YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Yer Elması Turşusu

    Kök sebzelerin belki de en şifalısı ve en az kullanılanıdır "Yer Elması". Genetik mutasyona uğramadığı bilinen ender sebzelerden olması da değerini arttıran bir faktör.. Ve size bir sır vermem gerekirse kalın bağırsak sorunu yaşayanların sofralarından eksik etmemesi gereken doğal bir probiyotik hazinesidir.

    Kök sebzelerin belki de en şifalısı ve en az kullanılanıdır "Yer Elması". Genetik mutasyona uğramadığı bilinen ender sebzelerden olması da değerini arttıran bir faktör.. Ve size bir sır vermem gerekirse kalın bağırsak sorunu yaşayanların sofralarından eksik etmemesi gereken doğal bir probiyotik hazinesidir...(SBS, bakteri dengesizliği, peklik sorunları .. vs ) işte bu mucizevi sebzeden lezzetli ve son derece pratik bir turşu tarifi vereceğim.

    Malzeme Listesi

    3,5 kg yer elması
    1.5 lt su
    3 yemek kaşığı turşuluk kaya tuzu
    2 su bardağı üzüm sirkesi
    6 diş sarımsak
    10 adet çiğ nohut tanesi
    1 yemek kaşığı kimyon tohumu
    1 tatlı kaşığı tane beyaz biber
    2 adet dilimlenmiş limon
    1 adet 5 litrelik cam kavanoz
    1/2 demet kereviz sapı ya da maydanoz

    (6 Kişilik - 15 dakika)

    Hazırlanışı

    Adım 1

    Derin bir tencerede, tuz 1,5 litrelik suda eritilerek karıştırılır. Tuz eriyince ocağın altı kapatılır.

    Adım 2

    Ilınan suya 2 su bardağı sirke ilave edilir ve karışım tamamen soğumaya alınırken diğer taraftan turşu için malzemeler hazırlanmaya başlanır.

    Adım 3

    Yer elmaları bir sebze yıkama fırçası ile tüm kirinden arınacak biçimde tek tek yıkanır, kabukları soyulmadan cam kavanoza yerleştirilmek üzere kenara alınır. Çok büyük olanlar ortadan ikiye ya da dörde kesilir.

    Adım 4

    Cam kavanozun dibine yıkanan çiğ nohut taneleri ve sarımsaklar ve bir miktar da kereviz sapı koyularak üzerlerine tek tek düzgünce yer elmaları yerleştirilir.

    Adım 5

    Bir sıra dizilen yer elmalarının aralarına kereviz sapları, limon dilimleri, tane biberler ve kimyon tohumları yerleştirilir.

    Adım 6

    Üzerine hazırladığımız turşu suyu karışımı dökülür ve kavanozun kapağı kapatıldıktan sonra karanlık bir yerde 10-15 gün sonra yenmeye hazır hale gelir.

    Püf Noktası

    Kavanozun kapağı bellirli zamanlarda açılarak suyunun azalıp azalmadığı kontrol edilmeli, su takviyesi yapılmalıdır. Şifa ve sağlık olsun ...

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler