YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Yoğurtlu Pırasa Sarması

    Adım 1

    Pırasaların kalın beyaz kısımlarını dört parmak genişliğinde doğrayın. Doğradığınız pırasaların ortasından yarısına kadar bıçakla kesik atın. Ardından pırasaları kaynayan suda 5 dakika kadar haşlayın. Pırasalar soğuyunca katlarını ayırın.

    Adım 2

    İç harcı için pirinci yıkayın, soğanı rendeleyin, maydanozu ince kıyın.Yoğurma kabında kıyma, pirinç, soğan, maydanoz, salça, 2 kaşık zeytinyağı, karabiber ve tuzu karıştırıp güzelce yoğurun.

    Adım 3

    En ucuna iç harcını koyup rulo şeklinde sarın (iç kısımdaki pırasaları büyük parçalara ekleyerek sarın). Sardığınız pırasaları tencereye sıraladıktan sonra üzerine 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirip tuzunu serpin.

    Adım 4

    Sarmaların hizasına kadar pırasaları haşladığınız sudan koyun. Üzerine bir tabak kapatarak pişmeye bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın. Kısık ateşte pırasa ve pirinçler pişip suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine yoğurt ve maydanoz döküp servis yapın.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler