YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Yılbaşı Sofrasının En Meşhur Sorusu: Doğru Hindi Nasıl Seçilir?

    Tombalayı aldınız, aileyi veya arkadaşları çağırdınız, her şey hazır sayılır. Ama hindi olayında kararsızsınız... O zaman buyursunlar. Sizin için en uygun hindiyi seçme kılavuzu hazırladık.

    Yılbaşı masanızı gözünüzün önüne getirin. Masanın etrafı kalabalık, gelenekselleşmiş bir sürü meze ve yiyecek tabaklara dizilmiş. Ancak herkesin gözü, tam ortada duran hindinin üzerinde. Çünkü hindi, artık yılbaşı için oldukça klasikleşmiş bir lezzet. Sizin için doğru hindinin hangisi olup olmadığına karar veremiyorsanız birazcık bizi dinlemelisiniz.

    "Nasıl az geldi?"

    Eğer bir hindi acemisiyseniz bilmeniz gereken iki kural var:

    1. Her zaman yaptığınız hindinin arta kalanı daha sonra kıymetlenir.

    2. Hindi paylaştıkça çoğalır.

    Şimdi bu prensipler üzerinden devam edelim. Hindiyi satın alırken, boyutuna karar vermeniz çok önemli. Yerleşmiş bir kural olarak, kişi başı 455 gram kadar kemikli hindi hesaplanır. Eğer daha sonra da yenmesi için artıkları da hesaba katacaksanız, kişi başı 680 gram kadar hindi yeterli. Bu arada, dev gibi bir hindi alıp eve geldikten sonra "Bey bu hindi fırına sığmıyor, git bir koşu sanayi tipi fırın al da gel..." diyerek eşinize yeni yılın ilk kalp krizini yaşatmamak için fırınınızın boyutunu da hesaba katın.

    Taze mi dondurulmuş mu?

    Taze hindi 26 derecenin altında bir sıcaklıkla hiç temas etmemiş, dondurulmuş hindi de bildiğimiz normal dondurulmuş hindidir. Yine yerleşmiş bir kural olarak, eğer dondurulmuş hindi alıyorsanız her 2.2 kilogram için 24 saat çözülme zamanı tanımanız gerektiğini unutmayın. Elinizde hesap makineleriyle gidin markete.

    Kulağa fısıldanan ipucu: Eğer suyu her 30 dakikada bir değiştirebilirseniz, hindiyi kişi başına yarım saat soğuk suda bekleterek de çözebilirsiniz. Aklınızda bulunsun.

    Hangi hindi çeşidini tercih etmeli

    Enjeksiyonlu Hindi: Bu yavrucaklar en ucuz hindiler. En ucuz olanlar, çünkü bildiğimiz üretim tesislerinde üretiliyor. Büyük göğüslere sahip olabilmesi için tuz çözeltisi ve sebze yağı enjekte ediliyor efendim kendilerine. Diğer hindilere göre daha farklı bir tada sahip olmaları bu yüzden.

    Doğal hindi: Bir hindinin doğal olarak adlandırılabilmesi için, yetiştirilirken antibiyotik gibi bir sürü kimyasaldan uzak tutulması gerek. Bunların tadı, enjeksiyonlu hindilerin tadından çok daha "hindi gibi" yani daha doğal.

    Serbest gezen hindi: Serbest meslek erbabı bu hindiler, genellikle esnaflıkla uğraşmıyor tabii ki. Ama küçük ve orta boylu hindilerin bir KOBİ birliği olsa çok eğlenceli olabilirdi. Bunlara serbest gezen hindi denmesinin nedeni, ömürlerinin %51 kadarını dışarıda, istedikleri gibi gezerek geçirmeleri. Genellikle bu hindiler de katkı maddeleri olmadan yetiştirilirler, ama her zaman değil. Garantisini veremeyiz.

    Vahşi hindi: Düz hindi bunlar. En pahalısı da kendileri. Genellikle tüm hayatlarını doğal ortamlarda, dışarıda geçirmeleri sağlanıyor ve katkı maddesi yine yok. Bu hindiler ayrıca düşük yağ oranına sahip oldukları için, çok uzun pişirme sürelerine ihtiyaç duymazsınız. O zaman yılbaşı sofralarını hazırlamaya başlayalım.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler