabancı Damat - Memik Usta

    Gaziantep’te geçen bir dizi olur da baklava bu dizide başrol oynamaz mı? Yine bize “Aah ahh nerde o eski diziler?” dedirten serilerden birisi de Yabancı Damat. Hele de Arif Erkin’in canlandırdığı ekranların en orijinal karakterlerinden olan, tatlı sert tanımının vücut bulmuş hali; baklava ustası Memik Usta. Gaziantep kültürüyle Yunan kültürünü de bir araya getiren ve aşk için, dostluk için ırkların öneminin olmadığını vurgulayan bu diziyi de hayırla yad ediyoruz.

    Avrupa Yakası - Sütçüoğlu Muhallebicisi

    Televizyon tarihinin en unutulmaz komedilerinin başında gelen Avrupa Yakası da özlemle andığımız dizilerden biri. Dillere pelesenk olan replikleri, birbirinden komik karakterleriyle olduğu kadar Sütçüoğlu Muhallebicisi’yle de aklımızda yer edindi. Volkan ve kankası Sertaç’ın bir yandan tavuk pilav yiyip bir yandan Volkan’ın şarkıcı olması için en olmadık planları yaptıkları Sütçüoğlu Muhallebicis, dizinin en önemli öğelerinden biriydi.

    İkinci Bahar - Ali Haydar Usta

    Dizinin unutulmaz jeneriği ilk saniyeden karnımız tok olsa bile ağzımızı sulandırırdı. Şener Şen ve Türkan Şoray gibi iki devi bir araya getiren, o zamanın genç yetenekleri, şimdinin büyük yıldızlarını ilk kez izlediğimiz İkinci Bahar, televizyon tarihimizin belki de en iyi dizisiydi. Kebapçı Ali Haydar Usta’nın maharetli elleriyle kebap hazırladığı sahneleriyle, rakibi Resuloğlu Kebap Salonu’nun sahibi Vakkas’la atışmalarıyla her zaman aklımızda yer edinecek İkinci Bahar. Gaziantep’in en kendine has tatlarının da dizide neredeyse başrol oynadığını iyi biliyoruz :) Adam, kadına aşkını katmere yazılmış bir şiirle ilan ediyordu daha ne olsun?

    Bir Dilim Aşk - Nehir

    Hayatta her güzel şeyin çabuk bitmesi gibi özlemle andığımız diziler de televizyonda ne yazık ki uzun süre kalamıyor. Bir Dilim Aşk da öyle bir diziydi. Berna Laçin’in can verdiği ve tatlı küçük bir pastane işleten Nehir’in hikayesini anlatan dizide, Berna Laçin’e Mustafa Uğurlu eşlik ediyordu. “Bir dilim aşk? Neden hepsi değil?” “Bol bulunca yüzüme gözüme bulaştırıyorum” repliğiyle de hafızalara kazınan dizinin görüntülerine baktığınızda, eminim siz de kendi kendinize şunu soracaksınız: Berna Laçin hiç yaşlanmıyor mu ya?

    Aramızda Kalsın - Bahattin Celepoğlu

    Bir şey dikkatinizi çekti mi? Yemeğin ön planda olduğu dizilere vurgu yaptığımıda ortaya çıkan nokta; samimiyet. Uğur Yücel ve Binnur Kaya’yı bir araya getiren Aramızda Kalmasın da ekranlarda görmeyi özlediğimiz samimi aile dizilerinden biriydi. Ne yazık ki ömrü çok uzun olmadı, ama hafızalarımızda Uğur Yücel’in can verdiği Bahattin Celepoğlu karakteriyle de bir yer edindi. Peki ya evlerinde kurulan o kalabalık sofralar? İzlerken ister istemez yutkunduğumuz sahnelerdi.

    İçerde - Kebapçı Celal

    Listemizde hala devam eden tek dizi olan İçerde, Köstebek filminden uyarlanan senaryosuyla, Mustafa Uğurlu ve Çetin Tekindor gibi usta oyuncuları bir araya getiren efsane dizi. Bizim dikkatimizi çeken ise, Çetin Tekindor’un canlandırdığı Kebapçı Celal’in devasa kebap salonu çekti. Polis teşkilatına ajan sokacak kadar pis işlerin ustası olan Kebapçı Celal, aslında kebap işinde de büyük bir usta gibi görünüyor.


    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler