YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Yiyecek Saklamanın 25 Kolay Yöntemi

    Sadece birkaç gün içinde bozulduğunu görmek için mi bol miktarda gıda satın alırsınız ?

    1. Soğanların taze kalmaları için külotlu çorapta bekletebilirsiniz.

    Bir hafta içinde 20 kg domates yemek ya da 20 kg süt içmek devasa bir görevdir. Çoğumuz paradan tasarruf etmek ve sıkça markete gitmemek için bol miktarda satın alırız fakat gıda ürünlerinin çok çabuk bozulmamaları için ne yapmak gerekiyor? Cevabı aşağıda.

    Soğanlar külotlu çorabın içinde saklandığında 8 aya kadar bozulmadan kalabiliyorlar. Her bir soğanı ayrı olarak düğümleyerek bağlayın.

    2. Patatesleri, elmaları ve soğanları ayrı ayrı saklayın.

    Bu üç ürünü birlikte tutmak daha çabuk çürümelerine neden olacaktır.

    3. Yumuşak meyvelerin küflenmesini sirke yardımıyla engelleyebilirsiniz.

    Yumuşak meyvelerin küflenmesini önlemek için onları eve getirir getirmez sirkeyle yıkayın ve bolca suyla durulayın.

    4. Bal ömür boyu taze kalabilir.

    Bal katılaşmış bir hale gelebilir ya da zamanla renk değiştirebilirken, sonsuza kadar sağlam kalabilir. Serin bir yerde ve sıkı bir kavanozda saklayın.

    5. Bozuk süt aslında bozuk süt değil.

    Süt, kıvamı değişse bile üç aya kadar dayanabilir. Hala son kullanma tarihi geçmiş sütün içilebileceğine ikna olmadınız mı ? O zaman sütü orijinal kabında dondurun ve kullanmaya hazır olduğunuzda eritin.

    6. Çırpılmış yumurta sarısını bir yıl boyunca saklamak ister misiniz ?

    O zaman yumurta sarısını dondurucunuzda saklayın. Yumurtaları biraz tuz ya da şekerle bir kasede karıştırın, hava geçirmez dondurucu bir torba içine, sonra da dondurucunuza koyun. - - - - -

    7. Artan domates salçasını dondurun.

    Domates salçasının tümünü ne sıklıkta kullanıyorsunuz ? Bir tarifte sadece küçük bir miktar kullanılır ve artan salça buzdolabında çabucak bozulur. Taze tutmak için, artan salçayı plastik sandviç torbasına koyun ve torbanın içinde küçük porsiyonlar oluşturun. - - - - - -

    8. Taze bitkileri koruyun.

    Bitkileri seviyorsunuz fakat onların bozulduğunu görmekten nefret ediyorsunuz. Taze bitkileri zeytinyağında dondurun. Bu yöntem bitkileri dondurucuda sıkıştıklarında olan don yanığı ve kararmadan korur.

    9. Muzların saplarını sarın.

    Her muzu ayırın ve her birinin sapını streç filmle sarın, böylece 4 gün daha fazla taze kalacaklar.

    10. Pişmiş lazanyadan fazlası için folyo.

    Kereviz, brokoli ve marulu alüminyum folyoya sarmak onların dört hafta ve daha fazla süre çıtır çıtır kalmalarını sağlar.

    11. Doğra, haşla, dondur.

    Eğer 4 kg havucu yeterince hızlı tüketemiyorsanız, doğrayın, sıcak suda haşlayın ve dondurucu torbalara yerleştirin. Çoğu meyve ve sebze dondurulduklarında daha iyi olurlar.

    12. Şimdi o bir sarma.

    Marul ve diğer yeşillikler için yapraklı yeşil bir sarma yapın. Yıkanmamış yapraklı yeşillikleri kağıt havluya sarın, böylece nemi emilir ve çabuk solmazlar.

    13. Zencefili taze tutun.

    Küçük kaşık dolusu rendelenmiş taze zencefiller yapın ve parşömen kaplı bir tepsiye koyun. Bu tepsiyi zencefiller donana kadar dondurucuda tutun, sonra zencefilleri hava geçirmez bir kaba aktarın ve tekrar dondurucuya koyun.

    14. Domatesler soğuğu sevmez.

    İnsanlar domatesleri dolaba koyarak onları taze tutacaklarını düşünürler ancak domatesler oda sıcaklığında tutulmalıdır. Bir kasede kağıt havlunun içine domatesleri koyun ve sapları yukarı bakacak şekilde olduklarında onları çürümekten korumuş olacaksınız.

    15. Elmalar neredeyse sonsuza dek sağlam.

    Elmalar -3 derece civarında nemli bir ortamda muhafaza edilirse 6 ay kadar taze kalabilirler. Elmaları buzdolabının sebzelik bölmesinde saklayın ve ezilmiş olanları aralarından ayırın. - - - - - -

    16. Havuçları kumlu bir kapta saklayın.

    Mutfağınıza kum getirmeyi hiç düşündünüz mü ? Köklü sebzeleri nemli kum ya da talaşta saklamak birkaç hafta boyunca taze kalmalarını sağlar. - - - - - -

    17. Kıymayı bölümlere ayırın.

    Kıymayı çözmek ve yeniden dondurmak yerine,özel porsiyonlara ayırın ve dondurucu torbalara koyarak dondurucuya koyun. - - - - - -

    18. Lor peynirini ters çeviriyor musunuz ?

    Bir kap lor peynirini ya da ekşi kaymağı dolabınızda baş aşağı koyarsanız iki dat daha uzun süre bozulmadan kalabilir. Bu yöntem yiyeceklerin bozulmasına neden olan bakterinin büyümesine engel olan bir vakum oluşturur.

    19. Plastik kapları atın.

    Onun yerine cam kavanoz kullanın. Bu cam kavanozlar lekelenmeyecek ve yiyeceklerin daha uzun süre taze kalmalarını sağlayacaktır. - - - - - -

    20. Peyniri yağlı kağıda sarmayı düşündünüz mü?

    Peyniri yağlı bir kağıtta saklayın böylece lezzetini ve tazeliğini koruyacak.

    21. Ananası baş aşağı tutun.

    Yapraklı kısmı koparın ve ananasınızı ters çevirin. Bu yöntem sayesinde dibe çökmüş olan şeker yeniden dağılacak ve daha uzun süre taze kalacak. - - - - - -

    22. Buzdolabınız çalışıyor mu ?

    Çoğu buzdolabı 3 derecede tutulur ama siz bunu 2 olarak değiştirebilirsiniz, gıda raf ömrünü uzatmak için.

    23. Marul 1 aya kadar dayanabilir.

    Marulu cam bir kavanozda 1 aya kadar taze tutabilirsiniz.

    24. Bırakın taze soğanlar büyüsünler.

    Taze soğan bir kavanoz suyun içinde tutulduğunda üç kat daha fazla dayanabilir. İstediğiniz kadarını kesin, onlar büyümeye devam edeceklerdir. - - - - - -

    25. Pastanız var ve taze tutmak mı istiyorsunuz ?

    Pasta tezgahın üzerinde birkaç gün, dolapta haftalarca ya da dondurucuda aylarca kalabilir. Pastanın bayatlamaması için açık kenarlarına dilimlenmiş ekmek yerleştirin.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler