YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Tembeller İçin 4 Basit Sağlık Tüyosu

    Siz de benim gibi hem sağlığından hem rahatından (tembelliğinden) ödün vermeyenlerdenseniz bu tüyolar tam size göre. Hayatlarını sağlık kürleri ve detokslarla zenginleştirenlere imreniyor ama kendinize uygulayamıyorsanız bir de bunlara göz atın...

    1. pH dengenize önem verin.

    Gün içinde içtiğiniz suyu limonlu suyla değiştirmek vücudunuzdaki asidi alkali (bazik) hale getirir yada nötrler. Limonun kendisi alkali (bazik) olmasa da içerdiği yüksek miktardaki alkali mineraller ve düşük şeker oranı sayesinde vücudunuzun zinde ve sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Limonlu suyun aynı zamanda sindirime yardımcı olduğu da kanıtlanmıştır. Tek yapmanız gereken limonu ikiye bölüp, sürahinizin içine yarısını sıkmak, yarısını da atmak.


    1. Öğünlerinize meyve ekleyin.

    Meyvenin kendisi meyve suyundan daha fazla lif içermektedir. Hem vitamin almak hem de fazla uğraşmak istemiyorsanız suyu yerine bütün olarak meyvenin kendini tercih edebilirsiniz...


    1. Abur cuburdan uzak durun.

    Kahvaltının gerçekten gerekli olup olmadığı ya da yemek için en iyi zamanın ne olduğu konusundaki tartışmalar süredursun, siz bedeninizi dinleyin. Uyandıktan sonra yarım saat içinde kahvaltı yapmadığınızda modunuzu düşüren ya da acıkınca bir an önce doyma çabasıyla her bulduğuna saldıran bir vücudunuz varsa yanınızda abur cuburdan uzak durmak için portakal ya da muz bulundurun.


    1. Küçük değişikliklerle aldığınız karbonhidratı azaltın.

    Öğününüzün tamamını değiştirmek yerine içindekilerde yapacağınız ufak değişikliklerle aldığınız karbonhidrat miktarını azaltabilirsiniz. Mesela bir dilim buğday ekmeğinde ortalama 78 kalori ve 14,3 gram karbonhidrat var. Bu ekmekle yapacağınız sandviç tek dilimli olur ise karbonhidrat azaltımına güzel bir adım atmış olursunuz.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler