YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Uzmanlar Açıkladı: Pirinç Patlağındaki Tehlikeye Dikkat Edin!

    İrlanda'da yapılan bir araştırma, pirinç patlağı ve çocuklara yönelik pirinç içeren gıdaların dörtte üçünde tehlikeli seviyelerde arsenik bulunduğunu ortaya koydu.

    **İrlanda'da yapılan bir araştırmaya göre pirinç patlağında arsenik bulundu.

    Queens Üniversitesi’nde yapılan son araştırmalar bebekler ve çocuklara yönelik pirinç içeren gıdaların yüzde yetmişinde tehlikeli seviyede arsenik bulunduğunu ortaya koydu.

    Bebek besinlerinde pirinç patlağı yoğun olarak bulunuyor.

    Araştırmacılarından Prof. Meharg; Bebekler için pirinç patlağı ve pirinç gevrekleri yaygın olarak tüketiliyor. Bu araştırma, piyasada satılan bebek krakerlerinin dörtte üçünde izin verilen oranın üzerinde arsenik bulunduğunu ortaya çıkardı.” şeklinde açıklama yaptı.

    Arsenik bebeklerin gelişimi için çok tehlikeli.

    Araştırma heyeti başkanının ifadesine göre; arseniğin zarar verici etkilerine bebekler daha çok açık. Arsenik bebeklerin zihinsel ve bedensel gelişiminde, bağışıklık sisteminde etkili olabiliyor.

    Avrupa Komisyonu konuyla ilgili bir yönetmelik yayımladı

    Araştırmayı yöneten bilim insanlarına göre, yönetmeliğin yayımlanmasından sonra çok fazla bir şey değişmedi. Bebeklere yönelik pirinç ürünlerinin yarısına yakını hâlâ yasa dışı oranlarda organik olmayan arsenik içeriyor.

    Arsenik pirinçte doğal olarak bulunuyor.

    Pirincin içinde yetiştiği suda arsenik olmasından dolayı pirinçte doğal olarak arsenik bulunuyor. Pirinç diğer yiyeceklerden 10 kat daha fazla organik olmayan arsenik içeriyor ve aşırı tüketimi gelişim sorunlarının yanı sıra, diyabet, kalp hastalıkları ve sinir sistemi hasarıyla ilişkilendiriliyor.

    İngiliz Gıda Standartları Kurumu, "Yiyeceklerimizden arseniği arındırmak imkansız. Ama yüksek miktarda arşenik sağlığa zararlı" diyor.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler