YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Tereyağ Yemeniz İçin Tam Tamına 5 Neden

    Tereyağ son 20 yıldır obeziteden kalp hastalığına kadar birçok hastalık için sorumlu hale getirildi. Ancak yapılan çalışmalar sonucu tereyağ üzerindeki ağır yük kalktı! Ve hatta sağlığa faydalı olduğu kanıtlandı.

    Kuşkusuz ki tereyağ yemeklere nefis lezzet katan bir gıda. Yıllar boyunca büyük ithamlar altında kalarak hor görülsede gerçek ortaya çktı ve masum olduğu kanıtlandı. İşte sağlığa faydası olan tereyağını tüketmeniz için 5 neden...


    1. Vitamin açısından oldukça zengindir.

    Tereyağı yağda çözünen vitaminler açısından önemli bir yeri vardır. A, E ve K2 vitaminlerini içerir. A ve E vitaminlerini sağlıklı beslenmeniz halinde hayvansal gıdalardan ve bitkilerden alabilirsiniz. Ancak K2 vitamini çok önemlidir ve toplumda birçok kişide çok düşük çıkmaktadır. K2 vitamininin ise insan sağlığı üzerinde oldukça güçlü etkileri vardır. Bu vitamin, metabolizmanın kalsiyumu emmesinde önemli bir rol oynar. Bu sayede, kardiyovasküler hastalık, kanser ve osteoporoz da dahil olmak üzere pek çok ciddi hastalıkları önlemeye yardımcı olur.


    1. Tereyağı sağlıklı doymuş yağlar içerir

    Yıllarda doymuş yağlara karşı bir savaş açılmış ve yenmemesi konusunda toplum sürekli uyarılmıştır. Oysa yapılan araştırmalarda, doymuş yağların insan sağlığı üzerinde etkileri kanıtlanamamıştır. Tereyağı, kısa ve orta yağ zinciri içerir. Bu yağlar, diğer yağlar tarafından metabolize edilir. Doymuş yağ oranın artması vücudun yağ yakmasını hızlandırır.


    1. Tereyağı kalp krizi riskini azaltır

    Yaygın beslenme kurallarının artık günümüzde değişmeye başladığını biliyoruz. Yıllarca tereyağ yerine margarin yağlarının insan sağlığı açısından daha yararlı olduğu söylendi. Peki, ne oldu? Tereyağ yerine, işlenmiş trans yağ içeren margarinler daha mı sağlıklı? Tabiki değil. Trans yağlar, birçok hastalığa zemin hazırlayan gıdalardır. Tereyağı düzenli ve dengeli miktarda tüketildiği taktirde kalp hastalıkları riskini yüzde 69 oranında azaltır.


    1. Sindirimi kolaylaştırır.

    Tereyağı vücuttaki enerji tüketimini sağlar ve böylelikle kilo alım hızınız yavaşlar. Sindirimi kolaylaştıran tereyağ şişkinliği de yok eder. Sağlığınıza olumlu etkileri olan tereyağı dengeli tüketmek ise en önemlisi! Tüm gıdalarda olduğu gibi aşırısı zarar olarak size dönebilir, aman dikkat!


    1. Tereyağı konjuge linoleik asit açısından oldukça zengin

    Tereyağı, özellikle çimle beslenen hayvanlardan yapılırsa, Konjuge Linoleik Asit denilen bir yağ asidi açısından büyük bir kaynak oluşturur. Bu yağ asidinin metabolizma üzerindeki etkisi güçlüdür ve aslında ticari olarak zayıflamaya yardımcı madde olarak satılmaktadır.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler