YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Yumurtayı Yemeden Önce Sarısının Rengine Dikkat Edin!

    Hiç yumurta sarısının nasıl olması gerektiğini düşündünüz mü? Yumurta sarısının renginin aslında oldukça önemli olduğu anlaşıldı. Kaliteli yiyecek konusunda güvenebileceğimiz tek grup olan özenli çiftçiler tarafından kontrol edilen bu bilgileri sizinle paylaşmak istedik

    100 yıl kadar önce, bilim adamları yumurtanın sarısının içerdiği karotenoid sayısıyla belirlendiğini keşfetti. Bunlar kemik sağlığımıza iyi gelen A vitamininin oluşumuna yardımcı olan antioksidanlar. Dolayısıyla, yumurtanın sarısı ne kadar canlıysa, vücudumuz için o kadar fazla sağlıklı besin içeriyor.

    Yumurta sarısının rengi doğrudan yumurtlayan tavuğun nasıl beslendiğine bağlı. Eğer yalnızca tahıla dayalı monoton bir beslenme düzeni varsa, yumurtanın sarısı soluk bir sarı oluyor. Eğer tavuğun beslenmesi mısır, bitkiler ve böcekler içeriyorsa, rengi turuncuya daha yakın oluyor. Hatta bazı büyük yumurta üreticileri ürünlerinin kalitesini belirlemek için 15 farklı sarı-turuncu tonu içeren özel bir ölçek kullanıyorlar.

    Genel olarak vücudumuzun ihtiyaç duyduğu en yüksek miktarda kimyasal maddeyi içerdiğinden sarısı parlak turuncu renkte olan yumurtaları tercih etmek daha uygun.

    Bazen soluk renkte yumurta sarısı mevsimsel değişmelerin sonucunda oluyor. Kışın, yılın bu zamanında tavuklara daha az yem verildiğinden yumurta sarıları genellikle daha soluk renkte oluyor. Ama çoğu durumda, soluk renk düşük kalitede yumurtanın ve onları üreten sağlıksız tavukların göstergesi. Böyle yumurtalar size ihtiyacınız olan gerekli sağlıklı besin maddelerini vermeyecektir.

    Yumurtaların kalitesini her zaman kutusunun üstünde ne yazdığına bakarak kontrol etmelisiniz. Eklenen herhangi bir sentetik boyanın olup olmadığına dikkat edin ve sadece tavukların iyi koşullarda beslendiği güvenilir üreticilerden yumurta alın.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler