YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Tok Tutan 10 Öneri

    Beslenme ve diyet uzmanı Taylan Kümeli ile kızı Elif Ezgi Uzmansel'in birlikte yazdıkları Lezzetin İnanılmaz Hafifliği adlı son kitabında bizlere sundukları tariflerle “lezzet ve sağlık aynı yerde barınmaz” düşüncesini yok ediyor. Ben de tok tutan 10 önerisini ise sizinle paylaşmak istedim.

    Karnabahar ve Brokoli

    Karnabaharı ve brokoliyi hafifçe haşlayıp, yoğurtla tatlandırın. Bu karışım lif açısından zengin olduğundan, sizi uzun süre tok tutar.


    Salatalık ve Dereotu

    Salatalığı iyice yıkayın ve kabuklarıyla birlikte ince dilimler halinde kesip, üzerine bol bol dereotu serpin. Kalorisi yok denilecek kadar az olan bu sebze oldukça tok tutucudur.


    Mor erik

    250 gr mor eriği biraz tarçınla haşlayın. Bu meyve fruktoz açısından oldukça zengin olmakla birlikte, tatlı ihtiyacınızı da karşılayacaktır.


    Ananas, Kefir ve Taze Nane

    200 gr anananısıincecik doğrayın ve süzgeçten geçirin. İçine 100 gr kefir ve taze nane ekleyin. Ananasın içindeki enzimler, protein sindirimini hızlandırdığından oldukça doyurucudur.


    Kuru erik

    Öğünler arasında acıktığınızda kuru erik yiyin. Kuru erik kan şekerinin düşmesini engeller. Ancak fazla abartmayın. bir kuru erikte 8 kalori bulunur.


    Maydanoz

    Bir demet maydanozu blendırdan geçirip, sebze suyuyla karıştırın. Bir iki damla acı biber sosu ekleyin ve için. Bu içecek yağ yakımını kolaylaştırır.


    Kırmızı Elma, Ceviz, Bal

    Kırmızı elmayı ince dilimler halinde kesip, 1 çay kaşığı kıyılmış ceviz ve yarım çay kaşığı yonca balıyla karıştırın. Bu karışım hem doyurucudur, hem de bağırsakları çalıştırır.


    Armut, Yulaf

    Kahvaltıda armudu rendeleyin ve yulafa katın. Bu karışıma biraz da yoğurt ekleyin. Armudun içeriğindeki fruktoz uzun süre açlık hissetmemenizi sağlar.


    Yulaf Ezmesi, Kuru Meyveler

    Günü canlı geçirmek için kendinize yulaf ezmesi hazırlayıp, içine kuru meyveler katın Bu, karbonhidrat ihtiyacınızı karşılayacaktır.


    Portakal, Ispanak, Yoğurt

    Portakal ve 50 gr ıspanak yaprağından oluşan bir salata hazırlayın. Salatayı 50 gr yağsız yoğurt, bir tutam tuz ve karabiberden oluşan bir sosla tatlandırın.

    Lezzetin İnanılmaz Hafifliği

    Taylan Kümeli , Elif Ezgi Uzmansel

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler