YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Yurt Odasında Yapabileceğiniz 10 Basit Tarif

    Her alanda olduğu gibi mutfakta da yaratıcılığı zorladığımız bir serüvendir üniversite yıllarımız. Ekmekleri alüminyum folyoya sarıp ütüyle tost mu yapmadık, kettle’ın içinde makarnalar mı haşlamadık... daha neler var neler :) Şimdi ise tüm bu talihsiz deneyimleri bir kenara bırakıyoruz ve yurtta oda arkadaşınızı rahatsız etmeden hatta ruhu bile duymadan yapabileceğiniz tarifleri sıralıyoruz.

    İdare edin azıcık, anne yemeklerinin yerini tutar mı bilinmez ama, yurt yemekhanesinde çıkan buz gibi yemeklerden kat kat iyi olacakları kesin!


    Öğrencinin dostudur o: Soğuk Kruvasan Sandviç

    Dershane günlerinizden de hatırlarsınız, zamansızlıkların kurtarıcısı olan sandviçler yurt odasında da sizi yalnız bırakmadı. Hiç öyle bakmayın, bu soğuk kruvasan sandviç gayet sağlıklı ve hatta koca bir protein deposu. İster sabah kahvaltısına, ister akşam yemeğine... Kısacası canınız ne zaman isterse :)

    Soğuk Kruvasan Sandviç Tarifi İçin Tıklayın


    Canınız tatlı mı istedi?: Pişmeyen Fıstıklı Kek

    Bırakın elinizdeki çikolata/keki! Burada çok daha güzel olanı var... Hem de annenizin yaptığı mozaik pasta tadında <3 (Gözler dol...)

    Pişmeyen Fıstıklı Kek Tarifi İçin Tıklayın

    Başucu tatlınızı pişirirken zorlanmayın, şuraya videosunu da bıraktık:


    Diyet yapan gençlerimiz de vardır şimdi: Roka Salatası

    Biliyoruz, balığın yanına çok da güzel yakışırdı ama, şimdilik sadece salatası ile yetineceğiz. Akşam yemeğini oldukça hafif geçiştirmek isteyenler için lezzetli bir çözüm. Yuvanıza dönünce de hafta sonu balık keyfinizi bu salata ile ikiye katlarsınız, olmaz mı? :)

    Roka Salatası Tarifi İçin Tıklayın


    Çocukluğumuzun özlemi: Fıstık Ezmeli Kağıt Helva

    Hem ucuz hem de aşırı tatlı! Hangi şehre giderseniz gidin elinizin altında bulabileceğiniz kağıt helvayla dünyalar güzeli bir tatlı yaratabilirsiniz. Bol bol yapıp oda arkadaşlarınızla paylaşıp, kaynaşın. Ee yoksa nasıl çekilir bu 6 kişilik daracık oda?

    Fıstık Ezmeli Kağıt Helva Tarifi İçin Tıklayın



    Günde 72 saat dersiniz varsa: Enerji Deposu Smoothie

    Ders programınızın yoğun olduğu gün, enerjiniz ayaklar altına düşecek maalesef. Okul çıkışı katılmanız gereken bir parti var ve siz bitip tükenmişsiniz! Sorun yok gençler, hemen yurda dönün ve bu karışımı bir dikişte midenize indirin! Sonrasında çılgınlar gibi eğlenin. Öğrencilik güzel şey vesselam...

    Enerji Deposu Smoothie Tarifi İçin Tıklayın


    Ne idüğü belirsizleri yemekten vazgeçin: Çiğ Köfte

    Hele ki Urfalı oda arkadaşına denk geldiyseniz, o çiğ köfte tadından yenmez! Dışarıda satılanların içerisinde kaşar mı ararsın, patates mi ararsın, ne istersen var. Evet, oldukça ucuz ama böylesi de çok karlı olacak. En azından tam çiğ köfte tadında yersiniz, fena olmaz mı?

    Çiğ Köfte Tarifi İçin Tıklayın


    Evdeki kışlıklardan güzel olur: Kırmızı Biber Sarması

    Evden ayrılırken elinizi mutlaka birkaç şey tutuşturulur. Onlardan biri de kışlık için yapılan yatırımlardır:) Evde hazırlanan kırmızı köz biber, yurtta yemek kalmadığı zamanlar imdadınıza yetişecek. İhtiyacınız olan sadece 2 malzeme: Biber ve peynir!

    Kırmızı Biber Sarması Tarifi İçin Tıklayın


    Sağlıklı, pratik, ucuz!: Hindi Salamlı Dürüm

    Günün her saati sarıp yiyebileceğiniz enfes bir lezzet daha. Hindi jambon kullanarak günlük almanız gereken protein ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Kim demiş öğrenciler kötü besleniyor diye! İşte en sağlıklı fast food örneği;

    Hindi Salamlı Dürüm Tarifi İçin Tıklayın


    Tatlı krizi tutanlara: Atıştırmalık Elma Dilimleri

    Bizim gibi tatlı yemeden günü geçiremiyorsanız, üzülmeyin. Şimdiki paylaşacağımız minnoşları yedikten sonra ne pişmanlık duyacaksınız, ne de şişkinlik!

    Arıştırmalık Elma Dilimleri Tarifi İçin Tıklayın


    Hep kuru beslenme nereye kadar?: Yoğurtlu Soğuk Çorba

    Evde anne yemeklerine burun kıvırdın, şimdi de hasretinle yandın değil mi genç? Neyse ki bunun da telafisini bulduk... Konserve nohut ile harika bir çorba var sırada;

    Yoğurtlu Soğuk Çorba Tarifi İçin Tıklayın

    Evin kıymeti şimdilerde anlaşılıyor değil mi? Bugünlerin de heyecanı, tadı bir başka. Doya doya keyfini çıkarın! Sizi merak eden ailenizi de ihmal etmemekte fayda var, kucak dolusu özlemle telefonun diğer ucunda sizleri bekliyorlar :)


    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler