YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Yurt Dışında Ünlenen Kombucha Çayı Nedir? Zayıflatır mı?

    Çinliler tarafından “Sonsuz Yaşam İksiri” olarak bilinen Kombucha çayı, yaklaşık 2000 yıl önce Uzak Doğu’da bulunmuştur ve muazzam sağlık faydaları olan bir içecektir.

    Kombu çayı olarakta bilinen Kombucha çayı, son zamanlarda özellikle Amerika’da çok popüler olmuştur ve birçok insan sağlığı için gazlı içecekler yerine artık her gün bu çayı tüketir hale gelmiştir. Yurtdışında şişesi 3-4 dolar arasında birçok markette bulunabiliyor, ancak ülkemizde genelde evde üretilip içilebiliyor.

    Kombucha aslında bir çay mantarıdır ve bu mantar siyah çay ve şekerle fermente edilerek içecek haline dönüştürülür. Genellikle siyah çay ile yapılmış olsa da, yeşil çay veya beyaz çay gibi farklı diğer çaylar ile de yapılabilir. Kombucha çay mantarı şekerle birlikte fermantasyon sürecini başlatan bir bakteri ve maya kolonisini içerir ve sıvı içinde sürekli olarak ürer. Fermente olduktan sonra, kombucha karbonatlaşır ve sirke, b-vitamini, enzimler, probiyotikler ve yüksek konsantrasyonda asit (asetik, glukonik ve laktik) üretir.

    Videosu:

    Malzemeler:

    5 litre su
    2 su bardağı toz şeker
    1 adet kombu ya da kombucha mantarı
    10 adet siyah poşet çay

    Hazırlanışı:

    5 litre içme suyu kaynatıldıktan sonra içine 2 su bardağı şeker konup eklenir ve 10 poşet siyah çay atılır ve oda sıcaklığına gelene kadar beklenir. Su oda sıcaklığına geldiğinde çay süzülür ve içine Kombucha kültürü ilave edilir. 1-2 haftanın sonunda çayınız hazır olacaktır.

    Mayalanma süresi arttıkça asit oranı artar, tadı keskinleşir ve şeker oranı azalır. Kombucha çayınız hazır olduğunda bu haliyle tüketebilir, ya da kuru meyveler, taze meyve ve sebze suları veya çeşitli baharatlarla tatlandırarak 1-2 gün daha bekletip farklı aromalarda tüketebilirsiniz. En çok tercih edilen aromalar narenciye suları, üzüm suyu, zencefil ve tarçın kabuğudur.

    Cebinizdeki Uzman Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler