YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Yavaş Pişen Sebzeli Biftek

    Hafif ateşte etin, havuç ve kereviz eşliğinde ardından ince dilimlenmiş patateslerin de eklenmesiyle yavaş yavaş pişmesi.

    Tarif Puanı
    Teşekkürler!
    Puanınız alınmıştır.
    Kaç Kişilik -
    Hazırlık Süresi 30dk
    Pişirme Süresi 150dk
    Kalori/Porsiyon -

    Hafif ateşte etin, havuç ve kereviz eşliğinde ardından ince dilimlenmiş patateslerin de eklenmesiyle yavaş yavaş pişmesi.

    Malzeme Listesi

    800 gr güveçlik et
    göz kararı un
    150 gr tereyağı
    4 yemek kaşığı zeytinyağı
    200 gr havuç (yıkanmış, soyulmuş ve verev olarak yarım santim kalınlığında doğranmış)
    4 adet kereviz (uçları kesilmiş, yarım santim kalınlığında doğranmış)
    1 adet orta boy kırmızı soğan (soyulmuş ve doğranmış)
    150 gr pastırma (küçük parçalara kesilmiş)
    4 diş sarımsak (soyulmuş ve ince doğranmış)
    1 adet defne yaprağı
    4 dal kekik (yıkanmış ve kurutulmuş)
    350 ml et veya tavuk suyu
    400 gr patates (soyulmuş ve ince dilimlenmiş)
    göz kararı deniz tuzu ve karabiber

    (4 Kişilik - 3 saat)

    Hazırlanışı

    Adım 1

    Fırını önceden 180 dereceye ısıtın. Eti pişirmeden önce oda sıcaklığına getirin, üzerine hafif un serpin ve fazla unu alın. Tuz ve biber ekin. Orta büyüklükte, yanmaz ve kapaklı bir fırın kabı (güveç) kullanın.

    Adım 2

    Tereyağının bir kısmını güveçin içinde ateşte ısıtın (gerisini patatesler ve sebzeler için ayırın) ve zeytinyağının yarısını güveçe dökün. Yağ cazırdamaya başlayınca eti de kaba koyun ve et biraz kararınca bir tabağa alın. Güveçin içine biraz daha zeytinyağı ve biraz tereyağı ekleyin ve havuçları, kerevizi ve soğanı kaba ekleyin.

    Adım 3

    Düşük ateşte sebzelere yumuşayana kadar (ama renk değiştirmesin veya kızarmasın) yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Pastırmayı ve sarımsağı ekleyip altın sarısı rengi alana kadar birkaç dakika daha pişirin.

    Adım 4

    Eti ve güveçteki sulu sebzeleri tersini çevirin. Ateşi yükseltin, defne yaprağını ve kekiği ekleyin. Kaynamaya bırakın ve kaynayınca 1 dakika daha pişirip ardından sıcak suyu ekleyin. Etin üzerini tamamen kapamayacaktır. Ateşi kısık ateşe getirin ve yağlanmaz kağıtla üzerini örtüp kapağını kapatın.

    Adım 5

    Fırına verip 45 dakika pişirin. Bu sırada domateslere çekirdekli kısmına kadar çizik atıp kaynayan suda 1 dakika kadar haşlayın. Bir kevgir kullanarak domatesleri soğuk suyun olduğu kaba alın ve soğumaya bırakın. Soğuyunca kabuklarını soyun, bu sırada domateslerin bütünlüğünün bozulmamasına dikkat edin.

    Adım 6

    45 dakika sonra güveçi fırından alın fırın sıcaklığını 170 dereceye getirin. Domatesleri güveçe ekleyin, harmanlanması için üzerlerine elinizle bastırın. Ardından fırın kabını fırına koyun ve 45 dakika daha pişirin. Et toplamda 1,5 saat piştikten sonra fırından çıkarın ve üzerine sebze sularını dökerek yumuşatın.

    Adım 7

    Eğer su yetersiz ise kettle'dan sıcak su ekleyin. Su aşamalı olarak azalacak ve kıvamı koyulaşacak. Patates dilimlerini en üste kat kat yerleştirin. Her kat arasında üzerlerine tuz ve biber serpin. Azıcık tereyağı sürüp biraz zeytinyağı dökün. Yaklaşık 3 kat patates olacaktır. Patatesler güveçin aromasını çekecek ve çıtır ve altın sarısı olacak. Kabın büyüklüğüne göre biraz patates artabilir. Patateslerin kapağa yapışmasını önlemek için kapağı hafif yağlayın. Fırının sıcaklığına 180 dereceye getirin.

    Adım 8

    Kapağı kapalı olarak tekrar fırına verin ve 45 dakika daha pişirin, ardından kapağını açıp fırın sıcaklığını 200 dereceye getirin ve üstteki patatesler altın sarısı rengi alana kadar 30 dakika daha pişirin.


    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler