YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Unsuz, Yağsız, Şekersiz Brownie

    Evet tam da başlıktaki gibi! Un yok, yağ yok, şeker yok... Bolca bitter çikolata, portakal kabuğu ve de az badem (alternatif olarak yer fıstığı) var. Üstelik o kadar lezzetli ki yerken hiç kaç kalori aldım acaba diye düşündürmüyor:) Ve de bu bir brownie....

    Tarif Puanı
    Teşekkürler!
    Puanınız alınmıştır.
    Kaç Kişilik -
    Hazırlık Süresi 20dk
    Pişirme Süresi 20dk
    Kalori/Porsiyon -

    MALZEMELER

    4 adet yumurta
    4 paket bitter çikolata
    1/2 kase dövülmüş ceviz
    1 paket vanilya
    Badem alternatif olarak yer fıstığı
    Portakal kabuğu rendesi

    • 8-10 kişilik *

    YAPILIŞI

    Ocağa tavanızı koyun. İçerisine tüm bitter çikolataları ekleyin ve ocağı en kısık ateşe alın. Sürekli karıştırarak bitter çikolataları eritin. Bitter çikolatalar eridiği zaman yumurtaları eklememiz gerekecek ancak bu noktada dikkat edilmesi gereken husus ocağın altının en kısık ateşte olması ve yumurtaların tek tek yavaş yavaş ilave edilmesi... Yumurtaları tek tek ekleyin ve hızlıca durmadan karıştırın ki yumurtalar pişmesin. 4 adet yumurtayı ekledikten sonra dövülmüş ceviz ile vanilyayı ekleyin. (Dilerseniz vanilya esansı da kullanılabilir). Son olarak rendelenmiş portakal kabuğundan dilediğiniz kadar ilave edin ve ocaktan alın.

    Bu aşamada fırını 150 derecede ısıtmaya başlayın. Küçük muffin kalıplarının altına dilediğiniz kadar badem taneleri (alternatif olarak yer fıstığı) koyun. Ve çikolatalı brownie karışımını muffin kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış fırında 150 derecede 20 en fazla 25 dakika pişirin (Hafif ıslak kıvamlı olunca çok daha leziz oluyor süreyi uzun tutmayın).

    Fırından aldığınız muffin brownie'ler biraz soğuduğunda kalıptan çıkarın ve ters servis yapın. Böylece tabandaki bademler üste gelecek. Dilerseniz üzerine portakal kabuğu rendeleyin ve servise hazır...

    Püf Noktası

    Yumurtaları tek tek ilave edin durmadan karıştırın. Yumurtaların eklendiği esnada ocak en kısık ateşte olmalı. İyi kıvam almak için fırında 25 dakikadan fazla tutmayın.


    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler