YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Yaşlanmayı Geciktiren 7 Yiyecek

    Özellikle 40 yaş ve üzerinde olanların tüketmesi gereken yiyecekler.

    40 ve üzeri yaşlardaki kişiler için yaşlanmayı geciktirecek bazı ipuçları var elbette. Fakat ne yemeli, ne yapmalı ? Yaşlanma karşıtı yiyeceklerle ilgili çok şey söyleniyor. İyi bir yönlendirmeye ihtiyacınız varsa şu an doğru yerdesiniz.


    Eğer 40'lı, 50'li veya 70'li yaşlardaysanız ve her geçen yıl gençlikteki saçlarınızı, tırnaklarınızı ve cildinizi korumaya devam etmek istiyorsanız aşağıdaki 7 yaşlanmayı geciktiren besin öğesine bir göz atın. - - - - - -

    1. Zeytinyağı

    Zeytinyağındaki mono doymamış yağlar yalnızca sağlıklı damarlar ve sağlıklı kalbi desteklemekle kalmaz, ayrıca zeytinyağında yaşa bağlı olan hastalıklardan koruyan polifenoller ve güçlü anti-oksidan maddeler bulunur. Siz yaşlanmayı en fazla geciktiren yağ olarak natürel sızma zeytinyağını öneriyoruz. - - - - - -

    1. Kırmızı Şarap

    Evet, doğru duydunuz. Şarabın içinde, diyabet, kalp hastalıkları ve yaşa bağlı hafıza kayıplarıyla mücadele edecek resveratrol adında anti-oksidan bir madde bulunduğundan, her gün bir kadeh şarap içmenin insan sağlığı üzerinde olumlu etkileri vardır. - - - - - -

    1. Fasulye

    Fasulyenin içindeki benzersiz proteinler saç hücrelerini kalınlaştırır ve güçlendirir, böylece yıllarınızı uzattığınız gibi saçlarınızı da güçlendirmenin tadını çıkarabilirsiniz.


    1. Brezilya Fındığı

    Brezilya fındığı selenyum bakımından zengindir, bu mineral cildin yaşlanma sürecini yavaşlatan anti-oksidan glütatyon üretimine yardımcı olur. Günde yalnızca 2 fındık selenyumun yaşlanma karşıtı faydalarından yararlanmanızı sağlayacaktır.


    1. Domates

    Domates likopen yönünden zengindir, likopen kalp sağlığını destekler ve yaşa göre kolesterol seviyelerini dengede tutar. Likopen ayrıca doğal bir güneş koruyucu krem olarak görev yapar, cildi genç tutar ve zararlı ultraviyole ışınlarından korur.


    1. Ahududu ve Böğürtlen

    Bu iki çilek cilt yaşlanması ve kırışıklıklara yol açan oksidatif stres ve inflamasyondan koruyan çok önemli anti-oksidanlar içerier. Günde sadece bir porsiyon bunlardan yemek diğer meyvelerden 10 porsiyon yemekten çok daha faydalıdır.


    1. Organik Yumurta

    Yumurtanın kolesterolle ilgili kötü şöhretine rağmen, ki bu hatalı bilgiden kaynaklanır, yumurta biotin ve demir yönünden çok zengindir. Biotin ve demirin sağlıklı, genç cilt ve saç için inanılmaz faydaları bulunmaktadır.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler