YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Yağmurlu Bir Günde İçiniz Huzurla Dolsun İstiyorsanız Bu Çayları Tüketin!

    Türk milletinin ayrandan sonraki milli içeceği elbette çaydır. Aşık Veysel'in; ''Sana verebileceğim pek bişey yok aslında; çay var içersen, ben var seversen, yol var gidersen.'' dizelerine yansıyan, Türk filmlerinin, dizilerin en can alıcı repliklerinde yer alan siyah çay bir kenara dursun, bitki ve

    Türkiye genelini etkisi altına alan sağanak yağış hepimizi fark etmeden etkiledi. Daha romantik ya da daha karamsar olduk. O zaman bu yağmurları ve psikolojiyi hemen pozitife dönüştürmeliyiz!


    …iki çay söylemiştik orda biri açık, keşke yalnız bunun için sevseydim seni… Cemal Süreya

    Cemal Süreya'nın şiirinde elbette tiryakisi olduğumuz siyah çaydan bahsediliyor ama şimdi size gönlünüzü fethedecek, kışın evde kendiniz yapabileceğiniz ve oldukça bir çaydan bahsedeceğiz. Elma çayı

    Kış aylarının vazgeçilmez meyvesi elmayı sevmeyen hemen hemen kimse yoktur. Lezzeti, yolda yürürken bile rahatlıkla yenebiliyor olması, televizyon karşısında atıştırmalık olarak kütürdettiğimiz elmalarınızın kabuklarından kendi meyve çayınızı hazırlayabilirsiniz. Hazırlaması çok kolay olan bu çay ile hem kalorilerinizi yakacak hem de bütün kış kolay kolay hastalanmayacaksınız.

    Peki nasıl hazırlanıyor bu elma çayı?

    Kırmızı ya da yeşil elma fark etmez. Her zamanki gibi bol su ile yıkayıp tarım ilaçlarından arındırdığınız elmanızı 1 bardak çay için 3-4 adet orta uzunlukta kabuk yeterli olacaktır. İhtiyacınız kadar suyu kaynattıktan sonra içine kabukları atın ve 5 dakika kadar kaynatın. 3-4 dakika soğumasını bekledikten sonra kabukları süzüp çayınızı içebilirsiniz.

    Elma kabuğunda bulunan “Ursolik Asit” üzerine yapılan araştırmalarda, bu doğal bileşenin kalori yakmayı hızlandırarak kas kütlesinin artmasını sağladığı yönünde sonuçlar elde edilmiş. Siyah çay yerine tercih ettiğiniz ve kendi yapımınız olan çayınıza tarçın çubukları ekleyerek cama vuran yağmurun sesini dinleyebilirsiniz.

    Bu havalarda içinizi ısıtacak mükemmel bir tarif:


    …Çay henüz her şey bitmedi demektir… Cezmi Ersöz

    Bu yazının sonunda ''Cezmi Ersöz doğru söylemiş...'' diyeceksiniz. Çünkü şimdi size pazardan bir tane aldığınız halde eve getirdiğinizde bin tane olan nar çayını anlatacağız.

    Tansiyonumuzu düşüren, kalp sağlığımızı koruyan nar meyvesi özellikle kış aylarında, vücudunuzu hastalıklara karşı güçlendirmek için, C vitamini bakımından da tercih edilmelidir. Siyah çay yerine tercih ettiğiniz ve kendi ellerinizle hazırladığınız bu çay vücudunuza fosfor, antioksidan, yüksek K vitamini ve ağrı kesici olarak geri dönecektir.

    Nar çayınızı hazırlamak için:

    Marketlerde satılan hazır ve konsantre nar sularını, kendi hazırlayacağınız çaylarda kullanmamanızı öneririz. Kendi nar suyunuzu hazırlamak için önce kabuklarını soyun ve etrafın kirlenmemesi için çıkardığınız çekirdekleri su dolu bir kapa atın. Çekirdekler suyun dibine inecektir.

    Nar suyunu çıkarabilmek için bir katı meyve sıkacağına ihtiyacınız olacak. Eğer mevcut değilse blender kullanabilirsiniz. Katı meyve sıkacağı posayı ayırdığı için ekstra bir işlem yapmanıza gerek yok ancak blender kullandıysanız bir tülbentle nar suyunu süzün ve posayı ayırın. Tüm bunlar kulağa karışık bir işlemmiş gibi gelebilir ancak nar suyunu elde etmeniz 5 dakikadan uzun sürmeyecektir. Kışın vücut direncini arttırmak ve varsa öksürüğü hafifletmek için çayınıza 1 çay kaşığı organik bal eklemenizi tavsiye deriz. Kalan nar suyunu buzdolabında 1 gün muhafaza edebilirsiniz.


    “Biz, çayın yalnızlığa iyi gelen tarafını da severiz. Avuçlarken ince belli bardağı, hücrelere kadar hissettiren sıcaklığında unuttuk yalnızlığı.” Oğuz Atay

    Adaçayı biraz acı tadıyla size hayatta olduğunuzu ve tadını çıkarmanız gerektiğini anlatır. Aşk acısı karaciğerinize mi vurdu? İş yerinde stres altında mı çalışıyorsunuz? Güzel günlerin hatıraları hafızanızı terk etmek üzeri mi? O zaman hepsine çok ama çok iyi gelecek olan adaçayını size önermekle kalmıyor ısrarla tavsiye ediyoruz!

    Hemen kullanım için tarifiniz:

    Taze adaçayı veya kurutulmuş adaçayı yapraklarını iyice yıkadıktan sonra, 3 büyük çay bardağı için 8-10 taze adaçayı yaprağı veya tepeleme 1-1.5 çay kaşığı ufalanmış kuru adaçayı yaprağını kullanarak bir güzel demleyin.

    Dinlenen ve demlenen çayınızı içmeden önce süzüp limon ve balla tatlandırarak içebilirsiniz. İşte o zaman bir daha düşünmelisiniz gerçekten yalnız mısınız?


    …Ve oturdu mu bir masaya hakkını verir çay içmenin… Cahit Zarifoğlu

    Size çay ikram edildiği zaman ne olursa olsun hakkını vermelisiniz. Bu sarımsak çayı olsa bile! Evet, yanlış duymadınız... Kokusundan kaçtığımız sarımsak çay olup bardaklarımıza geliyor. Doğal bir antibiyotik olan sarımsak, kalp sağlığını korur, vitamin ve mineraller bakımından zengindir ve gribe iyi gelir. Ayrıca aramızda kalsın ama arkadaşlarınıza sarımsak çayını sevdiğinizi ve her gün mutlaka bir defa içmeden duramadığınızı söylediğinizde gitmek istemediğiniz yerle zorla götürmekten vazgeçecekler. 'Sarımsak çayı içtim keşke baştan haber verseydiniz' demeniz yeterli!

    Hemen sarımsak çayı hazırlamaya başlamalıyım

    Büyük bir çay bardağı sarımsak çayı yapmak istiyorsanız, su bardak dolusu su ile 1.-1.5 diş sarımsağı kaynatın. Su kaynar kaynamaz ateşten alın. Biraz ılıdıktan sonra 1 çay kaşığı organik bal ve çeyrek limon suyu ekleyip içebilirsiniz. Kaynar suya bal karıştırmayın. Her bardak için suya 1-1.5 diş sarımsak atmak yeterli olacaktır. Artan sarımsak çayını 1-2 gün buzdolabında, hava almayan bir şişede ya da kavanozda saklayabilirsiniz.


    …Biraz çay soğuklarda.. ne kadar acı şu dünya… Behçet Necatigil

    Eğer sizde güneş açtığında mutlu oluyor ve yağmur yağdığında kendinizi depresyonda hissediyorsanız harika bir önerimiz var. Kaygı ve uykusuzluk tedavisinde geleneksel olarak kullanılan, sakinleştirici etkisiyle rahatlık veren ve uykuya geçişi kolaylaştıran papatya çayı! Bir yudum alın ve içinizde açan papatyaları kucaklamaya hazır olun!

    Nefis ve mutlu papatya çayı hazırlanışı:

    3 yemek kaşığı kurutulmuş papatya, 3 bardak kaynamış suya ilave edilir. Su, papatyalar ile birlikte 7-10 dakika daha demlenir ve daha sonra papatya çayı süzülerek içilir.


    Yine de siyah çayınızdan vazgeçmek istemiyorsanız arada sırada süt katarak tadını yumuşatarak çocukluğunuza dönebilir ve yağmurun tadını çıkartabilirsiniz. Afiyet olsun!


    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler