YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Yaşam Kaynağının Ta Kendisi: Himalaya Tuzu İle Sole Nasıl Hazırlanır?

    Himalayalar'da 250 milyon yıl önce kurumuş deniz havzalarından elde edilen Himalaya tuzunu duymuşsunuzdur. İşte binbir derde deva Himalaya tuzuyla hazırlayacağınız yaşam tuzu!

    **Sole nedir?

    **

    Sole, bir diğer adıyla güneş suyu, Himalaya tuzu ve su ile hazırlanan bir karışımdır. 250 milyon yılda, deniz havzalarının kurumasıyla Himalayalardan elde edilen Himalaya tuzu, soframıza koyduğumuz rafine tuzdan daha saftır ve içerisinde 84 mineral bulunur.

    Sole, sadece küçük bir miktar tuzun suya karıştırılması değil; suyun emebildiği kadar saf tuzu özümsemesiyle oluşan bir karışımdır.

    Solenin faydaları

    Yıllardır tuzun sağlığımız için zararlı olabileceği söylendi. Bu yönden bakılınca tuzlu su içme fikri biraz tuhaf gelebilir, ancak Himalaya tuzu ile hazırlanan bu konsantre tuz çözeltisinin pek çok sağlık problemi için destekleyici olarak kullanılabiliyor.

    Sole, vücudumuza enerji verir. Verdiği enerji hissi 24 saat kalıcıdır.

    Sole, doğal bir antibakteriyeldir. Vücuttaki kötü bakterileri atmamıza yardımcı olur.

    Kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olur.

    Vücudu içten dışa temizleyerek deri hastalıklarına karşı vücudun korunmasına yardımcı olur.

    Çeşitli romatizmalara yol açan tortuların temizlenmesine yardımcı olur. Safra taşı gibi oluşumları engellemede etkilidir.

    İçerdiği minerallerin sayesinde sağlıklı bir deri, saç ve tırnaklara sahip olmanıza yardımcı olur.

    Sole nasıl hazırlanır?

    Bir su bardağının 1/4'ü kadar Himalaya Sole Kristali ile doldurun. Sole kristalinin iki parmak boyu üzerine gelecek şekilde içme suyu ilave edin.

    İyice karıştırarak bir gün bekleyin. Burda önemli olan kristallerin suya, suyun da kristallere doymuş olmasıdır. Yani bir günün sonunda karışım doymuş ve bardağın dibinde hala kristallerden kalmışsa soleniz hazır demektir.

    Burada önemli olan suyun tamamen tuza doymasıdır. Yani bir günün sonunda suyun dibinde tuz kristalleri kalmadıysa, soleniz hazır olmamıştır, biraz daha tuz ekleyerek suyun tamamen doymasını beklemeniz gerekiyor.

    Daha fazla çözünemeyecek hale geldiğinde soleniz hazır hale gelmiştir. Hazırladığınız sole karışımını, her gün günde bir bardak suya bir çay kaşığı karıştırarak aç karnına tüketebilirsiniz. Etkisinin anında hissedildiğini göreceksiniz.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler