YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Yemek Yemeyi Seven Kadınlarla Birlikte Olmadan Önce Bilmeniz Gerek 10 Şey

    Küçük kızınızla evcilik oynarken hayali bir restorana gittiğinizi ve yiyecek olarak beyaz istiridye soslu makarna sipariş ettiğini düşünün... Hayır, bu imkansız değil! Bazı kadınlar küçük yaşlardan başlayarak damak zevklerine ve yiyeceklere tutkulu olurlar. Yaş ilerledikçe ise durmadan yeni lezzetler keşfeden bir gurmeye dönüşürler. Eğer öyle bir kadınla karşılaştıysanız bunları bilmelisiniz!

    Mesela ünlü şeflerin çocukları... En sevdikleri yemek sorulduğunda tavuk, köfte, makarna demek yerine Dana Caprese, Tortellini, salyangoz diyebiliyorlar...

    Şimdilerde 25 yaşında olan Ekin, dünya mutfaklarında çalışmış, en iyi restaurantların şef aşçılığını yapan ebeveynlere sahip. Çoğu yetişkinin tadına bile bakmayacağı bek çok yemeyin hayranı. 6 yaşındayken ıstakoz yemeyi öğrenmiş ve daha 14 yaşındayken çok lezzetli olan ilk ıstakozunu pişirmiş. ''Ben iyi ve güzel yemekleri seviyorum. Hayalimde anne ve babamın mesleği yok. Grafik tasarım okudum ve mesleğim de bu. Ama nerede güzel yemekler var ben orada olabilirim. Lezzetli ve iyi pişmişse karınca bile yiyebilirim'' diyor.

    Peki, diyelim ki bir gün Ekin gibi damak zevkine düşkün bir kadına aşık oldunuz. Oysa siz tipik bir Türk mutfağı hayranısınız. Yeni lezzetler keşfetmek size göre değil. Bu durumda neler yapmanız gerekiyor öğrenmek ister misiniz?


    Yemek seçen beyler, DIŞARI!

    'Onu yemem, bunu yemem' diyen, alıştığı tatlardan başka şeyler denemekten bile kaçınan bir bey iseniz şansınız oldukça düşük. Eğer gerçekten onunla beraber olmak istiyorsanız; '' hadi çekirge yemeye gidiyoruz, hem protein bakımından çok zengin'' dediği zaman bunu kabullenmeniz gerekiyor. Aşık olduğunuz kadının kalbine giden yol midesinden geçiyor!


    Esnaf lokantalarını unutun!

    Çoğu zaman mideniz cüzdanınızdan daha dolu olacak... 1700'lü yıllardan kalma, eski bir kilise restore edilerek ünlü bir restaurant halini aldıysa emin olun muhakkak ziyaret edecek ve yılan şarabı eşliğinde siyah havyar denemek zorunda kalacaksınız. En iyi ihtimalle bunları tatmak için şehirler arası yolculuk yapmak zorunda olmayacaksınız.


    Sırf yeni bir şeyler yemek için seyahatlere çıkmaya hazır olmalısınız!

    Beraber koltuğa uzanmış, makaronlarınızı yerken karşınıza çıkan bir belgeselde ya da reklamda eğer size önerilen yiyecek ona ilgi çekici ve lezzetli gelmişse haftasonu arkadaşlarınızla maç izleme planınızı hemen o dakika kafanızdan silip atmalısınız. Sırf Baniçka'nızı Lutenitsa'nıza banmak için Bulgaristan'a gidebilir, Souflaki tatmak için soluğu Yunanistan'da alabilirsiniz.


    ''Sen onu ye hayatım ben bundan denemek istiyorum'' demek zekice değil!

    Sanırsınız ki damak zevkinize daha yakın bir yiyecek sipariş ederseniz hiç istemediğiniz şeyleri yemek zorunda olmaktan kurtulursunuz. İşte bu büyük bir yanlış! Farklı bir yemek seçmeniz onun işine gelecektir. Böylece sayenizde hem kendi merak edeceği yemekten tadacak hem de aynı anda başka bir yemeği daha deneme zevkine erişecek. Yani o füme domuz pastırmalı yemeğini biraz sonra sizinle değiştirmek isteyecektir.


    Hayatınızı değiştirecek yemekler pişirmesine hazır olun!

    Ne kadar da şanslısınız! Bu pazar evden çıkmak istemedi. Güzel, Türk usulü bir kahvaltıdan sonra o da ne? Size yemek yapmak istediğini söyledi. Hemen, kasabını aradı kıymasını sipariş etti. Ne harika, sonunda ekmekli anne köftesi yiyeceksiniz! Şaka şaka, siz işlerinizi halletmek için bilgisayar başına geçtiğinizde o da İsveç köftesi tariflerine baktı... İşte şimdi koyu kıvamlı köfteden yapma zamanı, her ne kadar beğenmesiniz bile çaktırmama zamanı!


    Tariflerde bahsedilen malzemelerin aynısını birebir bulmak zorundasınız!

    Yapacağı sos için bulduğu tarifte bahsedilen San Marzano domatesi ise aynı domatesten kullanmak zorunda. Yoksa aynı lezzetti alamayacağını düşünür ve o geri kalan yemekleri hazırlarken sizi o domatesten bulmaya yollar. Önce pahalı bir markete gidersiniz çünkü domatesin adı San Marzano'dur. Sonra daha küçük bir markete ve daha sonra evinizin yanındaki manavdan domatesi alarak evinize dönersiniz. Çünkü bahsi geçen domates yuvarlak domates değil uzun olan domateslerdendir. Ve eve döndüğünüzde ise; 'hayatım internetten baktım San Marzano bildiğimiz domatesin uzunuymuş. Arayacaktım ama unutmuşum' sözleriyle karşılaşırsınız.


    Bütün günü yiyerek ve içerek geçirmek istiyorsa artık kendini kaybetmiş demektir!

    Sabah Moda'da güzel bir kahvaltı daha sonra Pier Loti'ye giderek mis gibi havada kahve içmek, öğle yemeği için boğazda bir balıkçı, hafif birer drink almak için Taksim, akşam yemeği içinde yeni açılan Fransız mutfağına sahip restourantta yemek... İşte bu artık çığrından çıkmışlık olmalı! Sizin biraz midenizi dinlendirmeniz, özlediğiniz yemekleri yemeniz gerekli. Artık yönetimi elinize almanın zamanı! E o zaman Taksim'de drinklerinizi yuvarladıktan sonra arkadaşının evde verdiği yemeğe gidebilirsiniz. Fransız mutfağı da neymiş!


    Eyvah! Artık ona yardımcı şef olmak zorundasınız...

    Büyük ve güçlü ellerinizle onunla mutfağa giderek soğanları ince ince doğrama, maydanozları kesme ve sarımsakları ezmek zorundasınız! O ise siz sos için gerekli malzemeleri hazırlarken ana yemeği tencereye koymakla meşgul. Hem onun elleri neden koksun ki? Buraya kadar şaka olmasını dilerdim ama bir gerçek var ki eğer yardımcı olmaktan sıkılmıyorsanız mutfakta beraber vakit geçirmek eğlenceli olabilir. Hem yemeğin tuzuna ve acısına da karışma hakkı size de geçmiş demektir!


    Buraya kadar her şeyi istediği gibi yaptıysanız ipleri elinize aldınız demektir!

    İlişkinizin başlarında bol bol yemek yiyerek, yeni tatlar keşfederek ve hemen hemen her gün dışarıya çıkarak vakit harcadınız. Şimdi sıra sizde! Evde film izlemeye karar verdiyseniz yeni açılan tavukçudan kendi özel soslarıyla hazırlanmış kanatlarını sipariş etmeye ikna edebilirsiniz. Ya da annenizin elleriyle sarıp gönderdiği yaprak sarmalarını yine annenizin evde yaptığı yoğurtla yemeyi... Bunları denemekten keyif alacaktır.


    Artık mutlu olma zamanı!

    Yeni tatlar, yeni bir aşk, yeni yerler... Bütün sınavlardan ufak sıyrıklarla kurtulduysanız artık gönül rahatlığıyla bir ilişkiniz olduğunu inanabilir ve onun sizinle mutlu olduğuna emin olabilirsiniz. Hem iyi tarafından bakın, sevdiğiniz için çiğ et bile yermişsiniz! Bu gurme kadın sizi her zaman şaşırtmaya devam edecektir. Ceketinizin cebinden kendi elleriyle yaptığı damla sakızlı şekeri bulduğunuzda ya da doğum gününüzde pastaya benzeyen köftenizi keserken şaşırmaya devam edecesiniz.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler