YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    "Vay Arkadaş, Neymiş Bu Zencefil Be.." Diyeceğiniz 11 Şaşırtıcı Bilgi

    Zencefil, yüksek besin değeri ve içeriğindeki bioaktif bileşenler sayesinde dünyadaki en sağlıklı baharatlardan biri.

    İster taze, ister kuru, ister tozunu isterseniz de suyunu tüketebileceğiniz zencefil, yüksek besin değeri ve içeriğindeki bioaktif bileşenler sayesinde dünyadaki en sağlıklı baharatlardan biri. Zencefil günlük kullanımın dışında geleneksel ve alternatif tıp amaçlı da kullanılmakta. Muhteşem aroması ve lezzeti, zencefili günlük beslenmenize dahil etmeniz için size ikna etmeye yetmiyorsa, işte zencefili düzenli yemeye başlamanız için bilimsel kaynaklı nedenler.


    1. Zencefilde gingerol isimli önemli bir madde var.

    Gingerol, zencefildeki temel tıbbi bileşen. İltihaplanma karşıtı ve antioksidan etkisi, yüksek bir bileşen olmasından dolayı düzenli zencefil tüketmeyi oldukça faydalı hale getiriyor.


    1. Zencefil mide bulantısına iyi gelir (hamilelikte sabah bulantısı da dahil).

    1 veya 1,5 gram kadar az bir zencefil, hamilelikte mide bulantısı, deniz tutması ve kemoterapiden kaynaklı mide bulantısı da dahil farklı tip mide bulantılarını rahatlatmaya yarıyor.


    1. Zencefil kas ağrılarını ve acısını azaltır.

    Etkileri kendisini hemen göstermese de zencefilin kas ağrılarının yanı sıra spor sonrası oluşan yorgunluğu da yavaş yavaş azalttığı biliniyor (muhtemelen iltihaplanma karşıtı özelliğinden dolayı).


    1. Zencefil osteoartrit ile savaşmaya yardımcı olur.

    Osteoartrit, vücut eklemlerinin dejenere olmasıyla ortaya çıkan yaygın bir kronik hastalıktır. Eklem ağrısı ve eklem sertleşmesi gibi rahatsızlıklara yol açar. Ne yazık ki yaygın bir sağlık problemidir. Dizinde osteoartrit olan kişiler üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, zencefil tüketen kişilerin uzun vadede daha az ağrı çektiği ve ağrı kesici almaya daha az meyilli oldukları görüldü.


    1. Zencefil kan şekerini düşürür ve kalp hastalıkları riskini azaltır.

    Yeni yapılan araştırmalar, zencefilin diyabet karşıtı etkili özellikte olduğunu, kan şekeri seviyesini ve tip 2 diyabet hastalarındaki kalp hastalıkları risk faktörünü düşürdüğünü gösteriyor.


    1. Zencefil sindirime yardımcı olur.

    Çoğu kişi kronik hazımsızlık (sindirim güçlüğü) sorunu çeker. Bu da tekrarlayan karın ağrısı ve mide rahatsızlığına neden olur. Bunun temel nedeni ise midenin boşalmasındaki gecikme... Zencefilin mideyi boşaltmada etkili bir arabulucu rolü oynadığı, hazımsızlık ve diğer mide rahatsızlıkları çeken kişilerin semptomlarını hafiflettiği gösterdi.


    1. Zencefil tozu menstruasyon ağrılarını azaltır.

    Zencefilin çeşitli ağrı tiplerini iyileştirdiği biliniyor ve bunların arasında adet dönemi ağrıları da var. Yapılan bir araştırmada, adet dönemlerinin ilk üç günü 1'er gram zencefil tozu tüketen kadın katılımcılar, ağrılarının adet ağrısı ilaçları aldıkları zamandakilerle aynı oranda azaldığını bildirdiler.


    1. Zencefil kolesterol seviyesini düşürmeye yardımcı olur.

    İnsanların ve hayvanların yer aldığı bir araştırmada zencefil tüketiminin kolesterolü önemli ölçüde düşürdüğü görüldü. Lipoprotein (LDL) yani kötü kolesterol seviyesinin yüksek olması, yediğiniz yiyeceklerden etkilenir. Yapılan araştırmalar zencefilin, bazı yiyeceklerin kötü kolesterolünüz ve trigliserit seviyesi üzerindeki olumsuz etkileriyle savaşmaya yardımcı olduğunu gösteriyor.


    1. Zencefil kanseri önlemeye yardımcı olur.

    Zencefilde kanseri önlemeye yardımcı bir bileşen var: 6-gingerol. Çiğ zencefilde bol miktarda bu kanser önleyici özelliğe sahip 6-gingerolden bulunur. 30 insan üzerinde yapılan bir araştırmada günde 2 gram zencefil özü tüketmenin bağırsaktaki iltihap öncesi artan molekülleri azalttığı görüldü.


    1. Zencefil beyin fonksiyonlarını geliştirir ve beyin hastalıklarıyla savaşmaya yardımcı olur.

    Beyin hastalıkları, kişinin günlük normal aktivitelerini sekte vurabilen ciddi rahatsızlıklardır ve Alzheimer hastalığında olduğu gibi çökertici ve elden ayaktan düşüren etkileri olabilir. Oksidatif stresin ve kronik iltihabın Alzheimer hastalığına yol açan faktörlerin başında geldiği düşünülüyor. Hayvanlar üzerinde yapılan bir araştırmada zencefilde bulunan antioksidanların ve bioaktif bileşenlerin, beyindeki iltihapla savaşmaya ve iltihabı hafifletmeye yardımcı olduğu görüldü. Yapılan başka araştırmalar da, zencefilin kişileri doğal yaşlanma süreciyle birlikte oluşan beyin hasarından korumaya yardımcı olduğuna işaret ediyor.


    1. Gingerol hastalıkların tedavisinde yardımcı olur.

    Zencefildeki gingerol isimli aktif bileşenin enfeksiyon riskini azalttığı gösterildi. Zencefil özünün çeşitli bakteri tiplerinin büyümesini önlediği, gingivit ve solunum yolu enfeksiyonları gibi bakteriyel ve virütik hastalıklarla savaşmada oldukça faydalı olduğu bulundu.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler